|
Nisyan ve isyan

insan beyni unutma özürlüdür. Bunu da biz ''insan beyni nisyan ile maluldür'' diyerek özlü sözler arasına katmışız ama gel gör ki ''tarih tekerrürden ibarettir'' de olduğu gibi her seferinde söyleyip unutmuşuz!

Milli Takımımızın Afrika 2010''a gidemeyeceği gün gibi aşikardı ama biz hep ''bol palavralı'' sözcüklerle eşeğin önüne ot koya koya gün geçirdik acı gerçekle yüz yüze gelince de suçu Portekizli hakeme attık!

Oysa Bosna maçına gelene kadar zaten sıfırı tüketmiştik!

Şimdi bütün dünya 2010 Haziran''ında aslan gibi takımları izlemek üzere Cape Town''a giderken biz de Afrika''da bir safari turuna katılır çeşit çeşit maymunu bir arada görürüz!

MEDYA GÖREVİNİ YAPMIYOR

Kısa bir özgeçmiş vereyim;

2002''deki Dünya 3.''lüğünden sonra baraj maçında Letonya''ya elendik, 2004''te Avrupa''da yokuz!

2006''da Almanya''da yapılan Dünya Şampiyonası''nda yine yokuz! Hem de bizim Almanya''da...

2006''daki İsviçre maçında Avrupa''ya rezil olduk ve beş maç ceza yedik. Grup maçlarında Malta''yı, Moldova''yı yenemedik!

2008''de İsviçre''ye zor zahmet gittik hiçbir futbol lezzeti veremeden Avrupa 3.''sü olduk. Avrupa bizim için şöyle dedi; ''kazanıyorlar ama nasıl?'' Çünkü çağdaş futbol yerine ''sahada sonuca isyan eden futbolcularla'' maçlar kazandık.

2010 yolunda Belçika''yı, Estonya''yı ilk maçlarda yenemedik. Hocamız Belçika''nın hocası Vandereycken''e saldırdı. İspanya''ya karşı iki maçı da kazanırız diyerek bu milleti uyuttuk ve kuru sıkı zafer nidaları atıp (0) puan çektik. Bunları hiçbir zaman geri dönüp öz eleştiri olarak kullanmadık. Ne acıdır ki; Bosna''dan 4 puan aldık, sonuçta Bosna Hersek''in 4 puan gerisinde kalıp Afrika 2010''a veda ettik.

Bütün bu süreçte Medya hep goygoyculuk yaptı ve gerçekleri birkaç yazarın dışında kimse söylemedi. Unutma özürlü olup, göz göre göre uçurumdan yuvarlandık!

Şimdi aklını başına alma zamanıdır.

Türkiye Futbol Federasyonu;

Ankaraspor-Ankaragücü birleşmesine soruşturma açıyor, bir milletin umudunu kalbine evlat acısı gibi çökertenlere, sağa sola küfredenlere, hakaretler yağdıranlara, milli maçlarda bizi yedi düvele rezil edenlere, Türk Milli Takımına Avrupa sahalarında beş maç ceza verdirenlere tek cümle etmiyor.

Hatta maaşa zamla ödüllendiriyor...

Milli Takımlar Teknik Direktörü görevdeyken;

Hafta arası Beşiktaş''ı yenen Ümit Milli Takımımız Gürcistan''a 4-0 yeniliyor!

Nasıl ayakta durur Türk futbolu?

Bizi yıllardır ele güne mahcup edenlere, elimizi böğrümüzde bırakanlara yetkili makamlar tek laf söyleyemezken bir Portekizli hakem çıkıyor ve kimsenin yapamadığını yapıyor; Terk et bu koltuğu!

Estonya ile Bosna farkı

Arda, Tuncay, Emre, Estonya maçında kolbastı çektiler...

Aynı üçlü Bosna maçında millete çektirdiler...

İşte aradaki fark.

