|
İbre kimden yana...

Futbolumuzun iyi bir dönemden geçtiğini söyleyemeyiz. Özellikle A Milli Takım’ın Lüksemburg ve Faroe Adaları karşısında ortaya koyduğu futbol ve aldığı skorlar, hevesimizi iyice kaçırmıştı. Umudumuzu; uzun süre burun kıvırdığımız, küçümsediğimiz Konferans Ligi’ne ve “Eh işte!” dediğimiz Avrupa Ligi’ne bağlamıştık! Öyle ki, kariyerinde almadığı kupa kalmayan Jose Mourinho’nun kazanınca sevinçten deliye dönüp sahayı turladığı Konferans Ligi’nin aslında ne kadar kıymetli olduğunu fark etmeye başladık. Hayır yani, neyi başardık da oralara burun kıvırıyoruz onu da bilmiyorum.

HAYAL KURABİLİRİZ

Neyse ki, dün 4 takımımız Avrupa’da bize muhteşem bir akşam yaşattı. Diğerleri maçlara favori olarak çıkmıştı ancak Trabzonspor’un Monaco’yu sahadan silmesi, keyfimize keyif kattı. Aynı zamanda biraz silkinip Avrupa’da “Yeniden yapabiliriz” dedirtecek cinsten her takımımız için özgüven kazandıracak bir galibiyetti. Ben bu sene Avrupa için uzun zamandır kurmadığım hayalleri kuruyorum. Ekstra aksilikler yaşanmazsa, bu dört takımdan biri, belki de ikisi en az Nisan ayını bize gösterecek. Tabi burada tahminle temenni bir arada. Bunu neden çok istiyorum; salı-çarşamba geceleri tüm Avrupa, Şampiyonlar Ligi oynarken bizler uzaktan maç seçip onları izliyoruz. Bu kadar harcamanın yatırımın karşılığı bu olamaz, olmamalı... O yüzden ne kadar çabuk o platforma dönersek o kadar iyi...

AYAKTA ALKIŞLAYALIM

Gelelim, Pazar günü oynanacak Beşiktaş - Trabzonspor maçına... Beşiktaş - Fenerbahçe derbisi bize çok şey vadetmişti; bol goller, pozisyonlar, aksiyon, heyecan... Sonuç ise büyük hayal kırıklığı... Beşiktaş ve Trabzonspor’un son haftalardaki lig performansını düşündüğümüzde ise çok durağan, az pozisyonun olduğu ve hocaların 0-0’ı kabul edeceği bir vaat oluşması gerekiyor. Ama bence öyle olmayacak. Trabzonspor, Monaco galibiyetiyle üzerinde biriken enerjiyi biraz boşalttı. Nefes aldı. Bu galibiyet Avcı’ya, Beşiktaş maçını 2 şeçenekli hale getirdi. Yani beraberlik de rahat kabul edilecek bir skor haline geldi. Monaco’ya kaybetseydi, Dolmabahçe’de kazanmaya yönelik oyuna mecburdu. Şimdi gözler İsmael’de. Korunaklı oyun konusunda eleştiriler alan Fransız Hoca’nın Trabzonspor önünde takımın dizginlerini bırakacağını düşünüyorum. Son sezonlarda Beşiktaş evinde oyun üstünlüğünü, Trabzonspor ise skoru alıp gidiyor. Tabi ki büyük maçların sonucunu öngörmek çok mümkün değil. Ama bence ibre, seyirci ve ihtiyaca binaen küçük bir açı ile de olsa Beşiktaş’tan yana... Akyazı’da 2016-17 sezonundaki 3-4’lük maç kıvamında, sonunda herkesin ayakta alkışladığı bir mücadele diliyorum.

#Beşiktaş
#Fenerbahçe
#Trabzonspor
#Başakşehir
#Sivasspor
#UEFA Avrupa Ligi
#UEFA Konferans Ligi
2 yıl önce
İbre kimden yana...
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim
Columbia’da ‘Filistin’le Dayanışma Çadırları’