|
Misafir de değiliz ki!

Beşiktaş-Fenerbahçe derbisi izleyenleri sükut-u hayale uğrattı. Hafta boyunca bu maçı bekleyen herkes, bol pozisyon ve bol gol hayali kuruyordu. Ben, üst düzey liglerle bizim ligimizin kıyas yapılmasını doğru bulmam. Özelikle Premier Lig dengeleri bozalı uzun zaman oldu. Ancak kendi büyük takımlarımıza dair de biraz futbol beklentimiz olmasın mı? Kimse Manchester City gibi, Liverpool gibi bir performans beklemiyor elbette ama reva görülen de bu olmamalı. Büyük takımlarımız, ligde dişlerine göre bir takım buldukları zaman uçup kaçıyorlar da, iş biraz sertiyle oynamaya geldiğinde görüntü vasatlaşıyor. Ve her sene daha da kötüye gidiyor bu iş.

SÜREKLİ GERİ GİDİYOR

En azından bizi futbola doyuran Beşiktaş-Fenerbahçe derbilerini beklerdik. Umduğumuz oydu. “Misafir umduğunu değil, bulduğunu yer” derler, tabi mecbur kaldık bulduğumuzu yemeye ama biz misafir de değiliz ki... Öyle ayak üstü maça bakıp çıkmayacağız. Futbol ortamının yerlisiyiz. Bu ligin unsurlarından biriyiz ve nefes aldıkça da bu oyunu izleyeceğiz. Tabi, şampiyonluk adeta hayat memat meselesi gibi görüldüğü için teknik adamlar ve yönetimler bırakın sezonu kurtarma telaşını, günü kurtarma telaşına düşüyorlar. Bu da “Yenilmeyelim de başımız ağrımasın” anlayışına neden oluyor. Büyük takımların dışında Anadolu maçlarının ekseriyetinde görüntü daha kötü. Zaten stadyumlardaki seyirci sayısından bunu net olarak anlayabilirsiniz.

DAHA FAZLA CESARET

Elbette futbolumuzun onlarca problemi var. O, başlı başına bir yazı dizisi konusu... Ancak tepeye yazmamız gereken konulardan biri de, sahadaki vasat futbol görüntüsü. Oysa üst düzey yabancılar da getiriyoruz lige. Ne oluyorsa burada oluyor. Derbiler, futbolun 1 numaralı cazibesi... Sezon boyunca taraftarlar derbileri bekliyor. O nedenle bu maçlarda da iyi futbol izlemeyeceksek ne anlamı var? Bu maçlar hem stadyumdakilere hem de ekran başındakilere heyecan yaşatma, risk alma, cesur davranma maçları... Sadece yenilmemek üzerine kurgularsanız 1 puanı alır oturursunuz. Diyelim ki, araya bir gol sıkıştırıp 3 puan aldınız, o da günü kurtarır ama orta ve uzun vadede bu oyuna olan ilgiyi azaltmaya devam eder. Zira ediyor da... Biraz da bulduğumuzu değil umduğumuzu yemek isteriz...

#Fenerbahçe
#Beşiktaş
#Premier Lig
2 yıl önce
Misafir de değiliz ki!
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim
Columbia’da ‘Filistin’le Dayanışma Çadırları’