|
"Sizin yerinizde gözüm var Sayın Cumhurbaşkanım!"

MEB''in, 19 Mayıs Atatürk''ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı''nın sadece Ankara''da stadyumda kutlanacağına dair yapmış olduğu açıklama, gündem konusunda hiç sıkıntı çekmeyen kamuoyu için "bayramlık/seyranlık bir tartışma başlattı. Bir tarafta "Vay şimdi de sıra milli bayramlarımıza geldi" diyenler yer aldı. Bunları "Hoşafın yağını kestiler" diye isyan eden yeniçeri tepkisi üzerinden değerlendirebiliriz.

Diğer tarafta "Canım gençler kendi bayramlarında nasıl eğleneceklerse eğlensinler" diyenler yer aldı.

"Hoşafın yağını kestiler" diyenlerin söyleminde ciddiye alınacak bir durum yok. Ne çocukları, torunları günlerce, haftalarca stadyum gösterisi için yağmurda, rüzgârda kalmıştır ne de kendileri bir zahmet yaşadıkları şehrin stadyumunda 19 Mayıs etkinliklerinin seyircisi olmuşlardır. Onların derdi etek boyundan kadın modernleşmesinin sürdürülmesine katkı sunmak. Geçelim.

Bendenizi esas ilgilendiren "Bırakalım gençler kendi bayramlarında nasıl eğlenirlerse eğlensinler" anlayışı. Bayram eğlence demek değil. Bayramlarda gönül alınır. Bayramın festivalden farkı budur. Güçlü güçsüzün, genç yaşlının, zengin fakirin gönlünü alır. Milli ya da dini olması bayramın gönül alma kısmını dışarıda tutmaz.

19 Mayıs etkinlikleri içinde benim en sevdiğim etkinlik Çankaya Köşkü''nde 81 ilin yıldızlarının ağırlanması. Çünkü gençler başardıkları bir aktivite ve eğitim hayatında göstermiş oldukları okul başarısı üzerinden "seçilip" Çankaya Köşkü''nde ağırlanıyorlar. Bunun özelikle sınırlı imkânlara sahip gençler üzerinde ne kadar olumlu etkisi olduğunu tahmin edemezsiniz.

Geçtiğimiz Perşembe günü Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül -16 derece ısıya rağmen daha önceden kararlaştırılmış olan Aksaray ilini ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül''ün konuşmasında ifade ettiği gibi Aksaray Orta Anadolu''nun parlayan yıldızı olma yolunda ilerliyor.

Henüz çok yeni bir üniversite olan Aksaray Üniversitesi geçtiğimiz yıl dünyanın en iyi iki bin üniversitesi arasında sıralamaya girdi. Sayın Cumhurbaşkanı''nın ifade ettiği gibi Aksaray ilindeki ahenkli çalışma gençlerin başarısını da doğrudan etkiliyor.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül''ün Aksaray ziyareti devlet büyüklerine armağan verme konusunda bir geleneğin başlatılmasına da vesile oldu. Aksaray Belediye Başkanı Sayın Nevzat Palta, Cumhurbaşkanı''nın ziyaretinin şerefine 1050 adet fidan dikildiğini söyleyerek ağaçların sertifikasını takdim etti. Cumhurbaşkanımız, bu hediyeden büyük bir memnuniyet duyduğunu belirti.

Bundan sonra Cumhurbaşkanı''nın yapacağı il ziyaretlerinde valilik dışında hediye kabul edilmeyecek. Hediye takdim etmek isteyenler fidan dikecek ya da burslu öğrenci okutacak.

Aksaray Valisi''nin gençlere kitap okutmak üzere başlatmış olduğu projeyi memnuniyetle karşılayan Sayın Cumhurbaşkanı, bir araya geldiği gençlerin özgüveninden oldukça memnun oldu. Ne olmak istiyorsun sorusuna "Sizin yerinizde olmak istiyorum Sayın Cumhurbaşkanım" diyen bir kız öğrenciyi tebessümle karşıladı.

Aksaray Valisi Sayın Orhan Alimoğlu, il bünyesindeki bütün okullarda ve köylerde bir taraftan erken yaşlarda çocuklara okuma alışkanlığı kazandırma projesi ile bizzat ilgileniyor, diğer taraftan okuma alışkanlığı kazanmış olan gençlerin okumalarının kalite kazanması üzerinde titizlikle duruyor. Düzenli kitap okuyan çocukların okullarındaki sıfatı "Vali Bey''in kankası".

Çarşamba günü sizlere Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül ile tanıştığına hâlâ inanamayan gençlerle yapmış olduğum sohbeti aktaracağım. Şehit Ali Er Anadolu Lisesi 11.Sınıf öğrencisi Hatice Akdemir''in 700''ün üzerinde kitaba sahip olan kütüphanesi ve haftada üç kitap okuma performansı üzerine yazacağım.

Çocuklarının okumadığından şikâyet eden ebeveynler, öğrencilerine okuma alışkanlığı kazandıramayan öğretmenler ve zevkli bir tatil programı olmadığı için şikâyetçi olan öğrencileri, Hatice''nin hikâyesini okumaya özellikle davet ediyorum.

Çarşamba günü hepinizi bekliyorum.

12 yıl önce
"Sizin yerinizde gözüm var Sayın Cumhurbaşkanım!"
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse…
Ayasofya’yı açan adama vefa zamanı