|
Santos’un ilk etkisi

Beşiktaş, bu sezonki kaotik teknik direktör sürecini çok deneyimli bir teknik adamla sonlandırdı. Sezona Şenol Güneş ile başlayan Beşiktaşlı herhangi bir futbolcu, 3 ayda kulübede 4 teknik adam gördü. Santos 5 oldu... Bırakın Beşiktaş tarihini, futbol tarihinde bile bunun örneğine rastlamak çok zor. Böyle bir ortamdan da başarı çıkması çok mümkün değildi. Beşiktaş Başkanı Sn. Hasan Arat, başkanlık seçimleri öncesi verdiği yüksek vaatlerden birini, hatta en önemlilerinden birini Santos ismiyle karşılamış oldu. Öyle ki, birçok isimle görüşülüp sonuç alınamayınca, kısa süre içerisinde güven ortamı zedelenmeye yüz tutmuştu. Arat, dışarıya yansıtmadan Fernando Santos işine nokta koyunca, bulanık havada bir anda dağıldı. Camiaya bir heyecan ve hareket geldi.

Tabi Santos ismi uzun süredir gizli yürütülen bir iş değildi. Çünkü henüz 10 gün önce Beşiktaş Genesio ile ciddi görüşmeler yaptı. Ardından Bronckhorst ile anlaşıldı. Hollandalı çalıştırıcının Kasımpaşa maçında tribünde olma ihtimali bizzat yöneticiler tarafından teyit edildi. Yardımcılarda pürüz çıkınca o iş de iptal oldu. Ardından Genel Koordinatör Samet Aybaba apartopar Romanya’ya gitti. Lucescu görüşmesi de istenildiği gibi sonuçlanmayınca, yönetime Santos önerisi geldi... Başkan Hasan Arat’ın bizzat yürüttüğü süreç kısa süre içerisinde sonuçlandı. Keşke en başta düşünülse, önerilse ve gündeme gelseydi... Feyyaz Uçar da, “Geç kaldığımız doğrudur” dedi ama bence bu gecikme Beşiktaş’ın hayrına oldu. Beşiktaş’ın 1 numaralı problemi eksik, sakat, cezalı ve kadro dışı oyuncuların fazlalığı değil. Asıl problem mental... Hedefsiz kalmış, nereye odaklanacağını bilemeyen, adeta ununu elemiş eleğini asmış bir görüntü vardı takımda. Son oynanan Kasımpaşa maçına bakarsanız, “Beşiktaş eksik” demeye haya edersiniz. Kasımpaşa, Dolmabahçe’de stoperinde 17 yaşında iki genç oyuncunun oynadığı takımla yendi Beşiktaş’ı. Yedek kulübesini bile dolduramadan çıkmışlardı maça. Beşiktaş, deplasmanda oynayacağı derbiler dışında bu ligde her maça favori çıkar. Bu düstur kayboldu adeta!

Takımı bu girdaptan çıkaracak bir figür, bir otorite, bir lider lazımdı. Futbolcu, teknik adama ‘nasılsa gidecek’ gözüyle bakarsa, o takımın hedefe yürümesi mümkün değildir. Santos, kariyerine futbolun en önemli kupalarını sığdırmış ve disiplini ile öne çıkan, hatta takımın menfaati için Ronaldo gibi futbolcuyla çatışmayı göze almış bir isim... O yüzden evvela kaybolmuş ciddiyeti geri getirmek, ardından hedef belirlemek Beşiktaş’ın önceliğidir... Santos hayırlı olsun...

#Spor
#Futbol
#Beşiktaş
#Ergin Aslan
4 ay önce
Santos’un ilk etkisi
Bir Başka Mesele: Sistemi psikiyatr ve psikologlar bozdu
Niçin Diyanet
Bi şey yapmalı!
Hayallerin ötesinde yaşanan bir zaman dilimi
Zengin millet fakir devlet