|
Herkes üstüne düşeni yapacak

Fenerbahçe, Danimarka deplasmanında Nordsjaelland’a tarihi bir fakla boyun eğdi. Peki ne oldu da Fenerbahçe 6 gol yedi, suçlu kim? Bu karşılaşma sonrasında hiçbir kimse zemini, havayı, hakemi, eksik oyuncuları suçlayamaz. Bu skorun tek sorumlusu teknik ekiptir. Sonuçta Fenerbahçe 6 golü, Manchester City’den yemedi, Real Madrid’den yemedi. Danimarka’nın bir takımından 6 yedi. Üstüne üstelik takımın durumu, mevcut kalitesi, yaş durumu ortada.


O zaman herkes üstüne düşeni yapacak. Görevini yerine getirecek. Eğer Fenerbahçe gerideyken, riske girmeyip forvet çıkartıp forvet alıyorsa, kanat çıkartıp kanat alıyorsa, rakibini doğru analiz edemiyorsa, o teknik ekipte ciddi bir problem vardır. Bazen bu tarz maçlarda ve sonrasında da cesur hamleler yapmak gerekir.


Daha önceden Fenerbahçe’nin teknik ekibini, doğru analizlerinden dolayı övmüştüm. Hatta rakip takım hocaları da Fenerbahçe’yi övmüş ve güçlü oyuna karşı gelemediklerini söylemişlerdi. Fakat Trabzonspor, Ludogorets, Adana Demirspor, Fatih Karagümrük ve Nordsjaelland maçları gösterdi ki, rakipler farklı şeyler denediklerinde, Fenerbahçe teknik ekibi sadece karşılaşmaları izliyor. Hem de en iyi yerden, saha kenarından. Karşı hamle yapmıyorlar.


O zaman ya başkan ya da İsmail Hoca, teknik ekibi toplayacak. ‘Benim sakat oyuncularım haftalardır neden yok’ diye kulüp doktoruna soracak ve cezasını verecek. ‘Takımda neden fiziksel bir düşüş baş gösterdi’ diye ilgili antrenörlere soracak ve cezasını verecek. Eğer Fenerbahçe bunu yapmazsa, sorunlar daha da büyür.


Ayrıca, basın toplantısında, gazetecilerden gelecek sorulara bile çekindikleri için soru almadan yoluna devam etmek hem Danimarka’ya gelen basın mensuplarına hem de taraftarlara büyük saygısızlık.

#Ömer Çelikbaşlı
#Fenerbahçe
#İsmail Kartal
9 ay önce
Herkes üstüne düşeni yapacak
Ve gelecek geldi: Sadece “alo” diyecektik değil mi?
Vatana hizmet tertibinden maaşa bağlanan şâirimiz
Netanyahu soykırımı Batı Şeria’ya taşırıyor
Çorum kampımız da rüya gibi geçti “beşinci mevsim” gibi… (2)
AK Parti’de bir şey değişince her şey değişecek