|
Bu işi Hasan Şaş ve İliç bitirir

Yer; İstanbul Olimpiyat Stadı

2006-2007 Şampiyonlar Ligi başlıyoooor...

Galatasaray 10. kez kendi liginde...

Rakip; Fransız Bordeaux...

Bir çift sözle başlıyorum yazıya;

Koş Galatasaraylım koş, maça koş...

Bu gurur senin. Sen nice kahramanlıklar yaşadın Avrupa''da, bu gece de bir başka başarıya koşmak için ilk adımların olsun... Kopenhag''ı hatırla... Fenerbahçe''nin hem de orada Bordeaux''yu yendiğini hatırla.

Kısmet ayağına gelmiş. Kaçırma! Ezeli dostun Fener''in yaptığını yap, Bordeaux''yu morart!

Gerets''e güveniyorum

İçimden bir ses Hasan Şaş ve İliç diyor... İki gol sesi var kulaklarımda.

Gerets''e güveniyorum, Galatasaray taraftarına ondan daha da çok güveniyorum. Denizli maçı da ölçü değil. Bildiğimiz Galatasaray Avrupa''da bir başka oluyor. İddia ediyorum Türkiye''de en iyi futbolu Galatasaray oynuyor hele bir de ortama uydu mu “Aslan” kesiliyor... Bordeaux Galatasaray''dan korkar, iyi biliyorum. Kim ne derse desin, onlar; “UEFA Kupası almış bir takım kalitedir.”diyorlar...

Koskoca Galatasaray da beni mahcup edecek değil ya...

Nasıl bir kadro olmalı?

Korkunun ecele faydası yok. Gerets''in elindeki kadrodan iki takım çıkar. Eksik-gedik laflarına katılmıyorum. Galatasaray kurayı çekmiş yola düzülmüş artık eksikten söz edemez. Bu maçta Galatasaray''a üç tam puan lazım. Gerets gereğini yapmalı.

Mondragon benim için Galatasaray takımının güven bekçisi. Böyle maçlarda Mondragon kalede iri bir pençe... “Aslan”ın “Panter” olanı...

Gerets''in defans bloğunda sıkıntısı sol kanadı. Ben Ferhat''a şans verilmesinden yanayım. Denize düşmeyen yüzme öğrenemez! Gerets gözünü kırpmadan Ferhat''ı takıma koymalı, hem maçı hem Ferhat''ı kazanmalı. Zaten Ergün ve Orhan Ak sakat!... Gerets''in alternatifi pek yok! Bu kanat zor. Gün moral günüdür, Galatasaray bir bütündür kim oynarsa diğerini aratmaz!

Cihan, Song, Tomas Ferhat benim için en güvenli hat.

Ön libero; emin ellerde olmalı, birbirini tanıyan olmalı, oyunu dikine oynamalı. Gerets için en zor karar buradan çıkar! Cesur ol Erik! Lucescu; Fleurquin''le, Bülent Akın''la, Victoria''yla başarmıştı. Senin kadron onlardan aşağı değil! Örneğin; Ayhan, Mehmet Topal, bu maçta emektar Okan ve İnamoto... İnamoto ucu açık bir düşünce... İnamoto ya ofansa yakın olmalı ya oynamamalı. Geriye dönük İnamoto''yu gözüm tutmadı!

Oyun kurucu olarak Arda, Hasan Şaş, İliç ve Sabri. Gerets''in en favorileri olmalı.

Forvetinde Ümit Karan banko oynamalı. Rakibi yıpratmalı.

Hakan Şükür''ü Gerets''in planına bırakıyorum. Kullanmasına bağlı. Gripmiş. Ya geç soksun ya çabuk çıkartsın. Bu maçın yorgun bedene tahammülü yok! Israr fayda getirmez! Hakan''dan da kolay kolay vaz geçilmez... Hasan Kabze de yok sayılmamalı.

Bordeaux keyifsiz

Nice düşme hattında, Bordeaux bu hafta onlarla oynadı ve zorlandı. Zaten son haftalardaki maçlarda da keyifsizdi. Takımı ayakta tutan üç isim var. Bunlar savaşçıların başını çekiyor. Defansta sağda Julien Flaubert, solda Marange ve onun önünde kanatta Wendel, takımı ateşleyenler. Galatasaray kanatlarına dikkat edecek. Bordeaux maç içinde zaman zaman parlıyor, sonra duruluyor. Orta sahadan rakip kale dibine sokulan Johan Micoud var, etkili bir oyuncu takımı sırtlıyor. Gol noktalarında ise Jean-Claud Darcheville etkin bir oyuncu. Bordeaux çabuk yıkılmıyor, soğuk kanlı oynuyor ve maçı bırakmıyor. Ancak son haftalarda sıkıntılı günler yaşıyor.

Cim Bom nasıl oynamalı?

Bordeaux''ya göre değil, kendi planına göre oynamalı. Orta sahayı kontrola almalı, rakibi önde bastırmalı.

Aklımdan geçen Ayhan''ın mutlaka oynaması. Okan''ın da... Her zaman sağlam adam sakattan iyidir.

Mehmet Topal bu maçta risktir. Bu maç risk kaldırmaz!

Top yere inmeli

Galatasaray''ın hatası topu havaya kaldırması. Arda, Hasan Şaş, Sabri, İliç, Necati gibi topu yerden iyi kullanan isimler var. Bunlarla top çevirmeli ve sürpriz adamları gole itmeli. Hasan Şaş mutlaka içerde oynamalı. Kaleye yakın olmalı. Hasan''ın gol şansı olmalı, kenarda ol, orta yap dediğinde topu şişirip hep havadan Hakan''ı araması takıma zarar! Aman Gerets dikkat et!

İliç ve Hasan Şaş bu maçın yıldızı olabilir. Onları gole it. Koşan adamdan, rakibi açık düşüren zeki adamdan yararlan. Topu dikine oynat, statik duruşlardan çok topu gezdir, göreceksin Bordeaux''yu deleceksin.

Bordeaux''yu gözünde büyütme, Fener''in diline düşme!...

Tekrar ediyorum, Galatasaray iki gol bulacak ve maçı alacak.

18 yıl önce
Bu işi Hasan Şaş ve İliç bitirir
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir
Siyasette yumuşama: Mümkün mü?
Genç kimdir?
Başkan Erdoğan soykırım davasının müdahili olarak ABD’ye gidecek mi?
Özgürlüğün otoriterliği karşısında Filistin taraftarı öğrenciler