|
İsterim seçilir istemem seçilmez

Mayıs ayı içinde yapılacak parti toplantısında Genel Başkan adayı olan Abdullah Gül, milletvekili arkadaşları İrfan Gündüz, M. Ali Şahin ve danışmanı Murat Mercan''la birlikte, gazetemizin yönetici ve yazarlarını ziyaret etti.

Gül, Demirel''in süresinin uzatılmasının Meclis''ten dönmesiyle Türk politikasında yeni bir dönemin başladığını vurguladı.

Gül''e göre Demirel ve Ecevit ikilisinin temsil ettiği zihniyet ömrünü tamamladı.

Demirel ve Ecevit İttihatçı zihniyetin son temsilcileri. Onların politikadan çekilmeleriyle, Türkiye''de dayatmacı gelenek gücünü büyük ölçüde yitirecek. İttihatcılar Osmanlı Devleti''ni parçalamışlardı. Sözkonusu ikili ise "28 Şubat" sürecine destek vererek, zaten özürlü olan "Demokrasi"yi felç ettiler.

Başörtülü milletvekillerine Meclis''te "haddini" bildiren Demirel ve Ecevit''e, Cumhurbaşkanlığı seçiminde Meclis "haddi"ni bildirdi. Erdem Bayazıt''ın deyişiyle "Meclis Ecevit''ten Merve Kavakçı''nın rövanşını aldı." Meclis Ecevit''in "İsterim seçilir istemem seçilmez" dayatmasına gereken cevabı verdi.

Anayasayı değiştirme sürecinde, Demirel''den daha çok Ecevit yara aldı. Eşler tarafından yönetilen aile şirketi DSP''nin "28 Şubat" süreciyle parlayan alevi, aynı süreci beş yıl daha uzatma yolunda söndü.

Ecevit''in davetiyle partiye katılan ve kurduğu hükümette Dışişleri Bakanı olan Prof. Dr. Gündüz Ökçün son yıllarında benim de yöneticisi olduğum kurumun hukuk danışmanıydı. Ökçün sohbetlerinde, partiye bunca hizmetine rağmen, eşinden başka kimseye güvenmeyen Ecevit''le aralarının soğuk olduğunu söylemişti. Ökçün''ün ölümünde Ecevit SBF ve Meclis''teki törenlere ve Maltepe camisindeki namaza gelmemişti.

Anayasa değişikliği oylamasında Ecevit kendi partisiyle birlikte koalisyon partilerinin milletvekillerine güvenmediğini açıkça gösterdi. Güvensizliğini göstermek için, Anayasa''nın gizli oy verme ilkesini çiğnemekte tereddüt etmedi. Ecevit kırk yıl kavga ettiği Demirel''e "28 Şubat" iktidar borcunu ödemek için "Açık oy verdimse ben verdim" dedi.

Türkiye''de demokrasinin bütün kurum ve kurallarıyle yürürlüğe konulabilmesi için "İttihatcı" zihniyetin bütünüyle değiştirilmesi gerekir.

İktidar sözkonusu olunca karınca ezmez Ecevit Anayasa ezen file dönüşüyor.

24 yıl önce
İsterim seçilir istemem seçilmez
MHP, Kur"an eğitiminde ne yaptı?
Hangi sur, hangi gedik?
2024 yılında kamu personelinin acil çözüm bekleyen üç sorunu
Zekâtın ihyâsı ümmetin ihyâsıdır
Bu haritaya çok dikkat: Dünyanın savaşı burada