|
Bir ileri iki geri

Beşiktaş, kadrosuna kattığı yeni oyuncularla birlikte, beklentiler yükselmiş bir şekilde çıktı Kayserispor deplasmanına. Ligde 9 haftadır kazanamayan Kayserispor, Burak Yılmaz liderliğinde, bu hasreti de bitirmek için kazanmak adına sahadaydı. Oyunun gidişatı da bunu gösteriyordu. Tabii bu duruma Fernando Santos'un korunaklı, risk almayan oyunu da neden oldu.


Portekizli hocanın geldiğinden beri oyuna çok dokunduğu söylenemez. Son iki maçta ligde Trabzonspor, kupada da Antalyaspor'u mağlup etti etmesine ama bu maçlarda da takım oyunundan ziyade bireysel olarak Semih ve Muleka'nın maçı kazandırdıklarını söylemeliyiz. Kayserispor önünde 4-4-2 dizilişi göze çarptı. Kariyerinin büyük bölümünü 10 numara, santrfor ve sol kanatta geçirmiş Muci'nin, uzun süre sağ çizgiye hapsolması hataydı. Arnavut oyuncu ne zaman ki merkeze yakın oynadı, etkili oldu. Adam eksiltmesi ve şut yeteneği göze çarptı. Yine sağ stoper Worral'ın solda başlaması ve geniş alana alışkın olmaması hatalar zincirini oluşturdu. Oysa sağ çizgiye Muleka, ileri uca Semih ve arkasında Muci ideal diziliş olarak daha çok işe yarayabilirdi.


Santos'un takımı ileri çıkarmak ve risk almak yerine daha kontrollü oynamaya çalışması oyunu kısır hale getiriyor. Geride kalabalık durulmasına rağmen, Kayserispor'a çok sayıda net pozisyon verilmesi de başka bir handikap. Tabii teknik olarak Kayserispor'a göre daha fazla oyuncuya sahip olan Beşiktaş için, zeminin kötülüğü de işleri zorlaştırdı.


Musrati - Cenk değişikliği ise önden adam eksiltip arkaya adam alıp, oyunu tutma hamlesiydi. Ancak böyle bir hamle skor öndeyken yapılsa anlamlı olurdu, iki ön libero ile bu maçları oynamak Beşiktaş'a uzun vadede bir şey kazandırmaz. Santos'un ne yapıp edip bu oyun anlayışından vazgeçmesi ve daha coşkulu, daha risk alan bir oyunu sahnelemesi gerekiyor. Aksi takdirde sezonun geri kalanı bir ileri 2 geri serüveniyle tatsız tutsuz devam eder.

#Beşiktaş
#Kayserispor
#Fernando Santos
#Süper Lig
٪d أشهر قبل
Bir ileri iki geri
Evet sokağa çıkamayacak hale geleceksiniz!
Batı’da İsrail spiritüel bir tutkuya dönüştürüldü...
Din savaşı
13 şehit
İstanbul’da bir Yemenli âlim: Abdülmecid el-Zindanî