|
Fenerbahçe çeyrek finalde

UEFA Konferans Ligi Son 16 Turu ikinci maçında Fenerbahçe sahasında Belçika temsilcisi Union Saint-Gilloise’a 1-0 mağlup olmasına rağmen çeyrek finale yükseldi. İlk maçtaki 3-0 galibiyetten ve hafta sonu deplasmanda oynanacak olan Trabzonspor maçı nedeniyle sarı lacivertliler, rotasyon ile sahaya çıktı.


Karşılaşmanın ilk dakikalarında rakibin ön alan baskısını, Batshuayi’nin ek adam olarak geriye kadar gelmesi ve bağlantıyı kurmasıyla kıran Fenerbahçe, üç ya da dört pasta ceza sahası içerisine girecek kadar hızlı oyun kurdu. Özellikle ilk maçta olduğu gibi saha iyi yayılan ve rakibin pas kanallarını kapatan sarı lacivertliler, Fred’in hem toplu hem topsuz oyunuyla rakibe zor anlar yaşattı. Tabii bu anların ilk yarıda oldukça kısa bir süre geçerli olduğunu söylemek lazım.


Çünkü aslında İsmail Yüksek'in de söylediği gibi futbolcularının aklının Trabzonspor maçında olduğunu sahada net bir şekilde gördük. 3 günde 1 maç oynamak kolay değil. Ne kadar geniş bir kadronuz olursa olsun, sorunlar yaşanıyor. Özellikle Avrupa dönüşünde bu sorunlar daha da fazla ortaya çıkıyor.


İlk maçtaki skorun da vermiş olduğu rahatlıkla oyunu rölantide oynamaya çalışan Fenerbahçe, zaman zaman yaptığı kritik pas hataları ile Gilloise’in net pozisyonlar bulmasına neden oldu. Bu da oyunun temposunun artmasına ve sarı lacivertlilerin sık sık geriye koşmasına sebebiyet verdi. Ayrıca Fenerbahçe’nin oyunun ritmini düşürmek için özellikle ikinci yarıda topun kontrolünü rakibe bırakması da, temponun yükselmesindeki etkenlerden birisiydi.


Bu maç geride kaldı ve Fenerbahçe adını çeyrek finale yazdırdı. Bu maçtan daha önemli bir maç var pazar günü. Sarı lacivertlilerin şampiyonluk için kazanarak yoluna devam etmekten başka bir çaresi yok. Çünkü fikstür avantajı Galatasaray'da.

#Fenerbahçe
#Ömer Çelikbaşlı
#İsmail Kartal
il y a 1 mois
Fenerbahçe çeyrek finalde
Evet sokağa çıkamayacak hale geleceksiniz!
Batı’da İsrail spiritüel bir tutkuya dönüştürüldü...
Din savaşı
13 şehit
İstanbul’da bir Yemenli âlim: Abdülmecid el-Zindanî