|
Hiddink ve Arda böyle istedi

Talih bu kez gülerken kaş çattırdı! Arda da bizi kurtaramadı! Yine son dakika yine heyecan, yine bir duran top ve bu kez penaltı! Yine rakibe çarpan top ama gol değil. Kaleci kurtardı! Hiddink maçı geveletti, Arda penaltıda halt etti! Son dakika kahrolduk! İlginçtir bu maçta forvetimiz durdu savunma ayakta kaldı. Mehmet Topal''la Selçuk Şahin de savunmaya yardım edince Kazak takımına döndük. Çok adamla kalemizi savunduk. İlk yarı bir iki cılız atağımız dışında Avusturya bastırdı biz sadece karşı koyduk. Kazandığımız topları da çabuk kaybettik. Bir türlü etkin atak yapamadık. Topu gol noktalarına taşıyamadık.

Topu topu üç pozisyoncuğumuz vardı ilk yarı; maçın başında Arda''nın taşıyıp getirdiği, pas verecek adam bulamadığı için çaprazdan kaleye vurduğu ve dönen topa Umut''un vuramadığı pozisyon. Burak''ın korkak kafası ve de sol ayaksız Yekta''nın gollük topa sağ dışla dürtmesi. Hepsi bu!... İki takım arasındaki en belirgin fark da şuydu;

Bizde Alaba gibi bir oyuncu yoktu ki topu çabuk ve hızlı bir şekilde rakip alana taşısın. Rakibin savunmanın dengesini bozsun. Geriden Fuchs, Scharner de bu oyuncuya yardımcı olunca duvar paslarıyla Alaba''yı üstümüze saldılar. Harnik ve Arnautovic''le savunmamızın arkasına kaymak istediler. Bereket birkaç yüksek topun dışında açık vermedik.Dikkat çeken bir başka artımız da; kanatlardan top taşımamız oldu. Bilhassa Sabri''ye yardımcı olunmamasına rağmen Sabri çok ileri çıktı. İyi işler de yaptı. Burak''a kestiği top mükemmeldi. Tayming hatasıyla erken zıplayan Burak''ın kafası direkte patladı.

70''lerde kıpırdadık

Hiddink önce yenilmemeyi düşündüğü için çalışkan ama yetenekleri sınırlı Burak-Bulut ikilisi ileride yalnız kaldı. Bu oyunculara servis yapacak Arda''nın dışında bir tek Mehmet Topal vardı aralara top kaydıracak. Nitekim Umut, Arda''nın nefis pasını da ziyan etti. Yekta rakiple iyi mücadele etti ama takımı gole taşıyacak beceriyi gösteremedi. Oyuna asıldık, 70''lerde kıpırdadık, bir türlü bize üç puanı getirecek üretime geçemedik. Kısır bir oyun, düşük bir tempo maçı sona bağladı. Bu kez Arda da kurtaramadı! Kazandık mı kaybettik mi belli değil! Biz günlük yaşadığımız için bu maçtan sonra ''yenilmedik'' diye sevinebiliriz ama en iyi ikincilikte apışıp kalırız. Çünkü onda puan şart. Beraberliğe rıza gösterecek kadar sermayemiz, maçı alacak kadar da gücümüz yok bizim. Bu sonuca itirazım var! Bir de hakeme teşekkür borcumuz var, ofsayti görmese yanmıştık.En önemli maçta penaltı kaçırdık. Hem de Arda''yla... Hiddink ne derse desin. Avrupa Grubu''nda Bank Asya gibiydik! Bu kadroyla bu kadar.

13 yıl önce
Hiddink ve Arda böyle istedi
Yaralı coğrafyalarımızı konuşmaya daha yeni başlıyoruz
Sosyal Çürüme Yazıları 7: Dedelerden himmet umma cumhuriyeti
Paket iyi de ‘kampanya’ nerede?..
KDV artışının KDV indiriminden daha çok alkış aldığı ülke
Arapça tabelalar ve yeni CHP