|
Emlakbank"ı kimler yönetiyor?

Çalkantılı günler geçiren Bankacılık Üst Kurulu, geçtiğimiz hafta içinde Erol Aksoy''un sahip olduğu İktisat Bankası''na el koydu. El koyma işlemini takip eden günlerde Aksoy, "Bankacılık faaliyetlerini yerine getiremediğimden dolayı, çocuğum gibi gördüğüm bankama el konmasını ben istedim" şeklinde bir açıklama yaptı. Acaba bu açıklama samimi bir açıklama mıydı, yoksa hedef saptırma mıydı? Aksoy, bundan önce yaşanan banka operasyonlarından bir sonuç çıkarmış olacak ki, onların durumuna düşmeden, "nasıl olsa bankanın içini boşalttım, Kurul''a başvurup bankayı fona devredeyim" diye düşünmüş olmalı. Bu düşüncemi doğrulayan gerekçeler ise bankaya el konma gerekçesi. Murakıplar tarafından hazırlanan İktisat Bankası ile ilgili rapor, diğer batık bankaların birçoğunda görülen bankanın içinin boşaltılması işlemlerinden hiç de farklı değil. Gelişmeler kimin haklı olduğunu gösterecek.

Bu arada unutmadan, İktisat Bankası''na el konmasından önceki iki gün içinde Global Menkul Kıyetler''in, borsa artıdayken, yüksek miktarda satış yapması da oldukça ilginç. Bu durum "Global, İktisat''a el konacağını önceden biliyor muydu?" sorusunu gündeme getirdi. Bu işlemlerin üzerinde durulmalı.

Halkbank kimi ihya etti

Dönem dönem kriz fırsatçılarıyla ilgili bir çok şey yazdık, bu köşede. Dar gelirli vatandaşın kan ağladığı günlerde kimi fırsatçıların, durumdan istifade ederek, haksız kazanç sağladıklarını ortaya koymaya çalıştık. Bu konular üzerinde çalışırken, hafta içinde aldığımız bir bilgi bize "artık bu kadar da olmaz" dedirtti. Dolar fiyatının 1 milyonun üzerine çıktığı günlerde Halk Bankası''nın Ankara''daki şubelerinden birilerinden "eski kurdan 3 trilyon lira karşılığı döviz" alınmış. Olay, bankanın Fon Yönetimi Müdürlüğü''nden özel kur almak suretiyle gerçekleştirilmiş. Doların 1 milyonun, markın da 400 binin üzerinde seyrettiği günlerde banka şubesinden dolar 700 bin liradan, mark da 320 bin liradan alınmış. Doğal olarak bu uygulama birilerine sadece birkaç saatte 1 trilyon lira para kazandırdı. Halk Bankası yöneticileri bu konuya açıklık getirirlerse seviniriz.

23 yıl önce
Emlakbank"ı kimler yönetiyor?
Eşitlik mi eşdeğerlilik mi?
Halk takviminden hava durumuna geçerken geride bıraktıklarımız
Oradan buradan
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!