|
Savaş çağında gençler değil koçlar kurban edilmelidir

Bilişim çağının, bütün insanlık için, bir barış çağı olması bekleniyordu. Beklenilenin tersine, bilişim çağı da, sanayi çağı gibi, bir savaş çağı oldu. Bilişim çağında, devletler arasındaki savaşlarla, ülkeler içindeki savaşlar birbirine karıştı. Bilişim çağı, insanlık tarihinin gördüğü, en kanlı çağ oldu. Bilişim çağının ürünü silahlarla, savaşlarda askerlerden daha çok anneler, babalar ve çocuklar öldü.

*

Barış döneminde anneler ve babalar, çocuklarından önce, savaş döneminde ise, çocuklarından sonra ölürler. Bu yüzden, dünyada barışın koruyucusu, askerler değil, anneler ve babalardır. İnsanlık tarihi içinde, bir insanın hayatı çok önemli bir yer tutmaz. Ancak dünyada hiçbir kurumun gücü, savaşta ölen bir insanı geri getirmeye yetmez. Bunun için, dünyanın neresinde olursa olsun, bir genci öldüren, bütün anne ve babaları öldürür.

*

İnsanı öldürmenin ideoloji olduğu, insan hayatının önemsenmediği bilişim çağında, Müslümanların "Kurban Bayramı", bütün dünyada barış bayramı olarak kutlanılmalıdır. Seküler dünyanın İsmailleri öldürmek için, yüzen ve uçan ordulara sahip olduğu bilişim çağında, kutsal kültürden beslenen dünya, İsmailleri yaşatmak için koç kurban eder. Koçları kurban etmesini bilmeyenler, gençleri kurban ederler. Dünyada savaş kurbanlarının sayısı, bayram kurbanlarının sayısını aştı.

*

Bilişim çağının bilimsel ve teknolojik gelişmeleri, savaş yanlılarının eline nükleer silahları verirken, barış yanlılarının eline de toplumsal iletişim araçlarıyla, dünya ölçeğinde örgütlenme gücü verdi. Savaşı savunanların şehirleri yakıp yıkan "Toptan Savaş" stratejilerine karşı, barışı savunanların insanları koruyan "Toptan Barış" stratejileri geliştirmeleri gerekir. Çünkü, güzel savaş, çirkin barış yoktur.

*

Hacerler seslerini duyurmak için yollara düşmezlerse, İbrahimler şehirlerin meydanlarını doldurmazlarsa, Kurban Bayramlarında koçlar değil, İsmailler kurban edilir. Bütün savaşlarda, savaşları başlatanlardan daha çok, savaşların kurbanlarının anneleri ve babaları ağlar. Bu yüzden, savaşları iktidarlarını sürdürmek isteyenler başlatır, çocuklarını yaşatmak isteyen anne ve babalar durdurur.

*

Her çağda savaşlar yağmur yüklü bulutlarla değil, hırs yüklü politikacılarla gelir. Savaşlar yalnızca politikacılara bırakılamayacağı gibi, yalnızca askerlere de bırakılamaz. Savaşlardan ülkelerin bütün kesimleri etkilenir. Bir savaşın hem yerel, hem küresel boyutları vardır. Bilişim çağında her savaş, bir dünya savaşıdır, hiçbir ülke savaşın dışında kalamaz.

*

Kurban Bayramı, hayat bayramıdır. Her kurbanla bir İsmail değil, binlerce İsmail hayat bulur. Bir koç kurban eden, bin İsmail"e can verir.

*

Koçları kurban etmeyenler, koç gibi gençleri kurban ederler.

*

Her kurban bir kutlu merhamet anıtıdır.

*

Kurbanı sevmeyen insanı sevmez.

11 yıl önce
Savaş çağında gençler değil koçlar kurban edilmelidir
Ne olacak bu anne babaların hali?
Seçim sonrası ekonomide manzara nasıl?
Amerikan siyasetinin İsrail ‘trajedisi’
Jeopolitik sürpriz: ABD, Rusya ve İsrail nasıl anlaştı?
Nazlı seçmen günlerinde siyaset