|
Hayret Milito kenarda!

Arjantin''de bir Maradona kenarda, iki Maradona; Messi ve Tevez sahada… Milito kulübede! Hayret bir şey. 35''lik Veron 75 dakika sahada. Bunlar Bücür Diego''nun görüşü…

Aslında Nijerya''nın Arjantini ısıracak hali yoktu, sadece fizik mücadele yaparak sekiz kişiyle kapandılar. Ne zaman ki çok adamla gittiler yedikleri kontrataklarda 4''e 2 kaldılar. Ne var ki kaleci Enyeama fazla gole müsaade etmedi.

Arjantin yaratıcı zeka ve öldürücü hamlelerin takımı. Onun için de Teknik Direktör Maradona ilk 11''de Milito ve damat Agüero''yu oynatamadı. Böyle bir kalite zenginliği hem kar hem zarar. Sonuçlar kötü olursa Maradona çok eleştiri yer ama bu takım da kolay kolay kaybetmez.

Arjantin genç bir takım. Üç oyuncusu 30 üzeri, Veron 35 ama onların da alternatifleri var. Diğerleri gencecik çocuklar.

Nijerya da çok genç bir takım ama kalite açısından Arjantin''e hafif geldi. Onun için de maç kafa kafaya gitti gibi gözüktü ama Heinze''nin mermi gibi kafasıyla 6''da gelen müthiş gol Arjantin''ini rahatlattı. Messi''nin kaçırdığı iki gol var ki aslında Messi kaçırmadı Nijerya kalecisi Enyeama kalecilikten örnekler vererek hava toplarına ters elle uzanıp parmak ucuyla dokunarak onları kornere attı. Bir tane de Higuain''in karşı karşıya kaçırdığı var. Devre 1-0 bitti ama Arjantin de sahaya ağırlığını koydu, üç gol daha olurdu. Şans!

Maçı yorumlayanlara katılmıyorum. Takımlar hiç gol kaçırmasın, savunmalar hiç hata yapmasın isteniyor. Olmaz öyle şey. Bu kadar hızlı oyunda top kayıplarının getirdiği açmazlar tabii ki olacaktır. Mühim olan oyun disiplininden kopmamak. Arjantin orta alanını forvetine yakın olarak oynattı, savunmasını da önde kurarak Nijerya''yı kendi sahasında tuttu. Bu akıllı bir taktikti. Nijerya savunmasından rahat top çıkamadığı gibi Yobo''yla oyuna soktuğu uzun paslarda hiç isabet kaydedemedi. Afrikalılar daha çok kontra ataklarda kanatlardan geldiler, Obasi''nin bir vuruşundan başka pozisyon bulamadılar. Taiwo, Kaita ve Yakubu, sonradan Martins; Nijerya kalabalık adamla savunma yaptığı için geriden fazla destek göremediklerinden pasif kaldılar. Bu da Maradona''nın işine geldi, kenarda çok heyecanlı olmasına rağmen ilk maçta takımı fazla sıkmadan galibiyeti kaptı. Nijerya da bundan fazlasını yapamazdı. Gol atsa iki tane daha yerdi.

Yunanistan''a da hayret ettim, ekonomisi çöktüğü gibi takımı da çökmüş! G. Kore onları susuz götürdü.

14 yıl önce
Hayret Milito kenarda!
Efendimiz’in (sav) İtikâfı
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Kamu tasarrufu
BİT’lere kadrolu işçi alımında acilen tedbir alınması gerekiyor
Tarih bizi çağırıyor ama biz birbirimizle boğuşuyoruz!