|
28 Şubat’ta terörist elebaşı Mazlum Kobani izleri?

Öcalan Kenya’da Yunan Büyükelçiliği Rezidansı’nda ikamet ederken, Kenya güvenlik güçleri, MİT, MOSSAD ve CIA işbirliğiyle yakalanmıştı. Naibori Havaalanı’nda bekleyen Türk güvenlik güçlerine paket edilerek teslim edilen Öcalan 16 Şubat 1999 tarihinde Türkiye’ye getirilmek üzere özel bir uçakla yola çıkarılmıştı.

Öcalan yakalandıktan sonra kendisi için özel olarak hazırlanan İmralı adasına getirilmiştir. Kısa sürede Öcalan’ın İmralı’da Ankara 2 No.’lu DGM’since yargılama süreci başlatılmıştır. Terörist başı Abdullah Öcalan DGM savcıları tarafından İmralı Cezaevi’nde alınan ilk ifadelerinde ateşkes konusunu şu şekilde dile getirmiştir. ’’Bu ateşkes konusunu biraz açmak istiyorum. Ateşkes önerisi bize Avrupa temsilcimiz Kani Yılmaz ve kod Mazlum Kobani ( Ferhat Abdi ) isimli arkadaş tarafından getirildi. Abdi Şahin’e ise bu öneriyi Selim Okçuoğlu isimli avukatlık yapan HADEP’te faaliyet gösteren kişi getirmiş. Bana getirilen ateşkes önerisi çok kapsamlıydı. Olağanüstü hal ve geçici köy koruculuk sisteminin kaldırılacağı Türkiye’nin üniter yapısına halel gelmemek kaydıyla birtakım düzeltmelere girişileceği belirtilmişti. Bu belge sanırım şimdi Avrupa arşivimizdedir. Fırsat olursa ileride bu belgeyi getirtiriz.” Aynı konuda terör örgütünün sözde cezaevleri temsilcisi Sabri Ok’la da bir görüşme yapılmış. Sabri Ok kendisi ile görüşüldüğünü aynı önerilerin kendisine de yapıldığını söyledi. Öcalan kendisini sorgulayan DGM savcılarına kendisinin de bu konuda anlaşma yapmak istediğini kendisine yapılan önerileri bu nedenle doğru kabul etmek durumunda olduğunu açıklamıştı. Öcalan ifadesinin devamında MGK Toplumla ilişkiler Başkanlığı’nda görevli bir albayın Brüksel’deki temsilciliklerine (PKK terör örgütüne ait) gelerek aynı önerileri getirdiğini belirtmiş, kendisinin bu önerilerin ciddiyetine inandığını özellikle DGM savcılarına ifade etmişti. Öcalan’a göre 1993’te de Özal’ın bu çeşit düşünceleri olmasına rağmen ordu o zamanlar bu konuya hazırlıklı değildi. Ancak kendisine bu kez getirilen önerilerde artık ordunun bu konuya hazır olduğu belirtiliyordu. Bu nedenle 1 Eylül 1998’de ateşkesi tek taraflı olarak ilan ettiğini zira resmen olmasa bile fiilen ateşkes şartlarına bağlı kalınacağına inandığını ifade etmişti. Öcalan ayrıca Selim Okçuoğlu ile 2 yıldan bu yana görüştüğünü kendisinin arabulucu durumunda olduğunu da DGM savcılarına ifade veya itiraf etmişti. Öcalan İmralı duruşmalarının 2’nci gününde yapılan duruşmada devlet içinde bazı yetkililerle görüştüğünü de kayda geçirtmişti.

ÖCALAN’IN YAKALANIP TÜRKİYE’YE GETİRİLMESİYLE BİRLİKTE UZLAŞMACI OKÇUĞOĞLU YURT
DIŞINA KAÇIRILDI

Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı, darbe sürecinde, TSK içerisinde Çevik Bir’e bağlı bir grubun PKK ile görüştüğünü tespit etmişti. Bu ekibin, PKK terör örgütünün bazı üst düzey mensuplarıyla görüştüğü ve bu durumdan da mevcut siyasi iktidar Refah-Yol’un haberinin olmadığı anlaşılmıştı. Anayasal bir şekilde halkın oylarıyla seçimle iş başına gelmiş siyasi iktidar bizzat Genelkurmay 2’nci Başkanı Çevik Bir tarafından yok sayılarak terör örgütü ile yapılan görüşmeler iktidardan gizlenerek yapılıyordu. Bu durum siyasi iktidardan gizlendiği için açık bir şekilde vatana ihanet suçunu oluşturuyor. Görüşmeler Abdullah Öcalan ile Bursa Cezaevi’nde tutuklu olan sözde PKK cezaevleri sorumlusu Sabri Ok arasında geçiyordu. Sabri Ok, Öcalan’a Çevik Bir’den bahsediyor ve diyor ki: “Geldiler, konuştular. Askerler şu anda çözüme sivil iktidardan daha yakın.” Güneyde özerk bir Kürdistan devletinin kurulması, Türkiye için geçici köy koruculuğunun kaldırılması gibi o süreç içerisinde çok ciddi anlamda suç olabilecek birtakım görüşmeler darbe hukuku içinde yapılabiliyordu. Bu görüşmelerin dönemin Kara Kuvvetleri Komutanı Atilla Ateş Paşa’nın Hatay İli Reyhanlı İlçesinde Suriye’yi PKK terör örgütüne yardım ve yataklık yapmakla suçladığı sert ve tehditkar açıklamasına kadar sürdüğü biliniyor. Zira Ateş Paşa’nın bu açıklamasından sonra Suriye Öcalan’ı sınır dışı etmişti. Bu sayede Öcalan’ın paketlenip Türkiye’ye teslim edilmesinin de önü açılmıştı. Ancak 28 Şubat’ta terörist elebaşı Öcalan’ın arabulucusu Selim Okçuoğlu’nun irtibatta olduğu PKK’nı n Avrupa sorumluları Kani Yılmaz ve Mazlum Kobani ile görüşen askerlerle yapılan örtülü bir anlaşma var mı yok mu? Özellikle MGSB ve MASK’ta irtica 1’inci tehdit olarak ele alınırken, PKK terör örgütünün tehdit olarak alt sıralara indirilmesinin arka planında ne var? Öcalan ve manevi oğlu Mazlum Kobani’nin 28 Şubat’çılarla ilişkisini MOSSAD ve CIA birlikte mi sağlıyordu? Öcalan’ın yurt dışında yakalanıp Türkiye’ye getirilmesiyle birlikte uzlaşmacı Selim Okçuoğlu yurt dışına kaçırıldı. Kani Yılmaz PKK tarafından öldürüldü. Terör elebaşı Mazlum Kobani ise PKK muhibbi devletlerin gözbebeği oldu. Neden acaba?

#PKK
#MHK
#Selim Okçuoğlu
#DGM
#Abdullah Öcalan
4 yıl önce
28 Şubat’ta terörist elebaşı Mazlum Kobani izleri?
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset