|
Dünya Holding ve küresel bilinç

Dünyanın ekonomik, siyasal ve kültürel gelişmesinde, On- dokuzuncu Yüzyıl Avrupa yüzyılıydı, Yirminci Yüzyıl Amerika yüzyılı oldu, Yirmi- birinci Yüzyıl Asya yüzyılı olacak. Ancak Yirmibirinci Yüzyıl''da, ağırlık merkezinin Amerika''dan Asya''ya kayması, Amerika ve Avrupa''nın önemlerini bütünüyle yitirdikleri anlamına gelmez. Artık ''Dünya Holding'' yalnızca Amerikalılar ya da Avrupalılar tarafından yönetilmiyor, holdingte Asyalılar da önemli paya sahipler.

*

İşletmeler dünyasında holding, bir ana şirket tarafından yönetilen bir şirketler topluluğudur. Dünya Holding''in ana şirketinde, ortak şirket sayısı çoğaldı. Artık hiçbir şirket, tek başına holdingin sahibi değildir. Ortaklardan hiçbiri istediği zaman, istediği kararı alıp, istediği gibi uygulayamaz. Dünya Holding''te yönetim ve denetim bir ana şirketten, çok sayıda ortak şirkete geçmiştir. Amerika, Çin, Hindistan, AB, Brezilya ve Türkiye anonim şirketleri gibi, her ülke bir anonim şirket olarak Dünya Holding''de pay sahibidir.

Küre dünyanın kare dünyaya dönüşmesi, Dünya Holding''i lider şirketsiz bıraktı. Amerika AŞ, AB AŞ ve Asya AŞ''nin Dünya Holding''i tek başına ayakta tutması mümkün değildir. Al Gore''un ''Gelecek'' adını verdiği kitabında vurguladığı gibi: ''İnsan medeniyeti uzun süredir kat ettiğimiz bir kavşağa geldi. Yollardan birini seçmemiz gerekiyor.'' Dünya Holding insanlığın ulaştığı, küresel bilinçle yenilenerek, ya kare dünyaya uyum sağlayacak, ya da küre dünyanın çıkmaz sokaklarında, krizden krize sürüklenecektir.

*

Dünya Holding, okyanusların ortasında, çığlık çığlığa SOS sinyalleri gönderen, yeni bir Titanic''e benziyor. Gemiden yükselen çığlıkları kimse duymak istemiyor ve gemi büyük hızla kendisini bekleyen devasa buzdağına doğru ilerliyor. Ülkelerin bölünmesiyle ortaya çıkan yeni AŞ''lerin holdinge katılmasının oluşturduğu karmaşanın, hız ve yoğunluk kazandırdığı, küresel bilinç zehirlenmesi, bütün ülkelerin geleceğini tehdit ediyor. Hayatın bütün alanlarında, sürdürülebilirlik umutları, tek tek yok oluyor.

*

Dünya Holding''teki küresel bilinç zehirlenmesinin üstesinden gelmek için, holdingi oluşturan şirketlerin her birinin, akılları hem başlarında, hem de gönüllerinde olan liderler tarafından yönetilmeleri gerekir. Her bir ülke yönetiminin, okyanuslardaki güvenliği, akıl gözüyle ufku, gönül gözüyle de ufuk ötesini görmesine bağlıdır. Bütün ülkeler bir anka kuşu gibi, seküler Batı''nın dinamitlediği kültürel doku ve ekonomik yapının yıkıntıları arasından, yeniden doğmasını başarmak zorundalar.

*

Kare dünyada, kimsenin olmayan Dünya Holding, herkesin olan holdingtir. Küresel bir akıl tutulmasıyla karşı karşıya olan holding, sürekli eğitimle, insanlığın bilimsel ve teknolojik birikimine, yeni boyutlar kazandırmalıdır. Öğrenmesini öğrenen eğitimcilerin eğitimiyle, Dünya Holding''in ortakları, çalışanları, tedarikçileri ve müşterilerinin, akılları derinleştirilirken, gönülleri de zenginleştirmelidir.

*

İnsanlar akıllarıyla düşünmesini, gönülleriyle sevmesini öğrenirler.

*

Gerçek hayat akılla görülen, gönülle sevilen hayattır.

*

Hayatı yaşamak akıldan, sevmek gönüldendir.

*

Dünya Holding açık hayat üniversitesidir.

10 yıl önce
Dünya Holding ve küresel bilinç
Kritik eşik aşıldı
Efendimiz’in (sav) Zekatı-1
Milyonlar milyarlar havada uçuşuyor
Sandık başına giderken…
Operadaki Hayalet’in “kehaneti” gerçekleşirse…