|
12'nci dev adam
Dünya Kupası için bugün İsveç önüne çıkıyor.

Bu maç diğerlerinden çok farklı.

47 yıldan bu yana hasret kaldığımız Dünya kupası finalleri için çırpınıyoruz. Daha 5 gün öncesine kadar grup ikinciliğimiz bile garanti değilken, şimdi bu konuyu cebimize indirip, Dünya kupasına biran evvel katılma hesaplarını yapıyoruz.

İsveç ile yapacağımız maç elbette zorlu geçecek. Ancak İsveç yenilmeyecek bir takım değil. Savunmaya dayalı ve rakibe az pozisyon veren, fizik ağırlıklı bir futbol oynuyorlar.

Beraberlik onların işine gelecek. Zira son maçlarını Azerbaycan ile oynayacaklar. Bu maç, onlar için, çantada keklik. Ancak, temenni etmememle beraber, Türkiye önünde alınacak bir beraberlikle bu düşünce gerçekleşebilir. Türkiyemiz ise, bu maçı, ya kazanacak, ya da kazanacak. İsveç'i yendiğimiz takdirde finallere direk katılabiliriz. Tabii Moldova maçını da kazanma şartı ile. Biz daha sonrakini bırakıp, bugünkü maçı kazanmanın yollarını aramalıyız. İsveç önünde galibiyetimiz dışındaki sonuçlar ortaya çıkarsa, bu dünyanın sonu olmayacak. Sadece Avusturya veya İsrail'den birisini yenmemiz gerekecek ki, işi biraz uzatmış olacağız.

Bu maçta orta sahamızda yer alacak futbolcuların iyi oynamaları, bizi galibiyete götürür. Rakibin fizikli, ancak ağır futbolcuları yerden aralara atılacak paslarla sonuca gitmeliyiz. Orta sahamızda yer alacak futbolcular rahatlıkla bunu gerçekleştirebilecek durumda.

Bunun yanı sıra Ali Sami Yen'deki 12'nci dev adamız olan seyircilerimizin de desteği ile İsveç'in yoluna taş koyup, önümüzü açabiliriz.

Bilindiği gibi, Türk sporunun kalbi bugün İstanbul'da atacak.

Futbolcularımız Dünya kupasının eşiğinde. Basketbolcularımız ise, Avrupa Şampiyonasında Hırvatistan'dan vize isteyecek.

Son dönemlerde her türlü sıkıntı ülkemizi ve bizleri buldu. Futbol ve Basketbolda elde edeceğimiz güzelliklerle, hiç değilse, birkaç gün mutluluğu tatmak için Ankara'dan kalkıp, İstanbul yollarına düştük.

Ankara'ya dönüşümüz "muhteşem" olacak..

Zira, mutluluğun reçetesi, futbolcularımızla Basketbolcularımızda.
#Dünya Kupası
#12 Dev Adam
#A Milli Basketbol Takımı
il y a 23 ans
12'nci dev adam
Birleşik Arap Emirlikleri için hesap verme vakti
Dövizde çözülme hızlandı: Bir haftada 15 milyar USD
“Evine dönemezsin...”
Antisemitizm, 7 Ekim ve Biden’ın Vietnam’ı
Yangından mal kaçırma: Terör örgütü ABD’den tanınma istiyor!