|
ABD derin devleti Obama"yı ikaz ediyor!

1941 ila 1945 yılları arasında ABD Başkanı Franklin D. Roosevelt"in yardımcısı Harry Wallace"tı. Çok dengeli bir siyasetçiydi. Barıştan yanaydı ve gereksiz gerginlikleri sevmiyordu. Roosevelt"in dış politikasını yerden yere vuruyordu.

1948"de seçimlerde Başkan aday oldu ama ince oyunlarla saf dışı kaldı.Komunist ve Sovyet ajanı olmakla bile suçlandı. Eğer Wallace başkan olsaydı bugun hen dünya hem ABD başka bir yer olurdu. Savaş lobisi ve Pentagon Wallace"ı istememişti.

John Kennedy Soğuk Savaş mantığından nefret ediyordu. Sovyetlerle olan düşmanlığın gereksiz olduğunu ve bitirilmesi gerektiğine inanıyordu. Vietnam Savaşı"na karşı çıkıyor, Küba krizini gereksiz bir huysuzluk olarak yorumluyordu. Halbuki Pentagon, CIA bütün planlarını savaşa gore yapmışlardı. 1963"de Kennedy Amerikan derin devletinin entrikalarıyla vurularak sahneden indirildi. Kennedy sonrası her şey savaş lobisinin tam da istediği gibi olmuştu. Şayet Kennedy"nin politikaları uygulansa dünya bambaşka bir yer olurdu. Ama olmadı.

Daha sonra Başkanlık koltuğuna oturan Nixon, Reagan, Baba Bush aldıkları ve uyguladıkları kararlarla dünyayı cehenneme çevirdiler. Bir ara Clinton bazı şeylere itiraz edecek oldu, onu da Monica Lewinsky"yle hizaya getirdiler.

Benzer senaryonun aynısı şimdi Obama"ya oynanıyor. Irak"tan peyder pey asker çeken Obama, Afganistan"dan da cekilmenin hesaplarını yapıyor. Dünyanın savaş süren başka yerlerine önceki ABD yönetimlerine nazaran daha mesafeli duruyor. Suriye dahil İran ya da başka bir yere operasyon yapmaya pek sıcak bakmıyor. Haliyle bu durum ABD Derin Devleti"nin çok da hoşuna gitmiyor.

Obama bir de önceki başkanlardan farklı bazı çıkarımlarda bulunuyor. 1953"de CIA"in İran"da organize ettiği Ajax Operasyonu"nu kabul etti. ABD bu komplonun bir parçasıydı dedi ve bir nevi İran"dan özür diledi. New York Times geçen Cuma günü yayınladığı haberde, iki yıl önce İran"ın nükleer tesislerini vuran Stuxnet virüsünün ABD Başkanı Barack Obama"nın emriyle kullanıldığını belirtti. Obama"nın Stuxnet emri, birçok güvenlik analisti tarafından "küresel siber savaşın Pearl Harbor saldırısı" olarak tanımlanmıştı.

New York Times"a bu haberi sızdıranlar Obama yönetiminin adamları. Yani hem Obama Stuxnet virüsünün emrini veriyor hem de bunu itiraf ediyor. ABD derin devleti muhtemelen bunu da bir kenara yazmıştır.

Ancak en önemli mesele silahsızlanma yasası. Amerika"da bazı okullarda meydana gelen katliamlardan sonra Obama silahsızlanmanın sağlanması gerektiğini ileri sürdü. Bu açıklama arı kovanına çomak sokmak demek. Çünkü yıllardan beri bireysel silahlanma Amerikalılar için çok önemlidir.

Silah lobisi ve onun en büyük ayağı Pentagon bu durumdan pek hazzetmiyor. Nisan ayının başında Connecticut eyaletinde silah control yasası kabul edildi ve diğer eyaletlere doğru kayıyor.

Üç gün önce Boston maratonunda meydana gelen patlama bu gelişmelerin bir sonucu. Boston gibi her yerin kameralarla izlendiği bir yerde kim ya da kimler böyle bir bomba patlatabilir ki? Suçu Müslümanlara atmak işin en kolay kısmı ama bunu kimse yutmaz. ABD"de bomba patlatmak için şu an herhangi bir sebep de yok. Manyağın biri kızdı da bomba patlattı yalanına inanmak isteyen varsa buyursun inansın! Bu iş er ya da geç ya bir deliye ya emekli bir askere ya da bir Ortadoğulunun üstüne yıkılacaktır.

1995"de Oklahama"da atlayan bombayla Boston"daki patlama aynı zamana denk geliyor. Patriot Day (Vatanseverler Günü) sanki özenle seçilmiş bir gün. Boston"daki patlama Obama"ya verişmiş net bir mesajdır. Her ne kadar Obama terör eylemi dese de bu işin arkasında Pentagon vardır. Bu tür bombaları ancak onlar patlatır.

Pentagon, CIA, NSA"in önemli adamlarının oluşturduğu Amerikan derin devletini asla küçümsememek lazım. Bu patlama Obama"ya bir uyarıdır. Her ne kadar CIA Başkanı John Brennan"ın "cinayet listesini" onaylasa da Obama hedeftedir. Eğer Obama yönetimi bu grubun istediklerini yapmazsa kendisini kötü günler beklemektedir.

ABD"nin yakın tarihinde neler yaşandaığından bihaberseniz, bu tür konular masal ya da uydurma gibi gelebilir. Yakın zamanda resmi çok daha net göreceğiz.

Twitter.com/cemkucuk55
11 yıl önce
ABD derin devleti Obama"yı ikaz ediyor!
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset