|
Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olmak

İBB Başkanı İmamoğlu düzenlediği Karadeniz gezisine memleketi Trabzon üzerinden Rize’den başlaması siyasi çevrelerde “Cumhurbaşkanlığı’na aday” iddialarına neden olurken bazı fonlanmış medyada (Medyascope) “Cumhurbaşkanı Erdoğan’a memleketi Rize’de meydan okudu” yorumlarına neden olmuştu. İmamoğlu Rize’de halka hitabında 6’lı ittifakın bir neferi olduğuna dikkat çekerek Karadeniz gezisini Genel Merkez’in bilgisi tahtında gerçekleştirdiğini, Türkiye’de milletin yüzde 60’ının değişim istediğine yönelik Kılıçdaroğlu’nun yalanını Rize’de söyleme gaflet ve cüretinde bulunmuştu. Aslında İmamoğlu’nun Karadeniz çıkarması ile ilgili yaptığı hatalar ve yanlışlar kendi siyasi hayatını bitirebilecek cinstendir. Özelikle Karadeniz gezisine Rize’den başlayarak Cumhurbaşkanı Erdoğan karşısında tek adayın kendisi olduğu mesajını 6’lı ittifak başta olmak üzere iç ve dış dinamiklere vererek kendi seçmenini ‘çantada keklik’ olarak görüp değer vermediği algısını oluşturmuştu. Bu konuda yaptığı en büyük hata ise Karadeniz gezisine çıkarken kendi seçmeninin tasvip etmediği hatta nefret ettiği bazı ünlü yazarlara VİP muamelesi yaparak kendi destekçilerini gözardı etmesi olmuştur. Üstelik İBB sözcüsü Murat Ongun’un tartışma yaratan fotoğrafla ilgili yapılan eleştirileri önemsemediklerini açıklamasının ardından gerilim had safhaya çıkmıştır.

KOÇ GRUBU YÖNETİM KURULU BAŞKAN VEKİLİ ALİ KOÇ: ‘’İMAMOĞLU KÖTÜ NİYETLİ’’

En büyük gerilim Koç Grubu Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Koç ile yaşandı. Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu’nun Nisan Ayı Olağan Toplantısı, Faruk Ilgaz Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Yapılan konuşmaların ardından Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç kürsüye çıkarak açıklamalarda bulundu. Ali Koç, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Divan Kurulu Başkanı Uğur Dündar’a yaptığı ziyarette taktığı bordo-mavili kravata tepki gösterdi: “Biz siyaset üstüyüz ama siyasete çekiliyoruz. Ettiğim laflar bir siyasi partiye, iktidara değildi. Lafım; bulundukları konumu taşıyamayan siyasetçileredir. Biz Türkiye Cumhurbaşkanı’na en büyük siper olmuş camiayız. Kimse yokken sokaktaydık. Bunu Sayın Cumhurbaşkanı’mız takdir ediyor. Devletin sorumlu kesimleri, onlar da aynı şekilde takdir ediyor. Pek çok takım taraftarı da öyle…

Trabzon’dan gelen bazı insanların enteresan özellikleri var, Milli Takım bizim stadımıza gelir, hocası (Şenol Güneş) bordo-mavi kravatla gelir. Şehrin belediye başkanı, Divan Kurulu Başkanı’mızı ziyarete gelir, bordo-mavi kravatla. Utanmadan o kitabı getirme cesaretinde bulunur. O kitabın içinde yazanları bilmiyordum, Uğur Bey de eminim bilmiyordur. (Kitaplarda Fenerbahçe aleyhine hakaretamiz ifadeler yer almaktadır). Umarım Fenerbahçelilerin, Ekrem İmamoğlu’na hangi şehrin belediye başkanı olduğunu hatırlatma günleri gelmez. Uğur Bey forma verdi, ben olsam vermezdim. Ancak niyeti kötü değildi. Ziyaretçisinin niyeti kötüydü.”

İMAMOĞLU’NUN KARADENİZ FİYASKOSU SİNİRLERİNİ Mİ BOZDU?
ALİ KOÇ’A SERT KARŞILIK

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç’un eleştirilerine de tahammül edemeyerek sert bir karşılık verdi. Karadeniz turundan sonra yandaşlarının eleştirileri ile sinir sistemi altüst olduğu anlaşılan CHP’li İmamoğlu, Koç’a da sert ifadelerle yüklendi. Ali Koç’a Twitter hesabından cevap veren İmamoğlu, “Koç Grubu YK BV. Ali Koç’un açıklamasını dinledim. ‘İmamoğlu Koç Ailesi’nin Projesidir’ komplosunu yıktığı için teşekkürler. İktidara toz kondurmamasını camianın takdirine bırakıyorum. Fenerbahçe’nin her zaman yanındayım. Bu dilin saygın Koç Ailesi’ne zarar vermemesi dileğiyle…” dedi.

İmamoğlu’nun Karadeniz’de aradığını bulamaması şüphesiz öncelikle İstanbul’da Büyükşehir Belediye Başkanı olarak başarısız bir profil çizmesi en önemli nedenlerden biri. Diğer önemli bir neden Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi küresel bir liderin rakibi olarak haddini aşan bir meydan okuma ile Rize’de miting yapması sanırım. İmamoğlu’nun Rize’de miting meydanında Başkan Erdoğan’ın dev posteri karşısında konuşma yapması şüphesiz kendisi açısından sıkıntılı bir sürece işaret etmiştir. Zira İstanbul’da seçmen olarak önemli bir ağırlığı olan Karadenizliler İstanbul seçimlerinde İmamoğlu desteklemişlerdi. Ancak İmamoğlu’nun seçildikten sonra PKK/ HDP ile yakın ilişkiler kurması seçimlerden hemen sonra ilk ziyaretini Diyarbakır’a yapması seçimlerde PKK’nın Diyanet Başkanlığı’na paralel olarak kurduğu DİAYDER terör örgütü mensuplarını belediye kadrolarına yerleştirdiğinin anlaşılması, bazı PKK’lıları belediyede çalıştırdığının ortaya çıkması milliyetçi duyguları yüksek olan Karadeniz seçmenini rahatsız ettiği için İmamoğlu’nun Karadeniz çıkarması sönük geçmişti.

İMAMOĞLU’NUN
KALEMİ KIRILDI MI?

Ekrem İmamoğlu’nun, iç ve dış dinamikleri etkileme amaçlı Cumhurbaşkanlığı adaylığını öne çıkarmak için düzenlediği Karadeniz turunun başarısızlıkla sonuçlanması karşında ‘Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olma’ riski ile karşı karşıya kalması İmamoğlu’nun kalemini Batılılar mı yoksa iç dinamikler mi kıracak sorusuna cevap aramamıza neden olmuştu. Zira az sayıda insanı meydanlarda toplayamayan, kendisini ne olursa olsun destekleyen ‘çantada keklik’ destekçilerin desteklerini kestiğini belirten hakaretamiz ifadeleri ile karşılaşan İmamoğlu’nun büyük bir lider olarak sunulma özelliğini kaybetme olasılığı ile karşı karşıya kalması enteresan ancak önemli bir gelişmedir şüphesiz!.

#İBB
#Ekrem İmamoğu
#Trabzon
#Rize
2 yıl önce
Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olmak
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi