|
Ders defterine “Sezai Karakoç” yazdım

Üstat Sezai Karakoç “Sevgili / En sevgili / Ey sevgili / Uzatma dünya sürgünümü benim” diye seslendiği “Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine” şiirini yazdığında, dünya yolculuğunun henüz yarısında bile değildi.

Onunla aynı çağda, aynı ülkede yaşamak bile çok kıymetli. Bu konuda hemfikiriz. Fakat bu kadarıyla yetinmek, o kıymeti tam fark edememek anlamına gelir.

Anlamak için de ciddi bir çaba gerekir elbette.

Ayazağa Anadolu İmam Hatip Lisesi “Üstatla Kırk Saat” başlıklı bir program hazırladı. 34 şair, yazar, akademisyen ve öğrencilerin katıldığı program, Sarıyer’deki tüm ortaöğretim kurumlarında icra edildi.

*

“Gelenekten ilham alan, yenilikçi bir nesil” yetiştirmek niyetiyle gayret eden eğitimcilerin emeklerinin boşa gitmediğini fark ettik.

Gençlerin, üstadı anlamak için okuyup yazdıklarına şahit olduk.

Ayşe Aydın hocahanımın davetiyle gittiğimiz okulda gençlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşadık.

Öğrencilerin o birkaç saat içinde, üstadın eserlerine dayalı olarak hazırlayıp sunduğu sahne gösterileri, Sezai Karakoç sergisi ve sohbet programları sonrasında, gördük ki yarınlara eskisinden daha sağlam adımlarla yürümekteyiz.

Üstadın bugünkü meselelere bakış açısını akılda tutarak, o açıyı hiç kaybetmemek gerektiğinin bilinciyle, geleceğe hazırlanmak üzerine sohbet ettik.

Bir saat sonunda ders defterini işlememiz istendi.

Defterin ders ve konu kısmını ayırmaksızın “Sezai Karakoç” yazıp imzayı çaktım.

Öğretmenler için sıradan olabilir. Benim içinse imtiyaz sayılır. İlk defa bir ders defteri imzaladım.

Ne güzelmiş. Hele konu Sezai Karakoç olunca.

*

Çağın getirdiği yeniliklere uyum sağlayabilen, teknolojik anlamda çalışmalar yapan, kendini iyi ifade eden ve kültürlü, değerlerine bağlı, duyarlı bir nesil yetiştirmeyi hedefleyen bu güzel okulda, ders dışında yapılan faaliyetleri sormaya gerek kalmadan anlattılar.

Öğrencilerin ve öğretmenlerin aynı heyecanı paylaşması ne kadar önemli.

Atölye çalışmaları hakkında aldığımız bilgiler, umudumuzu yükseltti.

*

Teknoloji Takımı Ayazağa (T2A):
Teknolojik çalışmalar alanında istekli, araştırma yapma ve sonuçlar elde etme konularında ilgi ve yeteneği olan öğrencilerimizden oluşan bir kulüptür. Kulübümüz öğrencilerimize destek olan öğretmenlerimizin yanında, çeşitli üniversitelerin mühendislik fakültelerinde okuyan öğrencilerin rehberliğinde yürütülmektedir. Teknoloji Takımımız, yürüttükleri çalışmalarla TEKNOFEST, TÜBİTAK gibi çeşitli yarışmalara katılmaktadırlar.
Okur Yazar Atölyesi:
Başta Türk Dili ve Edebiyatı öğretmenlerimizin önderliğinde, Eğitimci Yazar Hüseyin Akın moderatörlüğünde yürüttüğümüz bir atölyedir. Atölyemizde öğrencilerimizin edebi bakışları geliştirilmeye çalışılmakta, edebi eserlerin oluşum süreçleri hakkında daha yakından bilgi sahibi olmaları ve denemeler yapmaları sağlanmaktadır. Atölyemiz, her hafta yürütülmekte ve zaman zaman farklı yazar ve şairlere de ev sahipliği yapmaktadır.
Gürültülü Düşünceler Atölyesi:
Okulumuz öğretmenlerinden Fatma Betül Erdoğmuş’un mezun öğrencilerimiz ile birlikte, okulumuzda eğitim gören öğrencilerimize yönelik akran eğitimi kapsamında yürüttüğü bir atölyedir. Bu atölyenin amacı İslam dini doğrultusunda öğrencilere davranış ve duruş kazandırmaktır.
Tarih Atölyesi:
Okulumuz tarih öğretmenlerinden Emine Arslan’ın öğrencilerimiz ile yürüttüğü bir atölyedir. Bu atölyede hocamız rehberliğinde tarih, yerinde anlatılmaktadır.
Kültür ve Medeniyet Atölyesi:
Okulumuz meslek dersleri öğretmenimiz olan Hüseyin Yayla hocamızın önderliğinde yürütülen kültür gezisi çalışmasıdır. Medeniyetimize ev sahipliği yapmış olan, derin bir kültürün izlerini taşıyan İstanbul’un çeşitli yerlerinin görülüp öğrenilmesini kapsar.
Sinema Atölyesi:
Okulumuz öğretmenlerinden Sibel Atagün’ün önderliğinde yapılan, öğrencilerimize sinema dünyası hakkında farklı bakış açıları sağlayan bir çalışmadır. Bu atölyede öğrencilerle izlenen filmler yorumlanır, öğrencilerimizin sinema ve edebiyat hakkında bilinçlenmesi, okur-yazarlığının artırılması hedeflenir.
Fotoğraf Atölyesi:
Okulumuz mezunlarından Mehmet Eren Metin’in önderliğinde yürütülen bir atölyedir. Bu atölyede öğrencilerimize fotoğraf konusunda bilgi verilerek, farklı teknikler öğretilip fotoğrafçılık çalışmaları yapılmaktadır.
Hissiyat Atölyesi:
Okulumuz Psikolojik Danışmanı Merve Düzenli’nin önderliğinde şiir alanında yapılan çalışmalardır. Bu atölyede öğrencilerin kendilerini daha iyi tanımaları, duygularının farkına vararak ifade edebilmeleri ve sonuçta kendilerini geliştirebilmeleri hedeflenmektedir.
Resim Atölyesi:
Sarıyer Halk Eğitim Merkezi’nde görev yapan resim öğretmeni Gülçin Özmer’in önderliğinde öğrencilerin çizim yeteneklerini, el becerilerini geliştirdiği bir atölyedir.
#Sezai Karakoç
#Ayazağa Anadolu İmam Hatip Lisesi
#Ayşe Aydın
2 yıl önce
Ders defterine “Sezai Karakoç” yazdım
Altı yaşındaki çocuğa anlatır gibi...
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?