|
“Aramızda konuşuruz”

Beşiktaş, son dönemde iki konu ile öne çıkıyor. Bir; oynadığı güzel futbol, iki; teknik direktör Sergen Yalçın'ın sözleşmesi. Bu tarz büyük kulüplerde sözleşmesi bitmek üzere olan her hocanın bu durumu gündem olur. Yakın zamanda Fatih Terim'in “Zaten sözleşmem sezon sonunda bitiyor” açıklaması uzun süre medyada konuşuldu. Dolayısıyla Sergen Yalçın'ın durumu da -hele ki konu hem Başkan hem Sergen Yalçın tarafından gündeme getirilmiş ise- konuşulmaması, sorulmaması mümkün değil. Gündemi belirleyen; sorulan sorudan ziyade verilen cevaptır. Sergen Hoca, sorulan soruya, Başkanın açıklamalarından rahatsız olduğunu belirtmesi yerine, “Biz aramızda konuşuruz” deseydi, konu buraya gelmezdi. Ama içi dışı bir, açık sözlü bir adam. Hesap kitap yapmadığı için, aklına geleni direkt söylüyor. Onu Sergen Yalçın yapanlardan birisi de bu karakteri. Başkan Çebi de tüm iyi niyetiyle cevap verdiği sorulara, “Sergen Yalçın ne zaman isterse” yerine “Sergen Yalçın istese de bırakmayız” diyerek gündemin yönünü değiştirebilir. Hepimiz biliyoruz ki Sergen Yalçın ayrılmayacak ve önümüzdeki sezonlarda da Beşiktaş'ın hocası olmaya devam edecek. Sezon devam ediyor ve ortada zaten bu sezon için yapılmış mevcut bir sözleşme var. Beşiktaş'ın yakaladığı ivmenin saha içerisindeki mimarı Sergen Yalçın, saha dışındaki ise Ahmet Nur Çebi'dir. Bu konuda ne birbirlerini ne de Beşiktaş taraftarını üzmeyeceklerdir.

ZEMİNLER İÇİN BİR ÖNERİ

Türk futbolunun en büyük sorunlarından birisi zeminler. Yıllardır kanayan bir yara olarak karşımıza çıkan bu sorun bir türlü tedavi edilemiyor. Bu zeminler, futbolun kalitesini düşürdüğü gibi, sebep olduğu sakatlıklar, futbolcuları uzun süre sahadan ayırıyor. Önümüzde Olimpiyat Stadı örneği var. İstenince yapılıyormuş. Neden? Çünkü bu sezon orada Şampiyonlar Ligi Finali var. Yine “Aman Avrupa'ya rezil olmayalım” durumu! Oysa onlar 1 kere geliyor, kendi kulüplerimiz her hafta oynuyor bu zeminlerde. Olimpiyat Stadı'nın zeminine hangi kurum/firma bakıyorsa, diğer statlara da onlar bakmalı. Gençlik ve Spor Bakanlığı ile TFF, kulüplere çeşitli vesilelerle maddi katkı yapıyor. Bu paralardan zemin bakımı için gerekli meblağ kesilmeli, zemin konusu kulüplerin kontrolünden alınmalı ve TFF tarafından yapılmalı. Bu zor bir iş değil, bu yaz başlansa, yeni sezona yeni zeminlerimizde başlarız.

UİLENBERG'İN EĞİTİMİ

Çok uzun zamandır spor medyasının içerisinde olan bir meslektaşımla sohbet ediyorduk. Hakemler üzerine konuşurken, Antalya'da düzenlenen hakem seminerinde yaşadığı bir olayı anlattı. Aynen aktarayım; “Ben gazeteci olarak arka sıralarda semineri takip ediyordum. MHK Eğitim Danışmanı Jaap Uilenberg hakemlere eğitim verdi ve anlattıkları üzerine yazılı test yaptı. Ben de kağıt kalemi alıp teste katıldım. Sonuçlara baktık; benim notum bazı hakemlerden yüksekti”. Güler misin, ağlar mısın? Yani biz hakemlerin genel olarak niyetleri üzerine yoğunlaşıyoruz ama sorunun büyüğü bazı hakemlerin bilgi ve yeteneklerinde gibi görünüyor.

#Beşiktaş
#Sergen Yalçın
#Uilenberg
3 yıl önce
“Aramızda konuşuruz”
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse…
Ayasofya’yı açan adama vefa zamanı