|
Böyle olmaz!

Geçtiğimiz hafta Galatasaray maçını kaybeden Beşiktaş, Gaziantep FK deplasmanında bir galibiyet serisi başlatmak istiyordu. Fernando Santos, göreve geldiğinden bu yana genel anlamda bir tatmin oluşturmuş değil. Kendisine yapılan eleştirilerde üst sıraları alan konu; Beşiktaş’ın gol beklentisinin düşük kalması.


Siyah-beyazlılar, daha coşkulu ve daha önde bir oyun istiyor. Gaziantep FK maçında Cenk’i yedek soyunduran Santos, orta sahayı Musrati, Gedson, Bakhtiyor Zaynutdinov’dan oluşturdu. Aslında sorun biraz da bu oyun anlayışı. Beşiktaş, bu şekilde bir 6 numara, iki 8 numara ile oynuyor görüntüsü veriyor. Bu da üreticiliği düşürüyor. Oysa Muçi’nin tam bölgesi forvet arkası. Arnavut oyuncuyu çizgiye gömmek de ondan istenilen verimin alınamaması anlamına geliyor.


Stoper ikilisi bu kez solda Necip, sağda Worrall’dı. Bu da, birlikte oynama alışkanlığı olmayan riskli bir ikili tabi. Hepsinin üstüne Gaziantep ön alan baskısı ile başlayıp Musrati’nin hatasını Sorescu ile sonuçlandırınca Beşiktaş geriye düştü. Bu da, zaten üretmekte zorlanan siyah-beyazlıların işini zorlaştırdı.


Hücum hattında Semih’in ve Rashica’nın çabaları da, rakip yarı alanda takım arasındaki kopukluğun fazlalığı nedeniyle sonuçsuz kaldı. İkinci yarı orta sahadan Bakhtiyor’ı eksiltip, Cenk’i hücuma attı Santos, Muçi ise olması gereken yere geldi. Ancak bu da Beşiktaş’ın oyun anlayışını ve coşkusunu değiştirmedi.


Beşiktaş’ın önünde kupa hedefi var. Santos’un yeni sezon adına devam etmesinin tek kriteri bu gibi duruyor. Yoksa öyle her maç sonu “Beşiktaş böyle oynamaz” demekle olmuyor bu işler.

#Beşiktaş
#Ergin Aslan
#Santos
il y a 2 mois
Böyle olmaz!
Evet sokağa çıkamayacak hale geleceksiniz!
Batı’da İsrail spiritüel bir tutkuya dönüştürüldü...
Din savaşı
13 şehit
İstanbul’da bir Yemenli âlim: Abdülmecid el-Zindanî