|
SP lideri Karamollağlu’nu siyaseten etkileyen demokrasi dışı derin güçler mi var?

01 Aralık 2021, Çarşamba günkü köşe yazımda SP Genel Başkanı ve Milli Görüş’ün lideri Temel Karamollaoğlu’na ‘senin darbeci ve cuntacı paşalardan korkun nedir’ diye sormuştum? Zira Temel Karamollaoğlu şu anda 28 Şubat sürecinde Refahyol iktidarının Başbakanı olan rahmetli Erbakan Hoca’nın çifte koltuğunda SP ve Milli görüş lideri olarak bulunuyor. Necmettin Erbakan liderliğindeki Refah-Yol iktidarını deviren cuntacı generallerin müebbet hapse mahkum olup cezaevlerine kapatılmalarını içine sindiremediğini açıklayan Karamollaoğlu “Bu durum bizi rencide etti” açıklaması sonrasında Milli Görüş camiasının kanaat önderleri, 28 Şubat mağdurları milyonlar bu skandal açıklamalarından ötürü Karamollaoğluna tepki göstermişti. Özellikle bu açıklamaların kesinlikle’ Milli Görüş’ü ‘temsil etmediği tepkilerin ortak noktasını oluşturuyordu. 01 Aralık 2021 tarihli yazımda özellikle kendisini aşan ifadesini arka planda “Karamollaoğlu’nu etkileyen demokrasi dışı derin güçler mi var acaba?” anlamında kullanmıştım? Zira Karamollaoğlu’nun TVNET’te Taha Hüseyin Karagöz’ün sunduğu ‘Sert Sorular’ programında 28 Şubat’ın cuntacı ve darbeci generalleri için yaptığı açıklama tam Çarkçı- başı Kılıçdaroğlu’na yakışır bir açıklama sanırım. Anlaşılan çark etmek bulaşıcı galiba! Bakın ne diyor Karamollaoğlu:
“Söylemek istediğim, suç işleyenlerin cezalarının verilmesi ve mani bir durum olsun istemiyorum. Bir ülkenin ordusunun en üst kademesinde bulunanlar kendi yaptıklarıyla bu duruma düşmemeliydiler. Sizin elinizde silah var, ülkeyi yönetenlere farklı tavır sergilenmesi beni üzüyor. Türkiye’nin en önemli isimlerinin bu durumda olması beni üzüyor. Bir general var Başbakan’a küfretmiş elbette bunun cezasını çekmesi lazım. Ben böyle girişimleri mazur görüyorum demedim. Bunlar olmamalıydı. Bunlar hükümetin emrindedir. Eski generallerden birisi ne yaptık diyor. Daha ne yapacaksınız?”
İBB’DE İŞE ALINAN PKK’LILAR HAKKINDA KARAMOLLAĞLU’NDAN TUHAF AÇIKLAMALAR

Sunucu Karagöz tarafından İBB’de işe alınan PKK’lılar ile ilgili görüşü sorulan Karamollaoğlu bu soruya kaçamak ve tuhaf cevaplar verdi: “Ben kusura bakmasınlar terörle iltisaklı personel alımına itibar etmiyorum. Pasaport verilemez ibaresi koydular bana. Üç gün sonra şartlar değişti, hemen verdiler. İftira ettiklerini kabul ettiler. Ben bakanlığın söylemlerine nasıl güveneceğim. Hemen bu isimler mahkemeye verilmeli.” Karagöz’ün “Çoğu hüküm giymiş cezaevinde yatmış çıkmış şahıslar” ifadesi üzerine Karamollaoğlu “Hüküm giymişse çalışamayacak diye bir şey yok” diye konuştu.

SİVAS OLAYLARI SİZE GÖRE BİR KATLİAM MI?

“Sivas hadiseleri korkunç bir hadise. Bu hadiselerde sadece ben suçlanmıştım. Allah’tan ki hadiselerin başında yaptığım konuşma TV’lere yansıyınca üzerimdeki ithamları kaldırdılar. Planlanmış olma ihtimali büyük. Benim dahlim olmayan konu neden bu noktaya geliyor üzülüyorum. Benim suçum ne ya? Ben onların bütün ailelerine başsağlığı ilettim. Siz itham edeceksiniz. Allah rızası için bu soruyu emniyet müdürüne bir kez sordular mı? Çarpıtmak için. Mesullerini değil neden beni muhatap alıyorsunuz. Kimse emniyet müdürünü veya valiyi sorgulamıyor. O toplantıyı ben organize etmedim ki?”

SP LİDERİ KARAMOLLAOĞLU’NUN YENİ KORKUSU YENİDEN
REFAH PARTİSİ Mİ?

Saadet Partisi lideri Temel Karamollaoğlu, Cumhuriyet Gazetesi yazarı Mustafa Balbay’ın gündeme dair sorularını yanıtlarken bu kez de kendisini aşan ifadelerle Erdoğan’ı hedefine alan asparagas sözler sarf etmiş. Eğer Başkan Erdoğan için söylediği yalan ve iftiralar doğru olsaydı, ABD Başkanı Biden, Karamollaoğlu’nun partisi SP’nin de içinde olduğu Millet İttifakı’nı destekleyerek Başkan Erdoğan’ı iktidardan indireceklerini açıklamazdı sanırım. ABD ve uydusu İsrail’in Erdoğan’sız bir Türkiye stratejisiyle Türkiye’de AK Parti iktidarına karşı FETÖ başta olmak üzere terör örgütlerini ve küresel sermaye baronlarını kullanarak planladığı darbeler ve finans operasyonları devlet-millet dayanışması ile nasıl önlenmişse son finans operasyonu da kesinlikle önlenecektir kanaatindeyim. SP lideri Karamollaoğlu Cumhuriyet Gazetesi yazarı ve gazeteci Balbay’a yaptığı açıklamalarda Yeniden Refah Partisi için kapatma davası açtıklarını beyan etmişse de sonra enteresan üstü bir gayretle (!!!) sözde kamuoyundan gelen tepkiler üzerine bu skandal açıklamayı resmi internet sitesinden kaldırarak, ‘o röportaj değil bir sohbetti’ savunması yaptı. Bir lider düşünün ki kadın çoluk çocuk demeden insanları katleden cinayet şebekesi bir terör örgütünü ve bu terör örgütünün Meclis’teki uzantısı olan PKK/HDP’nin Yargıtay’da süren kapatılma davasını hiç dillendirmeyip rahmetli Erbakan’ın oğlunun kurduğu partiyi kendisi için bir tehdit olarak algılayıp kapatma davası açmaya yeltenen vesayetçi bir anlayış vezihniyete sahip olabiliyor.

#Saadet Partisi
#Temel Karamollaoğlu
#İBB
2 yıl önce
SP lideri Karamollağlu’nu siyaseten etkileyen demokrasi dışı derin güçler mi var?
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim
Columbia’da ‘Filistin’le Dayanışma Çadırları’