|
Van’daki mazbata kışkırtması PKK ve AK Parti içindeki FETÖ’cülerin de dâhil olduğu bir kumpas mı?

Türkiye’ deki yerel seçimlerin sonucu tüm dünyada yankılanırken, Arnavutluk’un başkenti Tiran’dan yayın yapan ‘Frekuenca.net’ haber portalında analiz yazan Malik Hasa, “Erdoğan’ın yerel seçimde kaybederek birçok şey kazandığını” yazdı. Eski başbakanlar, belirli makamlarda bulunanlar, analistler, gazeteciler ve kamuoyu tarafından bilinen isimler bu yaşananları değerlendirerek, kendi deyimleriyle “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın mağlubiyetine” saldırıp kin kusma fırsatını yakaladılar. Sevinçleri o kadar büyük ki sanırsın Türkiye’nin solcuları değil, kendileri kazandılar. Bugün başka, yarın başka konuşan, dürüstlükten yoksun, yüzsüz insanların bu seçimler örneğinde de farklı davranmaları beklenemezdi. İyi ki türlü türlü ayyaşlar, sübyancılar, LGBT destekçileri, yağcılık çekenler ve bilgisizler ellerinde davulla ortaya çıkıp daha önce tükürdüklerini yalamadılar.

Türkiye Cumhuriyeti’nin bir dış gücün kuklası olma zincirini kırmayı başardığı, altyapıya fazlasıyla yatırım yaptığı ve Erdoğan hükümetinin bu cumhuriyet için son 80 yıllık tarih boyunca yapılandan daha fazlasını yaptığı, askerî gücün zirveye ulaştığı, ülkenin kendi otomobilini, uçaklarını, tanklarını ve daha önce hayal bile edemeyeceği birçok teknolojiyi ürettiği bu dönemde 31 Mart yerel seçimlerinde AK Parti neden hezimet bile sayılabilecek bir sonuçla karşılaşmıştı?

“’ÜST KURUL’’ HAKKINDAKİ İDDİALAR
Üst kurul AK Partili üst düzey yetkililerden oluşuyordu. İddialar başından itibaren Üst kurul içinde bazı yetkililerin MHP ile birlikte yürünmesine de Cumhur İttifakı’na da sıcak bakmadığı çok konuşulmakta. MHP ve AK Parti’nin ayrı adaylar göstermesi yüzünden muhafazakâr ve milliyetçi seçmenlerin toplamının neredeyse yüzde 80’i bulduğu dört ilde YRP ve CHP adaylarının kazanmasının sebebi de buna bağlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, MYK konuşmasında bu dört ilde neler olduğunun da ayrıca incelemeye tabi tutulacağını söylemişti! Üst kurulun kontrolündeki bir şirket ve ajans Ak Partinin tüm aday belirlemelerinde İstanbul ve Ankara başta olmak üzere tüm kampanyalar bu şirkete emanet edilmişti. AK Parti’de özellikle Başkan Erdoğan’a yakın çevreler
yenilginin sebepleri arasında bu şirket veya Ajansın önerdiği isimleri
de sıralıyorlar.
ERDOĞAN: BİRİLERİ YİNE SOKAKLARI TERÖRİZE ETMEYE KALKTI
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Emniyet, Jandarma ve Sahil Güvenlik mensupları ile bir araya geldiği iftar programında açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Bazı illerimizde sokaklarımızı karıştırma hadiseleri yaşandı. Birileri yine sokaklarımızı terörize etmeye kalkmıştır. Emniyet güçlerimiz olayların büyümesini engellemiştir. Türkiye Cumhuriyeti bir çadır devleti değildir, olmayacaktır” dedi. Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen, Hendek olayları esnasında “PKK sizi tükürüğüyle boğar” diyerek terör örgütü propagandası yapmaktan ceza aldığı için il seçim kurulunun Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı mazbatasını vermekten imtina ettiği Terör muhibbi Abdullah Zeydan’a Haçlı Batı sahip çıktı.
Van’da mazbata absürtlüğüne
yol açan kripto hukuki madrabazlıklar üzerine aportta bekleyen PKK-FETÖ ve bu terör örgütlerinin legal görünümlü “siyasal” uzantılarının başlattıkları sokak çatışmalarının diğer şehirlere de yayılması üzerine Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Kurulu Başkanvekili
Mehmet Uçum
3 Nisan günü bir
açıklama
yaptı ve bunu X’te paylaştı. “
Bu seçim sonuçlarını Türkiye’yi batının egemen güçlerine teslim edilme koşullarını oluşturduğu şeklinde okuyanlara Milli Devlet iradesi haddini bildirir.
Van süreci tamamen hukuki bir süreç olarak yaşandı. Ama bu hukuki süreci daha tamamlanmadan”
Olaylar önceden planlandığı şekilde 5 ile sıçramış ayaklanma ve isyan provasına dönüşmüştür. Bu süreci devlet aleyhine yaptıkları
çağrılarıyla istismar eden terörlerini ve legal görünümlü uzantılarını meşrulaştırmaya çalışanların Devlet de Toplum da farkında! Demişti.

Bu yazıyı kaleme aldığım saatlerde YSK Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı için son kararını açıkladı. Terörist Abdullah Zeydan’ın ‘seçilme yeterliği taşıdığı’ tespit edilmiştir denilerek terörden sabıkalı terörist Abdullah Zeydan Van Büyükşehir Belediye Başkanlığını yeniden kazandı. Ancak bu karar kesinleşmiş değil İstinaf mahkemesinde alınacak aksi yönde bir karar ile terörist Abdullah Zeydan’ı tekrar Van Büyükşehir Belediye Başkanlığından alabilir. İnşallah.

#Yerel Seçim
#Siyaset
#Bülent Orakoğlu
22 gün önce
Van’daki mazbata kışkırtması PKK ve AK Parti içindeki FETÖ’cülerin de dâhil olduğu bir kumpas mı?
Kamu tasarrufu
BİT’lere kadrolu işçi alımında acilen tedbir alınması gerekiyor
Tarih bizi çağırıyor ama biz birbirimizle boğuşuyoruz!
İYİ Parti kongresinin kazananı kim
Şule öğretmen ve yeni maarif modeli