|
Bu skor coşku ister

Süper Lig'de son 5 maçta 1 galibiyet alan Beşiktaş, yeni transferleri ile hem güzel futbol hem de galibiyet için çıktı TÜMOSAN Konyaspor önüne. Oynattığı oyunla taraftarı memnun etmeyen ve eleştiri alan teknik direktör Fernando Santos'tan beklenti bu kez farklıydı. Ara transfer döneminde takıma katılan oyunculardan Worrall kulübede başlarken, Musrati ve Muçi sahadaydı. Son oynanan Kayserispor maçının dizilişinde değişiklik yapan Santos, bu kez Muçi'yi merkeze çekmiş, Semih'i ileri uca koymuştu. Musrati ve Gedson'lu orta sahadan beklenti ise fazlaca topa sahip olmaları ve atakları başlatmaları idi. Ancak Beşiktaş, ilk yarı boyunca büyük hayal kırıklığı yaşattı. TÜMOSAN Konyaspor, hem topa sahip olmakta hem de pas sayısında Beşiktaş'ın oldukça önüne çıktı. Organize çıkışlarda zorlanan Beşiktaş, bırakın merkezden set oyunuyla hücum etmeyi, spontane atak geliştirmekte dahi zorlandı. Öyle ki Rashica'yı neredeyse sağ bek izledik.


Oysa Santos, ilk maçından sonra "Hiç kimse bizim stadımızda bizden başka koşamaz, hiç kimse bizim stadımızda bizden fazla savaşamaz" demişti. Slogan olarak güzel duran bir cümle ama sahada uygulanabilirliği olmadığı sürece bir anlamı yok. Muçi'ye o kadar yatırım, kaleye bu kadar uzak oynasın diye yapılmadı. Musrati'ye bu kadar yatırım, 3 metreye al-ver yapsın diye yapılmadı. Beşiktaş, evinde oynadığı maçların başlangıcında dahi risk alıp sahaya coşku koyamayacaksa, bu işi bu kadar yapabilecek, 10 tane yerli teknik adam bulabiliriz.


Beşiktaş, ikinci yarıya çıkarken beklenti, hocanın hücumu daha çok düşünen bir anlayışla sahaya çıkmasıydı. Kadroda, hücumu farklı opsiyonlarla oynayabilecek isimler varken, bu denenmeliydi. İlk yarının aksine daha önde başlayan ve rakip yarı alana yığılan Beşiktaş, aradığı golu, genç golcüsü ile buldu. Rashica'nın gole katkısı Semih kadar vardı. Tam yazının içinde söylediğim, hücum opsiyonu yüksek oyuncuları daha fazla rakip kale odaklı kullanmak gerekiyor. İkinci yarıda TÜMOSAN Konyaspor'un enerjisi tükenince, Beşiktaş istediklerini daha rahat yapmaya başladı. Yine Rashica'nın şekillendirdiği atakta, kale odaklı oynayan Muçi'nin denemesinde top kaleciden döndü. Cenk Tosun'un tamamlaması Beşiktaş'ı rahatlattı.


Beşiktaş adına kazanmak elbette iyidir ancak bu skorları iyi ve gösterişli oyunla da desteklemek gerekiyor.

#Beşiktaş
#Ergin Aslan
#Konyaspor
2 ay önce
Bu skor coşku ister
Profesör ile fabrikatör
Bir büyük insanın ardından
Evet sokağa çıkamayacak hale geleceksiniz!
Batı’da İsrail spiritüel bir tutkuya dönüştürüldü...
Din savaşı