|
Lütfü Türkkan MİT TIR’larına ait gizli belgeleri hangi FETÖ’cüden aldı?

İYİ Partili Lütfü Türkkan’ın, MİT TIR’larına ait gizli bilgi ve belgeleri vatana ihanet ve casusluk soruşturmasında tutuklanan Can Dündar’dan önce elde etmişti. Lütfü Türkkan, “MİT TIR’ları” hakkındaki gizli ve casusluk belgelerini sızdıran ilk kişiydi. Şehit yakınının bacısına küfreden İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan’ın, MİT TIR’larına ilişkin belgeleri Can Dündar’dan 8 ay önce sosyal medyadan paylaştığı ortaya çıktı. Dündar, Bayır-Bucak Türkmenlerine gönderilen yardım TIR’larına ilişkin gizli belgeleri 29 Mayıs 2015’te yayınladı. Türkkan ise o belgeyi “Adana’da durdurulup aranan TIR’lara ait arama tutanağı” başlığıyla 29 Eylül 2014’te paylaştı. Twitter hesabında ise “Adana’da durdurulup aranan TIR’lara ait arama tutanağı. Bu silahlar El Nusra’da mı, IŞİD’de mi,PKK’da mı şimdi?” yazısı yer almıştı. Eski Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, “gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etmek” ve “örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçlarından 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

AK Parti MKYK üyesi Avukat Mücahit Birinci “Lütfü Türkkan şu anda şehit yakınına küfür etmesi ile gündemde. Fakat bunun dışında bir husus var. Türkkan, yalnızca şehit yakınına küfür eden biri değil. O aynı zamanda gizli kalması gereken MİT TIR’ları hakkındaki belgeleri Eylül 2014’te kamuoyu ile paylaşan biri. Bunun daha önce nasıl gözden kaçırıldığı da hayli önemli. Fakat artık bu bilinen ve zaman aşımı dolmamış bir konu. Tweet, 29 Eylül 2014 tarihinde atılmış; ben de bunu kendi sosyal medya hesabımdan yayınlayıp cumhuriyet başsavcılığına sundum. Bu konuyla ilgili Can Dündar başta olmak üzere bazı kişilerin yargılandığını biliyoruz. Bu, suçtur. Gizli kalması gereken belgeler, askeri ve siyasi casusluk yapmak amacıyla kamuoyuna servis edilmiştir. Benim bu paylaşımımın bir ihbar olarak kabul edilmesi gerekir.” açıklamasında bulundu.

LÜTFÜ TÜRKKAN FETÖ’CÜLERE SAHİP ÇIKTI

MİT TIR’ları ile ilgili ihanet ve kumpas görüntülerinin Cumhuriyet Gazetesi’nde 7 Haziran 2015 seçimlerine 1 hafta kala manşetten yayınlanarak iktidarın ve MİT’in köşeye sıkıştırılma amacı ile yapıldığı anlaşılıyor. Planlandığı gibi görüntüler Ekrem Dumanlı tarafından Kılıçdaroğlu’na, Kılıçdaroğlu tarafından ise Berberoğlu’na veriliyor. Enis Berberoğlu da 27 Mayıs’ta Cumhuriyet Gazetesi yakınlarında buluştuğu Can Dündar’a görüntüleri flash bellek içinde veriyor. Bu trafiğe ait HTS kayıtları bizzat soruşturmayı yürüten savcı tarafından tespit ediliyor.

Ancak Kılıçdaroğlu’nun Ankara’da bazı gazetecilerle yaptığı görüşmelerde Berberoğlu’na verilen ihanet görüntülerini kapsayan flash bellek ile ilgisi olmadığı konusunda yaptığı açıklama şüphesiz inandırıcı değil? Berberoğlu’nun bir itirafı Kılıçdaroğlu’nun siyasi hayatını bitirebilecekti. Ancak Türkiye içindeki ve dışındaki FETÖ tetikçileri bütün güçleriyle bu itirafı engellediler. Ben bizzat FETÖ elebaşının bile devreye girdiğini düşünüyorum.

BU BELGELER FETÖ FİRARİSİ TARAFINDAN SERVİS EDİLDİ

Avukat Birinci: “Türkkan’ın bu konuda yargılanması gerekiyor. Belgenin kim tarafından servis edildiği de bu noktada oldukça önemli. Bu belge kim tarafından servis edilebilir biliyor musunuz?

Bu belgeleri, arama tutanağını, tutanakta yazan TIR içerisinde nelerin bulunduğunu ve gizli kalması gereken diğer ayrıntıları teker teker servis eden kişi kimdir? O arama tutanağında imzası bulunan herkes, TSK üniformasını gasp eden FETÖ alçaklarıydı. Bu kişiler, şu anda mahkum ya da firari durumda. Bu kapsamda şunu da sormak lazım: Lütfü Türkkan ve Fikret Seçen arasında ne gibi bir ilişki var? Burada diğer bir nokta da Fikret Seçen’in kim olduğu. Seçen Zekeriya Öz’ün Başsavcı Vekili. Dolayısıyla kendisi şu anda firari. Seçen, Gebze’de görev yapmış bir örgüt mensubudur.”

“BANK ASYA’YA
DESTEK OLMAK HER VATANDAŞIN GÖREVİ”

Lütfü Türkkan, FETÖ’nün finans ve kara para aklama merkezi Bank Asya’ya yapılan operasyonlar sırasında da kanal kanal dolaşıp teröristler için çırpınıyordu. Örgüte bağlı Bugün TV’de Türkkan, “Bank Asya’ya destek olmak bugün Türkiye’de yaşayan her vatandaşın görevidir” diyordu. Türkkan, “Bunun için şucu veya bucu olmaya gerek yok. Gidip bir hesap açtırsınlar. Devletin sahip çıkmadığı bir bankaya vatandaşın nasıl sahip çıktığını göstersinler” diyerek herkesi FETÖ kurumuna destek olmaya çağırmıştı.

#Lütfü Türkkan
#FETÖ
#Bank Asya
#Mücahit Birinci
2 yıl önce
Lütfü Türkkan MİT TIR’larına ait gizli belgeleri hangi FETÖ’cüden aldı?
Asıl hikâye
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse…