|
Cinayetler yüzyılı

Batı dünyası İsrail''in peşinden giderek, devlet terörüyle bütün İslam dünyasını, büyük bir Filistin''e dönüştürdü. Artık Irak''tan Afganistan''a, Yemen''den Mali''ye, her Müslüman ülke, her gün onlarca insanın öldürüldüğü bir Filistin. İsrail''in saldırı odaklı, sözde savunma stratejileriyle, hem Yirminci, hem Yirmibirinci Yüzyıl, milyonlarca insanın hayatını kaybettiği, bir ''cinayetler yüzyılı'' oldu.

***

Geçen yüzyılda İsrail''in Lübnan''ı işgal ederek yakıp yıkması gibi, yeni yüzyılda Amerika Irak''ı işgal etti, yaktı yıktı. Her iki işgalde de, sayısız cinayet işlendi. Irak''ı Afganistan izledi, ardından Libya ve Mali geldi. Geçmişte, Avrupalıların, Endülüs ve Balkanlar''da işledikleri cinayetleri, İsrailliler ve Amerikalılar, bir bir Filistinleştirdikleri, Müslüman ülkelerde tekrarlıyorlar.

***

İsrail''in Filistin''de izlediği stratejiyi, Amerika dünyada izleyerek, devlet terörünü, dış politikasının temeline yerleştirdi. Nasıl Yahudiler Almanya''da gördükleri baskı ve şiddeti, sürekli gündemde tutarak, Filistin''de işledikleri cinayetleri gözden uzak tutmaya çalışıyorlarsa, Amerikalılar da, New York''a yapılan saldırıyı bahane ederek, bütün dünyada terör rüzgarları estiriyorlar.

***

Müslümanlar Avrupa''da kendilerine karşı işlenen cinayetleri, sürekli tekrar ederek, başkalarına baskı ve şiddet uygulamayı doğru bulmazlar. İslam kültüründe, çekilen sıkıntıları, karşı karşıya kalınılan güçlükleri, her yerde durmadan anlatmak, iyi karşılanmaz. İnananlar için şikayet etmek, kusuru başkalarında aramak sorumluluktan kaçmaktır. İslam kültürde, Cehennem dışarıda aranmaz, içeride aranır. Kimse kötülükleri başkalarında bilmez.

***

''Cinayetler yüzyılı''nın sonunu getirmek için, Müslüman ülkeler kendi sorunlarıyla ilgilendikleri kadar, komşu ülkelerin sorunlarıyla da ilgilenmelidirler. İslam dünyasında işlenen cinayetleri önlemede ve uluslararası gündeme taşımada, en büyük sorumluluk Türkiye''ye düşmektedir. Komşularının dertleriyle dertlenmeyen Türkiye''nin sorunlarını, hiçbir ülke kendi sorunları olarak görmez.

***

Cinayetlerin her yıl katlanarak arttığı yüzyılda, Müslüman ülkelerin sorunları, kendilerini gündüz gözüyle yenileyememekten kaynaklanıyor. Türkiye ile birlikte bütün İslam dünyasının kendisini yenileyebilmesi, kültürünün küllerini değil, kor ateşini geçmişten geleceğe taşıması gerekir. Aydınların ana görevi, hayata renk ve tad veren kültürlerin küllenmesini önlemektir.

***

Tarih içinde, terörü savunma politikası haline getiren devletlerin, uzun ömürlü oldukları görülmemiştir. İsrail döktüğü kanların oluşturduğu gölde boğulur.

***

Batı, ''öldürüyorum öyleyse varım'' diyerek, varlığını koruyamaz.

***

Bir insanı öldüren bütün insanlığı öldürür.

***

Hiçbir kazanım bir hayatın bedeli değildir.

11 yıl önce
Cinayetler yüzyılı
Tevradî bir mitin Kur’anî bir kıssa ile tashihi
i-Nesli anlaşılmadan siyaset de olmaz, eğitim de…
İç talebe ilişkin öncü göstergeler ilave parasal sıkılaştırmaya işaret ediyor!
Enerjide bağımsız olmak
Târihin doğru yerinde durmak