|
Ankara'dan Prag'a

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi Son 16 tru play-off ilk maçında evinde konuk ettiği Sparta Prag karşısında beki de bu sezon en zorlandığı mücadelelerden birini oynadı. Çekya temsilcisi, Okan Buruk ve öğrencilerine en iyi hazırlanan ve istediği futbolu en doğru şekilde oynayabilen takım oldu. Buruk, oynattığı oyundan ve takıma olan güveninden dolayı takdir topladı. Mauro İcardi'yi oyundan almazken 10 kişi kalsa da orta alanı güçlendirmek ya da defansa oyuncu almak gibi bir girişimde bulunmadı. 3'lü savunmaya döndü, 2-2'lik skora razı olmadı ve adeta bir satranç ustası gibi dakika dakika taşların yerlerini bir oraya bir buraya değiştirerek Prag'ı mat etti.

Başarı hiç bir zaman tesadüfler ile elde edilemez. Bu hafta Süper Lig'de Ankaragücü ile zorlu bir viraja giren Aslan, bunu kayıpsız geçtiği takdirde "psikolojik üstünlüğü" tam anlamıyla ele geçirmiş olacak. Başkent'ten sonra bir de Prag deplasmanına gidecek olan sarı-kırmızılıları kritik 2 maç bekliyor. Bir parantez de Galatasaray taraftarına açmak istiyorum...

Her maçın hikayesi başkadır, oyuncuları başkadır ama başrolü aynıdır. Galatasaray taraftarı, iç sahada ya da deplasmanda oynanan tüm maçlarda vermiş olduğu destekle takımı şampiyonluğa taşıyor.

#spor
#futbol
#Oğuz Altay
3 ay önce
Ankara'dan Prag'a
Ankara: Altınok mu Yavaş mı?
Neden Şimdi?
Tevhid risalesi yazan Milli Eğitim Bakanı
Bir Başka Mesele: Kadın ve erkeğin ince ayarları bozuldu
Omelas’ı bırakıp gitmeyenler..