|
Kutsal ittifak!

Galatasaray, kazandığı Avrupa kupalarının yanında Süper Lig’de de en çok şampiyon takım olarak bu ligin lokomotifi olduğunu kanıtlamıştır. Sosyal medyadaki rakip taraftar sayfaları, aynı Diagne transferinde, Finansal Fair Play gerekçesiyle Galatasaray’ı, Twitter’dan UEFA’ya şikayet ettikleri gibi 1959 öncesi şampiyonluklar için de birlikte hareket ediyorlar. Geçmişte ‘mahalli lig’ olarak adlandırılan 4 maçlık turnuvalardan şampiyonluk istiyorlar. Galatasaray’ın, rakiplerinin ne kadar üstünde bir kadroya sahip olduğunu herkes görüyor. Fenerbahçe Dzeko, Syzmanski ve Tadic gibi transferlere rağmen fikstürü çekilmiş 2023-24 sezonunu adeta görmezden gelerek 1959 öncesindeki şampiyonluklara odaklanmış durumda. Ünlü boksör Mike Tyson’ın mahallede dövdüğü kişiler için madalya ya da kupa verilmiyor ama Fenerbahçe mahalli ligde yendiği takımlar için kupa ve yıldız istiyor. 1937-38 sezonunda Fenerbahçe, 8 takımın bulunduğu ligde yalnızca 4 maç oynayıp 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet alınca ligi bırakmış ve sonuncu bitirmiş. O sezon Fenerbahçe küme düşürülmemiş... Bu gibi gerçekleri de görmek gerekiyor. Kurulan komisyon, amacı ve istedikleri 1959 öncesi şampiyonluklar profesyonellikten uzaktır.

TRANSFERDE SON DURUM

Galatasaray’da geçen sezon Fransa’nın Paris Saint Germain kulübünden kiraladığı ve kazanılan şampiyonlukta önemli payı bulunan Icardi’nin durumu çok soruluyor ve çok merak ediliyor ki son derece normal...

Galatasaray ve Paris Saint-Germain arasında anlaşma oldu. Şu an transferin gecikmesinin nedeni eşi Wanda Nara’nın rahatsızlığından kaynaklı. Kendisine de geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Listede yer alan isimlerden olan yine Paris Saint Germain’den bir başka Arjantinli yıldız Paredes, şu an bekletiliyor. Cedric Bakambu transferinde ise sona gelindi. Hücum hattı İcardi, Bakambu ve Halil Dervişoğlu şeklinde olacaktır diye düşünüyorum. Galatasaray şampiyon kadrosunu koruyarak aslında transferden daha önemli bir şey başardı. Bunu lig başlayınca daha iyi idrak edeceğiz. Rashica için görüşmeler devam ediyor, Teknik direktör Okan Buruk şampiyon kadrodan Rashica’yı da gelecek sezon istiyor.

ŞAMPİYONLAR LİGİ SERÜVENİ

Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu’ndaki rakip, Struga’yı 0-0’ın rövanşında 2-1 yenerek eleyen Litvanya ekibi Zalgiris Vilnius oldu. Süper Lig’de 2022-23 sezonunu şampiyon tamamlayan Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, ön elemelerden başarıyla geçtiği takdirde Şampiyonlar Ligi gruplarında yer alacak. Şampiyonlar Ligi’ne katılması dahilinde Galatasaray’ın kasasına 15.64 milyon Euro, her galibiyette 2.8 milyon Euro, her beraberlikte 930 bin Euro ve gruplardan çıkması halinde 9.6 milyon Euro’yu kasasına koyabilecek.

#Spor
#Futbol
#Oğuz Altay
1 yıl önce
Kutsal ittifak!
Hayattan gasp edilen yıllar
Kara dinlilerle milletin savaşı
Geçti o günler, tehditleriniz sökmez!
Hedef yine yeniden Avrupa
Umut buluşmaları