|
Batı emperyalizmi artık istediği oyunu kolay kolay kuramıyor

Emperyalizm hiç olmadığı kadar güç kaybediyor. Emperyalistler müdahale ettikleri alanlarda artık istedikleri sonucu eskisi gibi kolay elde edemiyor. Hele ki siyasette kurguladıkları oyun, tutmuyor.

Hafta sonu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile çok yakın dostlukları olan 3 önemli siyasetçi üç önemli sınavdan geçti.

Bunlardan biri Macaristan Başbakanı Orban, diğeri Pakistan Başbakanı İmran Han ve sonuncusu Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic.

AMERİKA YAPMAK İSTEDİKLERİNİ YAPAMIYOR
Erdoğan’ı
“Muhalefeti destekleyerek yıkmak”
isteyen Amerika, aynı taktiğin bir benzerini Macaristan’da da uyguladı. Ama Macar siyasetine müdahale hüsranla sonuçlandı! Yine Pakistan’da İmran Han’ı devirmek için harekete geçen Amerika’nın hamlesi de püskürtüldü.

Ve Yugoslavya sonrası istikrar arayan Sırbistan’da, Erdoğan ile iyi ilişkiler geliştiren Vucic ikinci kez cumhurbaşkanı seçildi.

***

Pazar akşamı geç saatlerde Macaristan’dan bir zafer haberi geldi.
Macaristan’da yapılan genel seçimlerin galibi, Başbakan Viktor Orban’ın liderliğindeki Genç Demokratlar Birliği (Fidesz) oldu.

2010 yılından bu yana ülkeyi yöneten Fidesz, üst üste dördüncü kez seçimlerden zaferle ayrıldı.

İlginç olanı, Başbakan Orban’ı devirmek için 6 muhalefet partisi bir araya gelmişti. Dahası, Soros ve Batılı fonlar 6’lı muhalefete, Orban’ı devirmesi için sınırsız destek verdi.
Ama Macar halkı,
Viktor Orban’
a büyük bir destek verdi.

***

Aynı gün aynı saatlerde Sırbistan’dan da bir seçim haberi geldi.
Cumhurbaşkanı Vucic, ezici bir oy oranıyla ikinci kez cumhurbaşkanı seçildi.

Pazar akşamı bu iki haber Türkiye için ne anlama geliyor sorusuna cevap bulmadan önce doğudan Pakistan’dan gelen haberi de hatırlamak gerekiyor.

İMRAN HAN, KERBELA’YI HATIRLATTI
Son haftalarda
Amerika, Pakistan’da İmran Han iktidarını devirmek için harekete geç
ti.
Desteklediği muhalefet ve etkilediği iktidar milletvekillerinin güvensizlik oylarıyla alaşağı etmeye hazırlandığı İmran Han, televizyonda konuştu. Açıkça Amerika’nın kendisini tehdit ettiğini söyledi.

Meclis’te güven oylaması beklenirken, Cumhurbaşkanı Arif Alvi, İmran Han’ın erken seçim önerisinden sonra, Meclis’i feshetti.

Amerikan oyununu bozan İmran Han ve Pakistan, şimdi erken seçime hazırlanıyor.

Pakistan Başbakanı İmran Han, Amerika’nın kendisini devirmeye yönelik hamlelerini açıkladıktan sonra önceki gün Türkçe bir tivit attı.

Tivit şöyle:
“Kerbela’da İmam Hüseyin, ailesi ve takipçileri ile birlikte çok daha büyük bir düşmanla karşı karşıya kaldı. Hak ve batıl arasındaki farkı bize göstermek için canlarını ortaya koydular. Bugün de batıla ve ihanete karşı hakikat ve vatanseverlik için mücadele ediyoruz.”

İmran Han’ı, bir oldu bitti ile görevden alaşağı etmek isteyen Amerika ve işbirlikçileri, alınan erken seçim kararı ve Meclis’in dağıtılması ile atlatıldı.

AMERİKA VE SOROS MACARİSTAN’DA HEZİMETE UĞRADI
Viktor Orban
liderliğindeki Macaristan uzun süredir Türk Konseyi’nin gözlemci üyesiydi. Ve Türkiye ile güçlü bir ilişki kurmuştu.
2021’in Şubat ayında Macaristan’ın Türkiye Büyükelçisi Viktor Matis, TRT Haber’e yaptığı açıklamada
“Türk Dünyası Macaristan için çok önemli. Çünkü biz kendi köklerimizin arayışındayız”
dedikten sonra, “Özellikle komünizmin çöküşünden sonra birçok araştırmacı, birçok analiz ve belgeyle
Türk kökenli olduğumuzu kesin ve net bir şekilde ifade etti.

Elbette Macarlar, Türklere (…) kendilerini çok yakın hissediyor. Bu yakınlığın hissedilmesinin siyasi alandaki adımı da Türk Konseyi’nin gözlemci üyesi olmak oldu. Bu adımı atmamızın ardından Macaristan Başbakanı bu zirvelere devamlı katılıyor” şeklinde açıklama yaptı.

Türk Dünyası ile yakınlaşan işte böyle bir lideri, 6 muhalefeti bir araya getiren Soros ve Batı devirmek istedi ama başaramadı. Brüksel kaybetti, Budapeşte kazandı!

VUCİC, RUSYA İLE AB ARASINDA DENGELİ SİYASET İLE SIRBİSTAN’A
İSTİKRAR GETİRDİ
Yugoslavya’nın dağılmasından sonra istikrar arayan Sırbistan’da Cumhurbaşkanı
Vucic Pazar günü ikinci kez seçimlerden zaferle çıktı. Vucic’in Rusya ve Avrupa Birliği arasında dengeli bir siyaset güttüğünü biliyoruz. Vucic ile Erdoğan arasındaki dostluk da son yıllarda çok güçlendi.
İki liderin geliştirdiği ilişki biçimi hem Sırbistan-Türkiye ilişkilerini güçlendiriyor, hem, Bosna-Hersek’in hem Batı Balkanların istikrarına katkı veriyor.

Özellikle son dönemde Bosna-Hersek ve Kosova üzerinden Amerika ve AB’nin, Rusya’yı sıkıştırma hamlesinde en büyük tedirginliği Sırbistan çekiyor. Böyle bir dönemde zaten güçlü bir siyasi isim olan Vucic’in ikinci kez cumhurbaşkanı seçilmesi, Balkanlarda kurulmak istenen tezgahı bozacak türden.

Mac

Bizi yakından ilgilendiren bu üç önemli hadise, Türkiye’nin lehine sonuçlandı.

Pakistan’da Amerikan darbesi engellendi. Macaristan’da Soros ve küreselciler kaybetti. Sırbistan’da, denge politikası güden Vucic kazandı.

Umarım bu sonuçlar, Türkiye’de dışarının gücünü arkasına alarak iktidarı alaşağı edeceğini sanan 6’lı muhalefetin kulağına küpe olur…

Hiç sanmıyorum da..!

#Macaristan
#Victor Orban
#Pakistan
2 yıl önce
Batı emperyalizmi artık istediği oyunu kolay kolay kuramıyor
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset