|
İsrail"de generallerin savaş demokrasisi

Korku devleti İsrail, Akdeniz''de esen bahar rüzgarlarını kış rüzgarlarına dönüştürmek için, Filistin''de kan dökmeye devam ediyor. İsrail geleceğini, Arap dünyasındaki demokratik yönetimleri destekleyerek değil, dayatmacı yöneticileri ayakta tutarak, güvence altına almak istiyor. Savaşı devlet politikası haline getiren İsrail''de, hükümet üyeleri arasında, general olmayanlara çok yer yoktur. İsrail demokrasisinde, iktidar generalden generale geçer.

*

İsrail''de ekonomik, siyasal ve kültürel hayat, bütünüyle savaşa endekslidir. Genç, yaşlı, kadın ve erkek İsrail''de herkes askerdir. İsraillilerin öldürmekten, Filistinlilerin ölmekten yorulmadığı Doğu Akdeniz''de, savaş toplumla, toplum savaşla bütünleşmiştir. Dünyanın en güçlü ordularından birine sahip olan İsrail, Orta Doğu''daki her sorunu, silahla çözmeye çalıştığı için, Filistin dünyanın kanayan yarası olmaya devam etmektedir.

*

Avusturalya''daki Anadolu ile Türkiye arasında köprü olan, SBS''in Türkçe yayın koordinatörü Tanju Yenisey''in öncülüğünde hazırlanan, “Türkiye Gündemi” programında, onbeş günde bir “dünyanın Türkiye''sini ve Türkiye''nin dünyasını”, uzman Türk iletişimlerle tartışıyoruz. Türkiye''nin bir kaç katı olan ve Türkiye dışında yaşayan Türkler, Türk dünyasındaki ekonomik başarılar ve kültürel dönüşümleri çok yakından izlemektedirler.

*

İsrail''in Gazze''ye dönük, dokuz kişinin hayatını yitirdiği bir sivil hareketine karşı orantısız askeri güç kullanmasının üzerinden iki yıla yakın bir zaman geçmesine rağmen, Türkiye''nin dış politikasındaki etkilerini sürdürmektedir. Dünya Yahudileri, İsa Peygamber''in katilleri olarak görüldükleri Avrupa''da uğradıkları haksızlıkları, sürekli gündemde tutarak, kendilerinde Filistin topraklarında, akılalmaz boyutlarda kan dökme hakkını görüyorlar.

*

İsrail Yahudileri Filistin''de soykırımla suçlanmamak için, kendilerinin tarihleri boyunca soykırıma uğradıklarını iddia ederler. Onların Almanya''da uğradıkları haksızlıkları, nasıl abartarak anlattıklarını, Norman Finkelstein “The Holocaust Industry” isimli kitabında ayrıntılı olarak anlatmaktadır. Aynı konu Peter Novick''in “The Holocaust in American Life” isimli kitabında da ele alınarak tartışılmaktadır.

*

Roger Garaudy, İsrail''in Filistin''de uyguladığı soykırımda, örnek olarak gördükleri ülkenin Amerika olduğunun üzerinde önemle durmaktadır. Avrupalı işgalciler, Amerika''nın yerlileri olan Kızılderilileri toptan yok etmişlerdir. Amerika''nın İsrail''le, israil''in Amerika''yla bütünleşmesinin arkaplanında, soykırımda suç ortaklığı vardır. Bunun için, Amerika İsrail''in Filistin''deki soykırımının en büyük destekleyicisidir.

*

Yahudilerin kanları ellerine bulaşmamış, Türkiye''nin sınırlarının içinde ve dışında yaşayan Türkler, hem İsrail''e hem de Amerika''ya, “kollarını makas gibi açarak”, bu cadde çıkmaz sokak demektedirler.

*

Soykırım yapanlar, soykırıma uğrarlar.

*

Acımayanlara hiç kimse acımaz.

13 yıl önce
İsrail"de generallerin savaş demokrasisi
Kara dinlilerle milletin savaşı
Dövizde çözülme hızlandı: Bir haftada 15 milyar USD
“Evine dönemezsin...”
Antisemitizm, 7 Ekim ve Biden’ın Vietnam’ı
Yangından mal kaçırma: Terör örgütü ABD’den tanınma istiyor!