|
Londra Kitap Fuarı

Telif hakları satışı ve kitap ticareti bakımından dünyanın önde gelen kitap fuarlarından birisi olan Londra Kitap Fuarı; bu yıl 14-16 Mart tarihleri arasında yapıldı. Her yıl 100'ü aşkın farklı ülkeden gelen 1500'den fazla yayıncı ve telif ajanslarının katılımıyla gerçekleşen fuarı, bu yıl 25 bin profesyonel üç gün boyunca ziyaret etti. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından organize edilen Türkiye Milli Standı; bu sene Ulusal Komite üyeleri, Sivil Toplum ve Meslek Birlikleri yöneticilerinden oluşan 15 kişilik bir heyet ve 6 sanatçı ile temsil edildi. Bu yıl Türkiye açısından yaşanan en önemli gelişme, kuşkusuz Kalem Ajans kurucusu Nermin Mollaoğlu'nun Londra Kitap Fuarı kapsamında düzenlenen Uluslararası Üstün Başarı Ödülleri'ne aday olması ve neticesinde En İyi Edebiyat Ajanı Ödülü'ne layık görülmesiydi.



2005-2016 yılları arasında Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca TEDA Programı çerçevesinde, 66 ülkedeki 516 farklı yayınevine, 541 farklı yazarımızın 1.308 adet farklı eserlerinin 59 farklı dile çevirisi ve baskısı için toplam 2312 destek verilmesi ve nihayetinde bu kitaplardan 1750 adet kitabımızın yurtdışında yayımlanması ise ayrı bir gurur kaynağı.



Bu sene gerçekleşen farklılıkların bir diğeri de, Basın Yayın Birliği ve İSTKA-İstanbul Kalkınma Ajansı desteği ile yürütülen Uluslararası Yayıncılık Telif ve Danışma Merkezi projesinin çalışmalarıydı. YATEDAM ekibi, Londra'da 71 görüşme gerçekleştirdi.



Bu zamanlarda “marifet iltifata tabiidir” sözünü hatırlamakta ve hatırlatmakta fayda var. Bu fuarlar kolay yapılmıyor. Büyük bir ekip çalışıyor. Başta Kültür Bakanı'mız Prof. Dr. Nabi Avcı olmak üzere, Müsteşar Ömer Arısoy, Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürü Hamdi Turşucu, Rümeysa Çavuş, Emrah Kısakürek, Melike Günyüz, Metin Celal, Sedat Akçakoyunluoğlu ve Mehmet Demirtaş'a hassaten teşekkür etmemiz gerekiyor.



Kültür ihraç etmeden ve KÜLTÜR olmadan Turizm'in olmayacağını da ayrıca öğrenmemiz gerektiğini düşünüyorum.



Kitaplara, Türk Edebiyatı'nın yurtdışında temsiline, yayımlanmasına ve yayımlatılmasına sonuna kadar EVET diyorum…



Nice kitap fuarlarında, ülkemizi ve özellikle İstanbul Ticaret Odası'nı (İTO) görmek istediğimizi de bu vesile ile tekrar etmiş olayım. Umuyorum ki İTO Başkanı İbrahim Çağlar bu çağrıma olumlu cevap verecektir.



Kendimiz için bir şey istiyorsak namerdiz. Her şeyi bu ülke için istiyoruz…



Kalın sağlıcakla…




#Londra Kitap Fuarı
#Londra
#İTO
#İbrahim Çağlar
7 yıl önce
Londra Kitap Fuarı
Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi
i-Nesli anlaşılmadan siyaset de olmaz, eğitim de…
İç talebe ilişkin öncü göstergeler ilave parasal sıkılaştırmaya işaret ediyor!
Enerjide bağımsız olmak
Târihin doğru yerinde durmak