Estonya gevrek,

Bosna Hersek taş gibi,

Sözüne söz

Sercan''ın babası Kenan Yıldırım:"Benim de oğlumun da gönlü Galatasaray''da. Oğlumun Rijkaard ile çalışmasını isterim. Benim için Fenerbahçe bitmiştir. Trilyonlar da verseler bu transfere izin vermem. "

Akıllı futbolcu Sercan belli ki babasına çekmiş...

Beşiktaş''ta Yıldırım Demirören''e alternatif bulundu. Siyah-beyazlı muhalefet, başkan adaylığı için Murat Aksu''da karar kıldı Aksu''nun, Ramazan Bayramı''nın ardından resmi açıklamayı yapacağı öğrenildi.

Belli ki Beşiktaş oruç bozduktan sonra düğün bayram edecek...

Alex: "Özer Hurmacı Arda''dan çok daha iyi bir futbolcu."

Alex herhalde Arda''nın kendisinden de daha iyi olduğunun farkında değil. J

Alpay Özalan: "Beni tanıyan bir hoca geldiği için mutlu olmuştum. Ama tanıdığım Daum ile gördüğümün hiç ilgisi yoktu. Bana hep soğuk davrandı. Şimdi görsem selam vermem. Türkiye''de bizim ona verdiğimiz değeri, Almanya''da o bize vermedi. Türk bayrağı sallaması, Atatürk''e saygı duyması, İstiklal Marşı''nı söylemesini çok samimi bulmuyorum. İnşallah Fenerbahçe''ye faydalı olur ama ben buna inanmıyorum."

Şimdi Daum''a cevap hakkı doğdu. Buyurun Herr Christoph!

Fatih Terim:''Hakem sistematik bir şekilde bizi sinirlendirmek ve sindirmek için sahaya çıkmış. Ne hakaret ne küfür ettim.''

Yahu daha 25. dakika ne sistematiği... Geride uzatmalarla beraber 70 dakika daha var. Oyna kazan!

Derbide ne olur?

Milli heyecanın üzerini külledik şimdi gözler Süper Lig''deki Galatasaray-Beşiktaş maçına çevrildi. Yine yaşananlar unutulacak ve ''amansız rekabet'' yurt içinde devam edecek.

Kimse de ''Bosna''yı parçalarız'' diyen Mustafa Denizli''ye çıkıp da;

Bırak başkasının görevini üstlenmeyi sen kendi işine bak,i bu Beşiktaş nasıl yenecek Galatasaray''ı demiyor.

Tahminde bu kadar yanılan Mustafa Denizli bu hafta Galatasaray karşısında ne yapacak merak ediyorum.

Ancak, futbol o kadar ilginç bir oyun ki cumartesiye Beşiktaş da kalkar Ali Sami Yen''de aslan kesilir Denizli de topu 26. haftaya atar biz de yine ekmeği helvaya katık eder gün sayarız!

Galatasaray''a gelince;

Milli takıma sadece İsmail''i veren Beşiktaş karşısında neredeyse tüm takımını milli formaya adayan Galatasaray eğer bu kadar iyi bir takımsa neden kazanmasın?

Unutmayın bir de yabancı millileri var Galatasaray''ın.

Bence cumartesi günü Beşiktaş son haftalarda sarsılan prestijini kurtarmak için çalışırken, Galatasaray kendinden emin oynayacak.

Rijkaard''a güveniyorum.

Ayrıca; Çek Cumhuriyeti''nin San Marino''yu 7-0 yendiği maçta Baros da 4 gol kaydetmiş!...

Mustafa Denizli için şunu söylüyorum;

Galatasaray''a karşı kaybederse elinde sopa kargaları kovalar!

15 yıl önce
Nisyan ve isyan
İsmailağa buluşması
Nezahet, Zarafet ve Nezaket...
İmalat PMI, kredi kartı harcamaları ve Fed
Kim bu çılgın tüketiciler
Yıl 2030: Sokak köpekleri simülasyonu