|
Fenerbahçe'nin planı tuttu

Fenerbahçe-Kiev maçına baktığımız zaman, orta sahada Crespo ve Arao tercihi bu maç için doğruydu. Her ne kadar topsuz oyunda Fenerbahçe'yi bir seviye yukarıya çıkartıyorsa da, top kendilerindeyken akan oyunda sorun yaşanıyor. Kiev'in önemli oyuncularına markaj yapılması ve ön alan presinin son derece iyi olması, Fenerbahçe'nin oyununun doğruluğunu gösteriyor. Crespo ve Arao'nun dinamizmi, ikinci bölgeye tempo katıyor. Fakat Zajc gibi geçiş oyununu bağlayabilecek bir oyuncunun olmaması da, orta sahadaki üretkenliğin düşmesine neden oluyor. Hücum planları belirli bir plandan ziyade, rastgeleye dönüyor. Bu da daha ciddi takımlara karşı sorun çıkartması yüksek bir problem.

Fenerbahçe'nin planı tuttu

Fenerbahçe topsuz oyunu, iyi oynayan bir takım. Top ayağa geldiğinde de orta sahada kreatif bir oyuncunun olmaması sorun çıkarıyor. Nitekim Kiev maçında da bunu gördük. Her ne kadar Kiev oynamaktan çok, oynatmamaya ve yatmaya gelse de, sarı lacivertliler sahadan isteği sonuçla ayrılmasını bildi.

Fenerbahçe'nin bu maç için asıl planı, rakibin yetenekli ayaklarına topun gelmesini engellemek, oyun kurulumunda yapılan baskı ile hataya zorlayarak pozisyon üretmek ve duran top gibi kullanılan taç atışları ile golü bulmak. Fenerbahçe bunda oldukça başarılı oldu. Kiev, ikinci yarı orta sahasını bir adım öne çıkardığında, üst üste yapılan zincirleme hatalar golü getirdi. Daha sonra Jesus'un doğru tercihleri yeniden oyunun Fenerbahçe'ye dönmesini sağladı.

Yakışmadı

Ayrı bir paragrafta Mircea Lucescu'nun basın toplantısındaki davranışlarına açmak gerekiyor. Tecrübesine rağmen mağlubiyeti hazmedemeyip, yapmış olduğu açıklamalar ve basın mensuplarından soru almayıp, tartışma çıkartması kendisine yakışmadı.

#Fenerbahçe
#Dinamo Kiev
#Ömer Çelikbaşlı
2 yıl önce
Fenerbahçe'nin planı tuttu
Mülâhaza etmek
Siyasetçileri bürokratlara kurban etmek
Musallada bir sosyolog daha… Vehbi Başer’in ardından
Taşkent’in öbür yüzü
‘Korkuluk’…