|
Gazze değil Tel Aviv bombalanıyor

Araplar ve Yahudiler babaları aynı, anneler ayrı olan, bir ailenin çocuklarıdır. Tarihleri boyunca, birbirleriyle savaşmaktan daha çok barış içinde yaşadılar. Dünyanın her yanında kardeş çocukları olarak bilinirler. Araplar aynı topraklarda yaşarlarken, Yahudiler yeryüzünün dört bir yanına dağılmak zorunda kaldılar. Onlar, yüzyıllar sonra Filistin"e geri dönme fırsatı yakaladılar.

*

İsrail, Yahudilere Avrupa"da yapılan haksızlıkların büyütülerek, sürekli gündemde tutulmasından doğdu. Filistin"in topraklarında kurulan İsrail devleti, Hristiyanların Yahudilere çektirdikleri acıların kat kat fazlasını Müslümanlara çektirdi. Yahudiler Ortadoğu"da çok yeni devletlerini koruyabilmek için, Müslümanların Filistin"deki varlıklarını yok etmeyi İsrail"in vazgeçilmez stratejisi haline getirdiler.

*

İsrail"in terörü tevlet politikası haline getiren stratejisinin, en büyük askeri, ekonomik ve diplomatik destekçisi Amerika"dır. Bu yüzden, dünyanın her yerinde, İsrail"in mi, "Küçük bir Amerika, Amerika"nın mı, "Büyük bir İsrail" olduğu, güncel bir tartışma konusudur. İsrail"in Amerikan silahlarıyla, Gazze"ye son saldırısı, yalnızca İsrail"in değil, Amerika"nın da stratejisini değiştirmesinin zamanı geldiğini gösteriyor.

*

Amerika ve İsrail geri dönüşü olmayan bir yol ayrımındalar. Ya Yahudiler Müslümanlarla Endülüs"te olduğu gibi birlikte yaşayacaklar, ya da ordularına ve diplomatik üstünlüklerine güvenerek, Gazze"de Arapları öldürmeye devam edecekler. İsrail ve Amerika"nın savaş yanlıları, bugüne kadar barış yanlılarının seslerinin duyulmasını önlediler. Artık, Gazze"ye düşen her bomba, hem Tel Aviv"e hem de New York"a düşüyor.

*

Bütün dünyada duvarların yıkıldığı bir dönemde, İsrail Filistinlilerle, Amerika Meksikalılarla arasına duvarlar örmeye çalışıyor. Onlar değişim rüzgarlarından yararlanmaları gerekirken, değişime direnmeye çalışıyorlar. Oysa zamanı gelmiş bir değişimin önünde, ne Amerika ne de İsrail durabilir. Değişim rüzgarlarının karşısında bütün duvarlar önünde ya da sonunda yıkılmaya mahkumdur.

*

Filistin topraklarında Yahudilere tanınan devlet kurma hakkı, Müslümanlara da tanınmadan, Orta Doğu"daki savaş çağrılarını, barış çağrılarına dönüştürmek mümkün değildir. Çünkü Filistin topraklarında hem Araplar, hem de Yahudiler yaşıyor. Anadolu"da denildiği gibi: "Bir göz ağlarken, bir göz gülmez."

*

Yahudiler, Almanya"da uğradıkları soykırımı, bir "Soykırım Endüstrisi"ne dönüştürerek, Gazze"de yaptıkları soykırımı gizleyemezler.

*

Düzleşen dünyada İsrail"in Gazze"yi bombalamasıyla Tel Aviv"i bombalaması arasında fark yoktur.

*

Filistin topraklarında savaşın kazanan tarafı olmaz.

*

Savaş ne kadar azsa barış o kadar çoktur.

*

En iyi savaş yapılmayan savaştır.

11 yıl önce
Gazze değil Tel Aviv bombalanıyor
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim
Columbia’da ‘Filistin’le Dayanışma Çadırları’