|
PKK/HDP’nin ‘Sabah namazı için abdest alırken gözaltına alındı’ algısı çöktü

Geçtiğimiz hafta içinde Yargıtay’ın 2 yıl 6 ay hapis cezasını onadığı HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu hakkındaki hükmün TBMM Genel Kurulu’nda okunması ile Gergerlioğlu’nun milletvekilliği düşürüldü. Meclis Başkanvekili Celal Adan, Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürüldüğünü söylemesinin ardından HDP milletvekilleri kararı protesto etti. TBMM içinde önceden planlandığı anlaşılan manipülasyonu hayata geçiren HDP milletvekilleri ellerindeki Gergerlioğlu’nun fotoğraflarının bulunduğu pankartları kaldırarak “Hak hukuk adalet, darbeci AKP” sloganları atmaya başladılar. Bu arada Gergerlioğlu basın locasına dönerek “halkların kardeşliğini savunduğunu ve barış paylaşımı yaptığı yönünde” PKK terör örgütünün propagandasını yaparak Meclis Genel Kurulu’nu terk etmeyeceğini ifade etti. Diğer HDP milletvekilleri de esasen önceden alınmış olan bu karara destek verdiler. Millet iradesinin tecelli ettiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde aleni PKK/HDP şovu yapılarak millet iradesi gasp edilmek isteniyordu. Bilindiği gibi PKK/HDP milletvekili Gergerlioğlu hakkında Yargıtay 16. Ceza Dairesi “terör örgütü propagandası yapma” suçundan verilen cezayı onamıştı. Meclis Başkanvekili’nin defalarca ikazına rağmen PKK/HDP Milletvekili Gergerlioğlu TBMM’yi terk etmeyince sabah saatlerinde Gergerlioğlu güvenlik güçlerince gözaltına alındı. Başsavcılık yaptığı açıklamada “TBMM koridorlarında terör örgütü elebaşı ve terör örgütü lehine slogan atılarak, terör örgütü propagandası yapıldığı tespit edilerek soruşturma başlatılmıştır” dedi. TBMM Başkanı Şentop da “TBMM çatısı altında Meclis’in terörize edilmesi kabul edilemez. Hiç kimse, milletimizin temsil makamı olan TBMM’yi hukuk dışı bir propagandanın parçası kılamaz” açıklamasında bulunmuştu.

GERGERLİOĞLU’NUN MECLİS’İ TERKETMEMESİ ‘ABDEST ALIRKEN GÖZALTINA ALINDI’ ALGISI İÇİN Mİ?

Bilindiği gibi Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı HDP hakkında ‘kapatma’ istemiyle bir iddianame düzenleyerek Anayasa Mahkemesi’ne gönderdi. Hazırlanan iddianamede HDP’nin devletin bölünmez bütünlüğüne aykırı eylemlerin odağı haline geldiği belirtildi. İddianamede HDP’nin ödenecek Hazine yardımlarından tamamen yoksun bırakılması istendi. Ayrıca 687 kişi için de siyasi yasak istendi. Siyasi yasak istenen kişiler arasında Selahattin Demirtaş, Pervin Buldan, Mithat Sancar gibi partinin üst düzey isimleri de bulunuyor.

Bu durumda Gergerlioğlu’nun milletvekilliğinin düşürüleceğinin ve tutuklanacağının zaten belli olması nedeniyle PKK/HDP’nin, Gergerlioğlu’nun Meclisi terk etmeyerek AK Parti’ye karşı AK Parti’yi en hassas yerinden vurmak için “Sabah namazı için abdest alırken gözaltına alındı algı operasyonu mu tezgahlandı” diye düşünüyorum? Zira Gergerlioğlu polis tarafından gözaltına alınmasının hemen akabinde başta PKK terör örgütünün yayın organı olan Özgür Gündem gazetesi ile birlikte HDP’li ve CHP’li milletvekilleri ve Fetö’cüler aynı yalanı paylaştılar. Neredeyse aynı kelime ve cümlelerle birebir paylaştılar. Mesela HDP Milletvekili Hüda Kaya güvenlik ve adli makamları tahrik edecek şekilde gözaltına alınmasını sağlamak için Gergerlioğlu’nun terör örgütü jargonu ile “esir alındığını” iddia etmesi gibi.

HDP, CHP VE FETÖ AYNI KELİMELERLE ALGI OPERASYONUNDA BİRLEŞTİ

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya: “Milletin iradesi ve vekili olan Ömer Faruk Gergerlioğlu sabah namazı için abdest alırken elbisesi ve ayakkabısını giymesine müsaade edilmeyerek darbeciler tarafından Meclis basılarak rehin alınmıştır.”

Gazeteci Yazgülü Aldoğan: “O kadar dindarlar ki Gergerlioğlu’nu sabah namazı için abdest aldığı sırada gözaltına almışlar, ayağında ayakkabısı, yüzünde maskesi yok! Yaka paça! Ne öfkeymiş, seçilmiş bir milletvekiline?”

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu: “Sevgili dostum Ömer Faruk Gergerlioğlu TBMM’de lavaboda abdest alırken gözaltına alındı. Zulmünüze, zalimliğinize lanet olsun...”

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba: “Meclis’te adalet nöbetini sürdüren Ömer Faruk Gergerlioğlu lavaboda abdest alırken, kıyafetlerini giymesine dahi izin verilmeden gözaltına alındı.”

Almanya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “HDP terör örgütü PKK ile arasına mesafe koymalı” vurgusu yapıldı. 22 Haziran 2020 tarihli “Kimse HDP’siz Erdoğan’ı yenemezmiş” başlıklı köşe yazımda “HDP’li milletvekillerinin PKK terörüne açık destek vermelerine karşın Meclis Genel Kurulu’nda demokrasiden, barıştan yana açıklamalar yaparken, Güneydoğu’da şehit olan asker, polis veya siviller hakkında terör örgütünü kınayacak tek bir kelime etmemeleri HDP’nin neden Türkiye partisi olamayacağının açık işaretlerini veriyor” demiştim. Takdir Yargıtay’ın!!!

NOT:
Geçen haftaki yazımızda ‘Efsane Yarbay’ lakaplı Ercüment Güler’in BOTAŞ’ta çalıştığı yer almıştı. BOTAŞ yetkilileri bu şahsın BOTAŞ’ta çalışmadığı, BOTAŞ’ın taşeron firmalarından birinde çalıştığı bilgisini verdiler. Kamuoyuna duyurulur.
#PKK
#HDP
#Abdest
#Algı
3 yıl önce
PKK/HDP’nin ‘Sabah namazı için abdest alırken gözaltına alındı’ algısı çöktü
16 Nisan’da “Üsküdar’a gider iken..”
Manas’tan kurulan medeniyet köprüsü
Failün failatün faili meçhulatün
16:59"da gelecek
Nasip