|
AYM Başkanı Zühtü Arslan ‘ışıklar yanıyor tweet’inden’ haberdar mıydı?

AYM üyesi Engin Yıldırım’ın ‘ışıklar yanıyor’ tweeti darbe tartışmalarını da beraberinde getirdi. Ancak yanan ışıklar Genelkurmay’ın değil Anayasa Mahkemesi’nin ışıklarıydı. Bu kez Genç Subaylar yerine muhtemelen FETÖ ile iltisaklı yargı mensupları rahatsızdı anlaşılan. AYM üyesi Engin Yıldırım’ın demokrasi dışı bir oluşumu ima etmediğini, yanlış anlaşıldığını ifade ederek özür dilemesi beni kesmedi. Zira bu ifadelerin bu vahim olaydan yalnızca kendisinin sorumlu olduğunu, organize bir hareket olmadığına inanılması açısından söylenmiş gerçek dışı beyanlar olduğu açıktı. Tıpkı Pakistan’da olduğu gibi bir yargı darbesi mi planlanıyordu? Anayasa Mahkemesi’nin konu ile ilgili yaptığı açıklamada kurumunu korumaya alırken AYM üyesi Engin Yıldırım’ı da korumaya alması ilginçti. Yıldırım için ‘Üyenin şahsi görüşüdür, bizi bağlamaz’ söylemi ile birlikte ‘AYM her türlü demokrasi dışı girişimi reddeder’ denmişti. Ancak bazı çevrelere göre ‘Işıklar yanıyor’ tweeti bir yargı darbesi hazırlıklarına işaret ediyordu. Yine bu çevrelerin iddialarına göre AYM üyesi Engin Yıldırım bu konuda yalnız değildi organize bir faaliyet söz konusuydu. Gazeteci yazar Fuat Uğur’a göre “yerel mahkemenin direnme kararı üzerine sert bir açıklama hazırlamak için Anayasa Mahkemesi’nde toplantı yapılacağı o gün saat 17.00’de belli olmuştu. Engin Yıldırım ise bildiğiniz üzere saat 20.00’den sonra tweet atmıştı. Yani, AYM’nin hükûmeti yerden yere vuracak açıklamasının hazırlanmasından heyecanlara kapılmıştı ve içindeki troll’ü tutamayarak o paylaşımı yapmıştı.’’ Bu durumda AYM Başkanı Zühtü Arslan da Engin Yıldırım’ın ‘Işıklar yanıyor’ tweeti’nden haberdardı. Bu nedenle Engin Yıldırım hakkında herhangi bir idari tahkikat ve soruşturma yapılmadı.

ABD DEMOKRAT PARTİ BAŞKAN ADAYI JOE BİDEN: ERDOĞAN DARBE İLE DEĞİL SEÇİMLE DEĞİŞMELİ

Amerika Birleşik Devletleri’nde 3 Kasım’da yapılacak başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti’nin adayı Joe Biden’ın Aralık ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında yaptığı bir konuşma, Türkiye’nin gündemine oturdu. Konuşmasında, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçimleri kaybetmesi için muhalefetin ‘desteklenmesi’ ve ‘cesaretlendirilmesi’ gerektiğini dile getiren Biden yayınlanmayan ancak sonradan medyaya yansıyan konuşmasında ayrıca ‘Erdoğan’ı darbeyle değil, seçimle değiştireceğiz’ ifadelerini kullanıyor. Başkan seçilmesi halinde Türkiye lideriyle ilişkilerinin nasıl olacağına değinen Biden, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı yenmek için muhalefeti ‘cesaretlendireceğini’ belirtiyor.

“Gizli kalması gereken bilgileri açıklamak” suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezasına mahkum olan Enis Berberoğlu hakkında Anayasa Mahkemesi (AYM) hak ihlali kararı vermiş, ancak İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Berberoğlu’nun yeniden yargılanmasına yer olmadığına, hükmünün aynen ifasına karar vermişti. Mahkeme heyeti, “Anayasa Mahkemesi’nin Kuruluşu ve Yargılama Usulleri Hakkında Kanun”a göre Anayasa Mahkemesi’nin ihlal kararı verebileceğine, yeniden yargılama ve infazı hemen durma kararının Anayasa Mahkemesi’nin yetki alanı içerisinde olmadığına hükmetmişti. CHP’liler Berberoğlu’nun yeniden yargılanmamasına tepki gösterirken, Anayasa Mahkemesi üyesi Engin Yıldırım da akşam saatlerinde sosyal medya hesabından Anayasa Mahkemesi’nin fotoğrafını paylaşarak, “Işıklar yanıyor” şeklindeki darbe çağrışımı yapan bir paylaşımda bulunmuştu. CHP, Enis Berberoğlu kararını veren İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ni hedef aldı. Kararı beğenmeyince önce partinin genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve grup başkanvekili Özgür Özel mahkeme heyeti ile ilgili hakaret içeren skandal açıklamalar yaptı. Ardından sosyal medyada linç kampanyası başlatıldı. Linç ortamını fırsat bilen terör örgütlerinin açık ve sahte hesapları da saldırıya geçti. Berberoğlu kararını veren hakimler, CHP öncülüğünde açık açık tehdit edilip hedef gösterildi. CHP yöneticilerinin mahkemeyi hedef alan açıklamalarının ardından sosyal medyada linç kampanyası başlatıldı. Eski Milletvekili Feyzi İşbaşaran, eski İstanbul Barosu Başkanı Turgut Kazan gibi isimler de mahkeme başkanını isim vererek, saldıranlar arasında yer aldı.

2023 seçimlerden hemen önce CHP ve FETÖ’nün, ABD’de 3 Kasım’da Joe Biden seçilirse Anayasa Mahkemesi’nde işbirlikçilerini devreye sokarak Erdoğan’ın yeniden aday olmasının iptali yönünde çalışma yaptıkları biliniyor. Türkiye’deki iktidarı Amerika’daki bir siyasi parti ve terör örgütü FETÖ ile birlikte düşürmek İhanetten öte, Allah akıl fikir versin!

#AYM
#Engin Yıldırım
#Darbe
4 yıl önce
AYM Başkanı Zühtü Arslan ‘ışıklar yanıyor tweet’inden’ haberdar mıydı?
Küresel ekonomik manzara nasıl?
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim