|
Bataklıkta reaksiyon

Fenerbahçe, bataklık gibi zeminde ilk yarıda kendi oyununu oynamaya çalışarak büyük hata yaptı. Rizespor ise uzun top atarak, girdiği pozisyonları değerlendirmeye çalıştı. Sanıyorum ki, ilk yarı İsmail Kartal'a yöneltilen yoğun eleştiriler, ikinci yarı övgüye dönmüştür. Çünkü olması gereken kadro ve oyun, ikinci yarı sahadaydı.


Saha, senin oynadığın pas oyununa uygun değilse, oyununu değiştirmen gerekiyor. Topun gitmediği sahada, pas üstüne pas yapma çalışmak, göz göre göre lades olmak demekti ilk yarı. Özellikle kornerlerde bile pas yapmak, defanstan pasla çıkmaya çalışmak, Fenerbahçe'nin ilk yarıda dökülmesine neden oldu.


İkinci yarı ise olması gereken değişiklikler Fenerbahçe'ye galibiyeti getirdi. Fenerbahçe, sporcu sağlığının hiçe sayıldığı ve TFF'nin 'futbol oynamaya elverişli' dediği bu bataklık gibi zeminde önemli bir galibiyet aldı. Bu tarz zeminlerde yapılması gereken; ya takım boyunu kısaltıp oyunu dar alanda oynamak ya da uzun topa dönerek hem hava topu kovalamak hem de savunma arkasına adam kaçırmaya çalışmak.


Fenerbahçe'nin elinde Dzeko gibi, Serdar gibi hava toplarında etkili iki oyuncusu var. Tadic gibi İrfan gibi Mert Hakan gibi orta açabilecek oyuncuları var. İsmail Hoca ilk yarıdaki hatasından hızlı bir şekilde geri dönerek takımını galibiyete taşıdı. Bir reaksiyon gösterdi. Eğer Fenerbahçe şampiyon olacaksa, hatalarından dersler çıkararak olacak.

#Fenerbahçe
#İsmail Kartal
#Ömer Çelikbaşlı
5 ay önce
Bataklıkta reaksiyon
Yönetim uyuyor mu?
‘Ve toprak bağırmadıkça kesilen bir kurban gibi’
İngiliz Yahudi medeniyetinin ölümü kimin eliyle olacak?
Ey iletişim!..
Sıkılaştırmanın reel kesim üzerindeki etkileri giderek belirginleşiyor!