|
UEFA"nın lideri

Türkiye Skibbe''yi tartışa dursun şimdi benden dili uzunlara bir soru;

Başka Türk takımı var mı ki gruptan iki deplasman galibiyeti ile çıksın! Hem de mükemmel oynayarak, hem de Portekiz ve Alman''ı aşarak, hem de lider olarak...

Galatasaray''ı ilk kez hem de deplasmanda bu kadar şut çekerken gördüm. Lincoln tam üç net vuruş yaptı biri sol, öteki sağ çatala... İkisini de kaleci Drobny son anda tokatladı. Lincoln''e yapılan harekete penaltı beklerken hakem Rizzoli, Lincoln''e sarıyı bastı... İtalyan hakem kötü değildi ama Baros''a yapılan kasdi faullere de seyirci kaldı. Simunic''in gaddar darbeleri bile Galatasaray''ı durduramadı.

İlk çeyrekte Herta Berlin yalandan peşrev attı! Hücum ediyormuş gibi gözüktü topu bir türlü Galatasaray ceza alanına sokamadı. Voronin ve Raffael her seferinde defansını önde kuran rakibine takıldı. Panteliç nereye kaçtıysa yol bulamadı. Herta''nın atakları 20''den sonra mum gibi eridi, sazı Galatasaray eline aldı.

İlk yarı tek eksik goldü

Barış ve Mehmet Topal ikisi de sakatlıktan yeni çıkmış olmasına rağmen mükemmel oynadılar. Hele Barış. Varını yoğunu oyuna soktu, ileri-geri çok faydalı işler yaptı. Topal daha çok savunma görevi üstlendi, rakibi kontrolü ve presi orta alanı ayakta tuttu. Ancak hepsinin içinde Lincoln müthişti. Koşmaz denen Lincoln takımını her atakta gole iten adamdı. Arda-Lincoln-Baros-Kewell verkaçları Herta''nın aklını başından aldı. Baros''un da şutları kalecide kaldı. Mehmet Topal ve Sabri de uzaktan şanslarını deneyenlerdi. İlk yarı Galatasaray''ın üstünlüğü ile geçti tek eksik goldü.

Baros, De Sanctis ve Servet

Galatasaray''ın gol bulacağı kesindi, 69''da Kewell ortaladı top ele çarptı penaltıyı Baros gol yaptı. Berlin inledi... Türk taraftarlar coştu, Almanya sallandı. Galatasaray şahlandı...

Aslında hiç birini ötekinden ayırmamak gerek ama bu kez Servet asli görevini yapınca Galatasaray defansı ayakta kaldı. Servet giren topu da çıkardı, işte savunma dediğin böyle yapılır. Bravo Servet. Bir de Hakan Balta var kritik pozisyonların dikkatli adamı. Son anda ayak koyarak net bir golü önledi. Bunlar takıma moral oldu, De Sanctis''in önce mükemmel bir refleksle kornere attığı top arkasından lastik gibi uzanarak ayaktan aldığı iki top ve diğer nefis kurtarışları... Son dakikalarda Herta Berlin bütün hatlarıyla bastırdı iyi kapandık, UEFA''daki liderliği sürdürerek grup çıktık. Bu büyük bir başarıdır, gururdur, mutluluktur.

Teşekkürler Skibbe...

Teşekkürler Galatasaray...

15 yıl önce
UEFA"nın lideri
Kamu tasarrufu
BİT’lere kadrolu işçi alımında acilen tedbir alınması gerekiyor
Tarih bizi çağırıyor ama biz birbirimizle boğuşuyoruz!
İYİ Parti kongresinin kazananı kim
Şule öğretmen ve yeni maarif modeli