|
Sözün bittiği yer; Sivas

İki senedir Süper Ligi kasıp kavuran Sıvasspor ve Bülent Uygun Avrupa''ya her çıkışında yurda hüsranla döndü. Neden biliyor musunuz?

''Futbol söylem işi değil eylem işi'' de ondan!

Ne yazık ki lafla peynir gemisi yürümüyor.

Futbolda yerel başarılar bize ''koltukaltı şişirme'' yaptığı sürece Avrupa''da başarılı olamayız!

Sıvasspor hepimizin alkışını alırken ayakları yere basmayınca ve de elindeki iyi futbolcularını dağıtınca iki yıldır süren onca emek güme gitti. Oysa o kadar eksiğine rağmen Ukrayna''da rakibiyle kafa kafaya oynayan Sıvasspor ilk maçın ağır yenilgisiyle çaresiz kaldı.

Şuraya bakın;

Petkoviç, Sedat cezalı, Mehmet Yıldız, Sezer, Hayrettin, Ersen Martin, İbrahim Şahin ve Musa takımda yoklar. Tam sekiz kişi... Bilica, Balili, Sylla, Muhammed de yok. Ne yapsın Bülent Uygun!

Yine de kolektif futboldan örnekler veren Sıvasspor İbrahim Dağaşan, Erman ve de Kamanan''la gol bile kovaladı. Savunmada da M''bemba ile Abdurrahman ve Murat Sözgelmez rakibe açık vermedi. Goller penaltılarla geldi ilk penaltı biraz ağırdı, Murat ayak koydu, ileri geri çalışan sağ bek Srna bariyere çarpmış gibi düşünce hakem penaltı dedi. Biraz ayıp etti. Jadson kötü bir vuruşla golü attı. Yenik duruma düştük. Sonrasında biz de gol için çabaladık ama kaleci Akın da bir çok Shakhtar artağında yerinde hamlelerle farkı önledi. İkinci penaltı işi bitirdi. İki gün sonra Avrupa Süper Kupası finalini oymayacak olan Shakhtar''ın Türk dostu hocası Lucescu da ilk maçtaki 3-0''ın üzerine Sıvas''ı fazla zorlamadı.

15 yıl önce
Sözün bittiği yer; Sivas
Bir Başka Mesele: Sistemi psikiyatr ve psikologlar bozdu
Niçin Diyanet
Bi şey yapmalı!
Hayallerin ötesinde yaşanan bir zaman dilimi
Zengin millet fakir devlet