|
Yazıcıoğlu suikastında esrarengiz emekli Yarbay Ercüment Güler’in rolü var mıydı?

Gün geçmiyor ki; BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu’nun 2009 yılında hayatını kaybettiği helikopterin FETÖ’cü pilotların kullandığı F16 ve F1 savaş uçaklarının yarattığı ‘türbülans’ sonucunda düşürülmesi ile yeni gelişmeler olmasın, yeni bilgiler ortaya çıkmasın! Nitekim bu kez CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, BOTAŞ çalışanı emekli Yarbay Ercüment Güler ile ilgili çarpıcı iddialarda bulundu. İddia önemliydi. Zira Ercüment Güler’in ‘Helikopter enkazının bulunmaması için yoğun çaba sarfettiği ekipleri yanlış yönlendirdiği’ iddia ediliyordu. Güler’in kaza sonrası BOTAŞ’tan ayrıldığını; Gambiya, Bosna Hersek, Yemen ve Cibuti’de çalıştığını ve halen Yunanistan’da görev yaptığını belirten Yavuzyılmaz, Sözcü’den Veli Toprak’ın haberine göre; TBMM KİT Komisyonu’nda şunları söyledi:“Kaza sonrası helikopterde bulunan İHA muhabirinin telefonundan lokasyonun (Yer konum) tespit edilmesi için bilgiler Avea’ya veriliyor ve BOTAŞ’la paylaşılıyor. Ercüment Güler sürecin başından itibaren kaza bölgesine gidiyor. Vali ve emniyet müdürünü yönlendiriyor. Enkazın bulanamaması noktasında zaman kaybedildi. Bu kişinin kazanın olduğu gün ne görevi var? Hangi unvanla BOTAŞ personeli ve emekli yarbay olarak ancak kimsenin tanımadığı bir kişi olarak sürecin içinde bu kadar aktif rol aldı? Hakikaten şüpheli bir durum. Zira helikopterin düşürüldüğü gün bu konuda FETÖ ‘cüler tarafından organize bir çalışma yapılıyor.‘’ Bu konuda hazırlanan iddianamede sanıkların, helikopterin düşmesinin ardından başlatılan soruşturma sürecinde, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in ve örgüt yöneticilerinin talimatları doğrultusunda, soruşturmaya müdahale ederek örgütün amaçları doğrultusunda yönlendirmede bulundukları ifade edildi. Yarbay Ercüment Güler’in bu olaydan sonra Botaş’tan ayrıldığı; Gambiya, Bosna Hersek, Yemen ve Cibuti’de çalıştığı, halen Yunanistan’da görev yaptığı Milletvekili Yavuz Yılmaz tarafından açıklanmıştı.

YUNAN TV’SİNDE SKANDAL FETÖ RÖPORTAJI

Emekli Yarbay Ercüment Güler muhtemelen kripto FETÖ’cü olabilir. Zira son durağının Yunanistan olması bana ilginç geldi. 15 Temmuz sonrasında 20 bine yakın FETÖ’cünün Yunanistan’a kaçtığını biliyoruz. Yunanistan Türkiye’ye karşı duyduğu kadim düşmanlık nedeniyle ve Doğu Akdeniz, Ege ve adalar sorununu devamlı kaşıyarak ABD başta olmak üzere küresel devletleri arkasına alarak Türkiye’yi kışkırtacak provokasyonlara terör örgütlerine destek ve eğitim vermeye devam ediyor. Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen, kendisi hakkında yazılan ve Yunanca’ya çevrilerek piyasaya sürülen kitabın tanıtımında, darbecilere kucak açan Yunanistan’ı “kardeş ülke”olarak nitelendirdi. Darbecilere ve DHKP/C ve PKK’ya kucak açan Yunanistan’ın “yiğitlik” gösterdiğini savunan Gülen, “Kardeş ülke olduğunu kanıtladı. Ve bu kardeşlik sayesinde onları minnet ve takdirle anıyoruz. (Yunanistan’ın yaptıkları) Tarihin şanlı sayfalarına süslü altın ve gümüş ile yazılacak” değerlendirmesinde bulundu. Terör örgütü elebaşı Gülen’in kitabını Yunanistan’da yayımlayan Papazisis Yayınevi Müdürü Katerina Marku ise Gülen’in din eğitimi adına yaptıklarıyla dünyada birçok ülkede takdir ve beğeni topladığını iddia etti. Tam da körler ve sağırlar birbirini ağırlar diyaloğu!

Türkiye Dışişleri Bakanı Sözcüsü Hami Aksoy Yunanistan’ı sert sözlerle eleştirdi. Yunanistan’da gerçekleşen çevrimiçi bir etkinlikte ve bir televizyon kanalındaki programda eli kanlı terör örgütü FETÖ’nün aleni propagandasının yapıldığını belirten Aksoy, “FETÖ elebaşının video mesajının da yayınlandığı bu terör propagandası, basın ve ifade özgürlüğüyle hiçbir surette açıklanamayacak vahim bir gelişmedir” ifadelerini kullandı. FETÖ, ülkemizde 251 kişinin ölümünden ve 2.000’den fazla kişinin yaralanmasından sorumlu darbeci bir uluslararası terör örgütüdür. FETÖ faaliyet gösterdiği ülkeler için de büyük bir tehdit kaynağıdır. Türkiye bu suç örgütüne karşı mücadelede tüm ülkelerden işbirliği beklemektedir. Hal böyleyken, Yunanistan’ın FETÖ üyeleri için güvenli bir liman haline geldiği gözlenmektedir. FETÖ mensupları bu ülkede serbestçe dolaşabilmekte, FETÖ iltisaklı sözde STK’lar Yunanistan’daki firari FETÖ mensupları için yardım faaliyeti yürütebilmektedir. Yunanistan’da FETÖ’nün yanı sıra PKK/PYD/YPG, DHKP-C terör örgütleri de faaliyetlerini sürdürmektedir.

YARGITAY YAZICIOĞLU DAVASINDA DÖNEMİN VALİSİNE 1 YIL 2 AY CEZA VERDİ

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nca Muhsin Yazıcıoğlu ve 5 kişinin öldüğü helikopter kazasıyla ilgili 9 üst düzey kamu görevlisinin “görevi kötüye kullanma” suçundan yargılandığı davada karar açıklandı. Dönemin Kahramanmaraş Valisi Mehmet Niyazi Tanılır, eski İl Jandarma Komutanı Sezai Akgün ve eski İl Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, görevi kötüye kullanmaktan 1 yıl 2’şer ay hapse çarptırıldı. Ulaştırma ve Haberleştirme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Orhan Birdal, dönemin Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru, Adana Jandarma Bölge Komutanı emekli Korgeneral Ali Lapanta ve Kurmay Başkanı Mazlum Koçoğlu görevi kötüye kullanma suçlarından 1 yıl 1 ay ile 1 yıl 6 ay arasında hapis cezalarına çarptırıldılar.

#Yarbay Ercüment Güler
3 yıl önce
Yazıcıoğlu suikastında esrarengiz emekli Yarbay Ercüment Güler’in rolü var mıydı?
Haniye’nin mesajları
Aşılamada ilk sonuçlar geldi: Sağlık Bakanı Koca’dan sevindirici haberler var
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı