|
Maç değil çökelek!

Galatasaray topsuz oyunda hiç yok, toplu oyunda ise darmadağın! Rakip topu kapınca Galatasaray bir türlü pozisyon alamıyor olmadık toplar tehlike yaratıyor. Golü de öyle yedi. 11''de durup dururken orta alanda Kewell top kaptırdı, Ayhan seyirci kaldı, savunma da yerini alamayınca Mendoza hançer gibi 18''e saplandı, Leo da zamanlamada hata etti Galatasaray golü yedi. Böyle gol amatör kümede yenmez!

Rijkaard''ın takımı hücuma çıkarken de savruk. Devamlı soldan işliyor. Nonda ortada yapayalnız, Arda sağda yokları oynuyor. Bir tane bile kombine atak yok! Sebebi açık ve net; Rijkaard orta alanı Mehmet Topal, Barış ve Ayhan''la üçleyince zaten yeni sistemi ezberleme güçlüğü çeken takım hepten çuvalladı! Bu saydığım üç isimin gol için hiçbir çabası yok. Sadece rakibi kontrol edip defansif algılamayla iş götürüyor. Hal böyle olunca ileride konuşlanan Kewell, Nonda ve Arda hem birbirlerinden kopuyor, hem savunmaya dönük üçlü blokla atağa kalkanlar arasındaki mesafe açılıyor. Futbol bu değil! Rijkaard''ın işi zor. Eldeki değerler entegrasyonu sağlayamıyor. Barış da sarı gördü, maazallah!

Mevsim başında Galatasaray savunmasının önündeki 6''lıyla rakibi bunaltan bir baskı kuruyordu, üçlü orta alana dönünce herkes birbirinden koptu!

RİJKAARD BARIŞ''I ALMALIYDI

Diyar''ın hocası tribünde… Oyunu kalabalık orta saha. Kaptan Ümit ön libero gibi. Şener, Celalettin, Abdullah da daha çok savunmayı yedekliyorlar ileride iki süratli adam; Mendoza ve Tazemeta Galatasaray''ın açığını kolluyor. Statik bir maç! Durağan. Tam bir çökelek!

Bereket Galatasaray devre biterken Sabri''yle yediği gol gibi hiç yoktan bir gol attı da durup dururken beraberlik geldi.

İkinci yarı başında Arda''yla golü erken bulan Galatasaray rahatlarken Diyarbakır''ın ayarı kaçtı. Hatalar sonucu gelen goller sonucu belirledi ama sahada futbol değil komedi vardı. Her iki takımın da topu kullanamayan orta sahaları koşuştu durdu! Rijkaard, sarı kartı olan Barış''ı kenara almamakla büyük hata etti Barış''ın ikinci sarıdan kırmızı göreceği aşikardı!

Rijkaard hatasına devam etti. Eksik kalan takımda Nonda''yı aldı Linderoth''u soktu ki tek farklı galibiyeti korusun. Bu kez ileride Arda ve Kewell etkisiz kaldı, Elano girdi o da tırt!, Her giden top geri döndü. Galatasaray son yarım saati 10 kişi oynadı. Verilmiş sadakası varmış ki kazandı!

14 yıl önce
Maç değil çökelek!
Kimse Kurban Olmasın
IŞİD-PYD vekalet savaşı, K. Irak Akdeniz koridoru
Korku zamanı
Boykotta kafalar neden karışık
Kimin enflasyonu