|
Adil Öksüz konusunda önemli gelişmeler yaşanacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu FETÖ ile mücadelenin hız kesmeden devam ettiğini, FETÖ’nün kripto haberleşme sistemi ByLock’u kullanan 25 bin 149 yeni terör örgütü mensubu kişilerin tespit edilerek savcılıklara suç duyurusunda bulunulduğunu açıklamıştı. Kamuda FETÖ temizliğine dair yeni bir işaret olarak yorumlanan bu açıklamadan hemen sonra İçişleri Bakanı Soylu dün de, 15 Temmuz darbe girişiminin “mahrem imamı” Adil Öksüz ile ilgili “Adil Öksüz’ün nerede olduğunu biliyoruz. Ama bizde kalsın. Nasıl PKK’ya, DHKP-C’ye biz izleme yapıyorsak aynısını FETÖ’’ye yapıyoruz…” demişti. 15 Temmuz kanlı kalkışmasının başarısızlıkla sonuçlanması üzerine 16 Temmuz sabahı darbe merkezi ‘Akıncılar Üssü’nden’ kaçarken yakalanan darbenin karakutusu Adil Öksüz 3 yılı aşkın bir süreden bu yana güvenlik ve istihbarat birimlerimizin bütün çabalarına rağmen yakalanamadı. 7 Ekim 2019 tarihli yazımızda bu durumun iki ana nedeni olabileceğini belirtmiştik. Adil Öksüz konuşmaması için 15 Temmuz darbesinin arkasındaki azmettirici güç CIA tarafından öldürülmüş olabilirdi. Diğer bir varsayım ise Adil Öksüz’ün hala sağ olduğu Öksüz’ün mahrem imamlar içinde 1 numara olma nedeniyle diğer mahrem imamlar tarafından koruma altına alınmış olma ihtimaliydi. Bakan Süleyman Soylu’nun yaptığı açıklamalar Adil Öksüzün sağ olduğu gerçeğini gözler önüne seriyor. Mahrem imamların gizlenme, saklanma ve sızma konularında profesyonelliği Öksüz’ün sağ olabilme ihtimalini asla gözardı etmemizi elzem kılıyor. Ancak İçişleri Bakanı Soylu’nun Adil Öksüz’e yapılacak operasyonu açık etmesinin nedeni ne olabilir? Zira Sayın Soylu adresi bile tespit ettiklerini açıklamıştı. Adil Öksüz’ün gizlendiği ülkeye ve sığındığı çevrelere karşı bir strateji mi izleniyordu? Türkiye’de kanlı bir darbeyi planlayan teröristin teslim edilmesini sağlamak için psikolojik harp taktikleriyle bu ülkeye ve Adil Öksüz’ü koruma altına alan güvenlik ve istihbarat birimlerine baskı uygulanarak terörist Adil Öksüz’ün ülkemize teslim edilmesine zemin mi hazırlanmaya çalışılıyordu? Diğer bir ihtimal ise FETÖ’nün örgüt hiyerarşisinde ‘Mahrem Hizmet’ adını verdiği gizli yapılanması ile ilgili olarak Ankara Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmalarda çarpıcı bilgilere ulaşılmıştı. FETÖ’nün TSK, Polis, Yargı ve diğer devlet kurumları içindeki örgüt elemanlarının deşifre edilip derdest edilmesinin tek başına bu terör örgütünü sonlandırmaya yetmeyeceği örgütün sivil ayağını oluşturan kripto mahrem imamların deşifre edilip çözülmedikçe bu örgütün bitirilemeyeceği gerçeği son operasyonlar sonrasında ortaya çıkmıştı.

2017 yılı Nisan ayında, ByLock server’lerinin Litvanya’da ele geçirilmesi sonrasında ByLock yazışmaları da elde edildi. Bu yazışmaların kripto şifrelerini çözen’ İstihbarat Hacker’leri yazışmalardan ‘yeni emniyet baş imamının’ izini yakaladı. Uzun süren takip sonu bu şahsa yapılan operasyonla dijital verileri içeren SD kartı içindeki Polis Arşivi ele geçirildi. ByLock server’lerinin Litvanya’da MİT tarafından ele geçirilmesinin ardından ‘Polis Arşivi’nin de elde edilip, kripto polislerin deşifre edilip derdest edilmeleri, terör örgütünün kılcal damarlarına girildi yorumlarını da beraberinde getirmişti. Çünkü deşifre edilenlerin büyük bir kısmı ByLok’çu olmadığı gibi istihbarat birimleri ve yargı tarafından FETÖ’cü olarak kabul edilen kriterleri taşımıyordu. FETÖ ile mücadelede güvenlik birimlerinin kurduğu özel birimin; örgütün, bürokrasi, Türk Silahlı Kuvvetleri, yargı ve mülkiye içinde de yeni yapılanmaya gittiğine dair bilgiler elde ettiği, operasyonun kapsamının deşifrasyon ve tutuklamalarla genişleyeceği yine medyada ortaya atılan iddialar arasındaydı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “Türkiye çok ciddi bir konuda bir tünelden geçti Allah’a şükür. Bitti mi? Bitti diyen yanılır, bunu da çok net söylüyorum, devletin bilgilerine sahip olan birisi olarak söylüyorum. Şu anda elimizde olan bir işi bitirdiğimiz zaman rahatlayacağız. Adalet Bakanlığımızla birlikte bu meseleyi yürütüyoruz, bunu bitirdiğimiz an rahatlayacağız ve bu, tehdidin, tehlikenin ortadan kalktığı anlamına gelmez ama çok önemli bir şekilde Türkiye bu tünelden Allah’a şükür çıkmış olacaktır” şeklindeki açıklaması, kamuoyunda merak konusu olmuştu.

Soruşturma kaynaklarının Bylock’tan daha önemli bir ‘delil’ olarak nitelendirdikleri ankesör ve ‘ardışık arama’ yöntemini kullanan FETÖ imamlarıyla irtibata geçen kamu görevlilerine önümüzdeki dönem kapsamlı şekilde operasyon hazırlıkları son aşamasına geldi. Bu operasyon ile Adil Öksüz konusunda önemli gelişmeler yaşanacak sanırım. İnşallah.

#Adil Öksüz
#FETÖ
#Bylock
#Süleyman Soylu
#CIA
4 yıl önce
Adil Öksüz konusunda önemli gelişmeler yaşanacak
Kördüğüm’ün düğümü; araba sevdası
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse…