|
Avrupa"da bir dünya markası olmak

Ülkeler arasındaki karşılıklı bağımlılıkların yeni boyutlar kazandığı bir yüzyılda, bir global marka olmak demek, dünya ölçeğinde kusursuzluğu aramak ve kusursuzluğun yolunda olmak demektir. Ürün, hizmet ve bilgi üretiminde, kusursuzluk yolunda ilerlemenin yeri, zamanı ve ülkesi yoktur. Bütün ülkeleriyle yaşanılır bir dünya için, her ülkede, her kurum ve her kuruluş, kusursuzluk yolunda, kusursuzluğu aramalıdır.

*

Türkiye''nin kamu, özel ve gönüllü kurum ve kuruluşları, bir dünya markası olma yolunda, kusursuzluğu ararken, bir ayakları Amerika''da, bir ayakları Çin''de, gözleride Avrupa''da olmalıdır. Anadolu işletmelerinin dünyadaki başarısı, tasarımda Amerika, kalitede Avrupa ve maliyette de Çin işletmeleriyle rekabet edebilecek, ürün, hizmet ve bilgi üretmesini öğrenmelerine bağlıdır.

*

Türk ve Macar İşadamları Derneği, TÜMİŞAD''ın Başkanı Osman Şahbaz''ın öncülüğünde, Budapeşte''nin Anadolu yatırımı, Marmara Hotel''de düzenlenen toplantıya konuşmacı olarak katıldım. THY''ları Macaristan Genel Müdürü Levend Arısoy, Dr. Kamil Nas, Anadolu girişimcileri Emin Altaç, Ali Mercan, Necip Aygür ve diğer katılımcıların katkı ve sorularıyla, “Global Ekonomide Markalaşmanın Önemini ve Kazandığı Yeni Boyutlar”ı tartıştık.

*

Kusursuzluğu arayan, kusursuz ürün, hizmet bilgi üretmesini bilen işletmelerin vatanı yoktur. Onlar yılların içinde, yorulma bilmez bir gayretle inşa ettikleri markalarıyla, bütün ülkeleri vizesiz dolaşırlar. Dünyanın hiçbir ülkesinde, kusursuz global markalara, pasaport sorulmaz. Çünkü hayatın ekonomik, siyasal ve kültürel boyutlarında kusursuzluğu arayanlar, büyük nehirler gibi, canlılık kaynağı olurlar.

*

Dünyanın hangi ülkesinde bulunurlarsa bulunsunlar, kusursuzluğun peşinden koşan kurum ve kuruluşlar, bütün ülkelerin kurum ve kuruluşlarını peşlerinden koştururlar. Kusursuzluğa tutkun olmak, öylesine yüreklendirici, öylesine cesaretlendirici, bir düşünce, bir eylemdir ki, güçlü bir mıknatıs gibi, çevresinde halkalananı dönüştüren, büyük bir çekim alanı oluşturur. Bu yüzden, dünyanın her ülkesinde kusursuzluğu arayan işletmeler, kusursuzluğun vazgeçilmez örneği olurlar.

*

İster ürün, ister hizmet, isterse bilgi üretsinler, rekabet üstünlüğü kazanmada, kusursuzluğun sevdalısı olmak, her kurum ve her kuruluş için, en güzel savunma stratejisi olduğu gibi, en doğru saldırı stratejisidir. Çünkü kusursuzluk, sürekli yer değiştiren bir kızıl elmadır. Kusursuzluğun peşine düşmek, bir düşünce biçimi olduğu kadar bir eylem biçimidir.

*

Kusursuzluğun peşine düşmede, bir düşünce bin eylem, bir eylem bin düşüncedir. Kusursuzluğu aramanın bir sınırı yoktur.

*

Rekabet üstünlüğü kazanmada, kusursuzluktan üstün kusursuzluk vardır.

*

Kusursuzluktan kimse usanmaz.

13 yıl önce
Avrupa"da bir dünya markası olmak
İnsaf!
Dağ yürekli adamların büyük seçimine doğru
Demografik dönüşüm
Seçim bitsin, önümüze bakalım!
Yerel seçime ramak kala: DEM, Yeniden Refah ve İYİ Parti