|
Gelecek iki dünya medeniyetinindir

Dünya mevsimlere benzer, baharları vardır, yazları vardır, kışları vardır. Dünya mevsimler gibi, süreklilik içinde değişir. Bir Arap baharından daha çok bir Asya baharı, bir Afrika baharı, bir Avrupa baharının yaşandığı dünyada, iki ayrı dünya savaşıyor. Bir yanda iki dünyalı medeniyet varken, bir yanda tek dünyalı medeniyet var. İki ayrı medeniyetin savaşı, yeni boyutlar kazanarak devam ediyor.

*

Dünyanın iki dünyalı ve tek dünyalı medeniyetleri, geçmişte kendi aralarından daha çok kendi içlerinde savaştılar. Dünyanın düzleşmesi, ülkelerin ekonomik, siyasal ve kültürel açıdan birbirlerine bağımlı hale gelmeleri, medeniyet içi savaşları, medeniyetler arası savaşlara dönüştürdü. İki dünya medeniyeti, dünyayı bir cennete, tek dünya medeniyeti bir cehenneme dönüştürmeye çalışıyor.

*

Tek dünyalı medeniyet seküler kültürlerden, iki dünyalı medeniyet kutsal kültürlerden beslenir. İki dünya medeniyetinin kaynaklarını kutsal kitaplar ve peygamberler oluştururlar. Tek dünya medeniyetinin kaynağında ise, mitolojinin efsane ve kahramanları vardır. Tek dünya medeniyetinin başkenti Atina, iki dünya medeniyetinin başkenti ise Kudüs''tür.

*

Atina tek dünya medeniyetinin, Kudüs iki dünya medeniyetinin anavatanıdır. Aksa Mescidi iki dünya medeniyetinin, Akropol tek dünya medeniyetinin simgesidir. Atina tek dünya medeniyeti şehirlerinin, Kudüs iki dünya medeniyeti şehirlerinin anasıdır. Atina ile Kudüs arasındaki sıcak ve soğuk savaşlar, geçmişten geleceğe, değişik alanlarda, hız kesmeden devam etmektedir.

*

İki dünya medeniyetinin bağlıları gibi, tek dünya medeniyetinin bağlılarını da bir araya getiren güç ırk birliği değil, iman birliğidir. Hem inananlar, hem inanmayanlar, dünya ölçeğinde bir medeniyettirler. İnanmayanlar yalnızca görünen dünya derken, inananlar hem görünen dünya, hem görünmeyen dünya derler. Bunun için, biri tek, biri iki dünya medeniyetidir.

*

İnanmayanlar, bir dünyayı yitirir, bir dünyayı kazanırken, inananlar iki dünyayı birden kazanırlar. Tek dünya medeniyeti, bütün insanlığı bir insan değerine düşürürken, iki dünya medeniyeti bir insanı bütün insanlık olarak görür. İnananların gözünde, görünen dünya için bir insan öldürmektense, çile çekmek çok daha erdemlidir.

*

Ortak dünya bir taraftan yıkılırken, bir taraftan yapılıyor. Dünyayı yaşanır kılacak olan, tek dünya medeniyetinden önce iki dünya medeniyetidir.

*

Ortak dünyada silahlarla değil, kitaplarla yaşanılır.

*

Dünyada silahla yürüyen, silahla durdurulur.

*

İki dünya medeniyeti, iman medeniyetidir.

*

Başlangıçta iman vardır.

12 yıl önce
Gelecek iki dünya medeniyetinindir
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?
Irak: Kurtların sessizliği…
Direniş meşrudur, tükür kardeşim
Columbia’da ‘Filistin’le Dayanışma Çadırları’