|
DAEŞ ve PKK Çözüm'ü bombalarken…
Her ne kadar bir sonuç olsa da, lanet bir terör örgütü olduğunu bildiğimiz, Türkiye ile ilişkilendirilmeye çalışılan ancak en büyük zararı Türkiye'ye veren, mantık kuralları gereği Türkiye'nin destekleyemeyeceği, Türkiye'deki çözümü, barışı ve istikrarı da hedef almış olan, bunun için Kürtleri katleden DAEŞ terörüne tüm kalbimle lanet olsun.

Koray Çapoğlu, Hatice Ezgi Saadet, Cebrail Günebakan, Uğur Özkan…gencecik çocuklar, onlardan geriye mutlu fotoğraf kareleri ve sevdiklerinin yüreğine bırakılan acı kaldı. Ve hiçbir şey, o çocukların tebessümlerinden değerli değildi. O tebessümlere kan bulaştıranlara da lanet olsun.

Vaktiyle, PKK'nin şiddetini değil ancak varoluş sebebini anlarım, PKK'yi bu ülkenin faşist vahşetleri, Diyarbekir zindanları bir sonuç olarak ortaya koydu, diye yazmıştım. Bugün halen aynı görüşteyim, elbet bu görüş PKK'nin bir terör örgütü olduğu gerçeğini de değiştirmiyor.

Vaktiyle, DAEŞ'in şiddetini değil varoluş sebebini anlarım, DAEŞ'i Ortadoğu'daki emperyalist politikalar, Ebu Gureyb zindanlarındaki vahşet sonuç olarak ortaya koydu, diye yazmıştım. Bugün halen aynı görüşteyim, elbet bu görüş DAEŞ'in bir terör örgütü olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Bu iki terör örgütünün varlığı her ne kadar “Antiemperyalist” temelli olsa da, bir takım çıkarlar için bu örgütlerin “emperyalistlerin” maşası olduğunu, içlerinde bir takım istihbarat örgütü üyelerinin olduğunu, malum icraatları sayesinde görebiliyoruz.

Bu vahim girizgâhtan sonra, birkaç günlük gelişmelere bir bakalım:

İran ve ABD, nükleer konusunda anlaşır, Putin bu anlaşmaya destek verir.

İngiltere, eş zamanlı olarak Kıbrıs Rum Kesimi ve İsrail ile görüşür ve Mısır zaten ceptedir. (Akdeniz enerjisi)

Akabinde, KCK: “Silaha devam.” açıklaması yapar.

Hemen ardından PKK araç kundaklar…

Salih Müslim: “Türkiye ile iyi geçinmek istiyoruz.” açıklamasıyla şaşırtır.

Ve yılın provokatörü HDP'li vekil Figen Yüksekdağ: “Sırtımızı YPG, PYD'ye dayadık.” der.

Tüm bunlar sonrası, Suruç'ta Kobani'yi inşa etmeye gidecek gençlerin toplandığı bir alanda bomba patlatılır. 31 genç hayatını kaybeder.

İstihbarat uzmanı değilim, terör eylemini henüz kimse üstlenmedi, kimin yaptığı bilinmiyor, sonuçları itibariyle PKK'ye yarayacak, istihbarat yönüyle Reyhanlı katliamına benzer, görünüş itibariyle ise tam bir DAEŞ vahşetine benzeyen acı bu ülkenin toprağına düşer.

Ayrım yapamayacağım, genel huyumuz olduğu üzere, henüz failler belli değilken, her kesim işine geldiği şekilde, olaydan yaklaşık yarım saat sonra olayı bilmeden etmeden, hiçbir delil olmaksızın düşmanı gördüğüne bu katliamı mâl eder. Sonrası gelsin nefret…

Provokatörlüğü konusunda 6-7 kıyımında yoğun başarısına acıyla şahit olduğumuz Demirtaş, emanet oyların emanetçisi Demirtaş, şu keskin anlarda, en azından biraz sükunet beklenirken, silahlanmayı önerir, yani bir bomba savaşa dönüşsün ister, Allah aşkına bunun kabul edilebilir bir yanı var mı?

Suruç'taki olayın olduğu gün PKK, bu kez Adıyaman'da bir askeri öldür. Öyle ya, kan akmaya başlamıştır, PKK'ye kanın akmasını garanti etmek düşer, zira…

Hani başta yazdım ya, PKK, bu ülkenin Kürtlerin katili olmasının sonucudur diye, işte Kürtlerin yaşadığı acılar nedeniyle kısmen meşru görülebilen bir PKK, Ak Parti öncülüğündeki demokratik gelişmeler sonrası artık bu meşru görülebilen yanını kaybetti. Ama PKK kan aktıkça var olabilen örgüt, şimdilik var olmaya devam etmek istiyor, devam etmesi ve izafi meşruluğunu koruyabilmesi için kanın akması şart, bu ülkede iki yıl üzerine kan akmışsa, işte bu gerekçeyle akmıştır.

Velev ki saldırıyı DAEŞ yapmış olsun, velev ki İran/Esed istihbaratı yapmış olsun, velev ki PKK yapmış olsun, bu saldırının amacı Türkiye'yi, Irak'a benzetme, zayıflatma, erken seçime gitmeyi önleme, CHP ile koalisyona zorlama, Ak Parti'yi dize getirme, Çözüm Süreci'ni bitirme amacı taşımaktadır. Ve muhtemelen, DAEŞ ve PKK bu amaç için aynı yerden emir almaktadır. Tarafların bunu görüp, buna göre konum almaları elzemdir, aksi takdirde önümüzde daha acı günler var gibi görünüyor, Allah korusun.

Saldırıda hayatını kaybeden çocuklarımıza rahmet, sevenlerine sabır dilerim, hiçbirisinin saçının teli pis çıkarlardan daha değerli değil.




#suruç saldırısı
#Salih Müslim
#kck
#pkk
#ışid
9 yıl önce
DAEŞ ve PKK Çözüm'ü bombalarken…
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü
İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle