|
Şükreden kazanır!

Diyebilir birileri; inandıklarınıza inanmıyorum, amma inandıklarınız gibi yaşamanıza saygı duyuyoruz.

Malcolm x''in filmini seyre gittiğimizde, Denzel Washington''un üstlendiği rolde, "zenci bir müslüman"ın polisçe gözaltına alınması üzerine, polis müdüriyetine giderler ve arkadaşlarını sorarlar. Polis şefi, böyle birinin olmadığını, müstehzi bir tavırla cevaplandırır. Amma, Malcolm, pencereden dışarıya bakmasını söyler, ki sokakta Malcolm''un arkadaşları, daha doğru "kardeşleri" var! Sıra halinde, karakolun önünde, dizilmiş bir haldeler!

Polis şefi, heyecanla geri gelir ve tedirgin bir tavırla, işkenceye tabi tuttukları "zenci müslüman"ı teslim eder.

Bu sahne hiç gözümün önünden gitmez!

Tabii ki, Denzel Washington, bir "Malcolm x" değildi! Amma "dindar"dı. "Harun Yahya"nın bir kitabı var, orada der ki: "her şey Allahın bir planı, şu anda bulunduğum yere, Allahın yardımıyla geldim." (sh: 13)

Ünlü gitarist Carlos Santana, bir ödül töreninde, yaptığı konuşmada "müzik kabiliyetinin Allahın verdiği bir yetenek" olduğunu söyler! (1)

Daha niceleri böyledir Batıda! Ocak 2000''de Clinton, der ki:

"Oruc tutulan Ramazan ayı, İslam dininin dünyaya armağınıdır... Dünyanın İslam dininden öğreneceği çok şey var!"

Buch''a karşı seçimi kaybeden, Al Gore de; seçmenlerine karşı konuşurken:

"Allah sizi ve ülkemizi korusun" diye hitap ederdi.

ABD''nin yeni başkanı Bush de, başkanlık devir tesliminde, şöyle dua etmiştir:

"Bize barış, hoşgörülü davranış ve tarafsızlık veren Yüce Allahım, senin kutsal ismini anıyoruz. Bize iman, bağışlama, ve iyilik verdiğin için teşekkürler!"

İngiliz perki Prens Charles, Batı''nın İslam dininden çok şey öğreneceğini söylerken, adeta bizim ilericilere "kalıcı bir mesaj" veriyordu!

Bizimkiler ise, çalıp oynarken, ruhsal tedavileri için, "Yoğa"cıların önünde, Budist rahiblerin dizi dibinde, Buda gibi dururken, bir "Wiking" ve "Spartaküs" olarak karşımıza çıkan, Kirk Douklas, geçirdiği felç üzerine:

"Geçirdiğim felcin en önemli sonuçlarından biri, Allaha olan inancıma bir kez daha göstermiş olması. Felçten sonra fark ettim ki, konuşabilme mucizesini artık bir lütuf alarak görüyorum." demiştir.

Ünlü komedyen Jim Carrey, kendisi şöyle tanımlar:

"Ben bu yeteneğe sahip olduğum için, Allah''a şükr ediyorum."

"Cesur Yürek"in (Vallıs)ı da şöyle der: (Mel Gibson)

"20''li yaşlarım çok korkunçtu. İçki, uyuşturucu... Sonra bunları bıraktım. Teşekkürler Allahım."

Şa Sheron Stone''un "Allaha inanıyorum" derken, bizim taklitçi ve şaklaban "artizler"in dinle alaylarına, aile hayatını ve halkın kutsal değerlerini aşağılayan "şaklabanlıkları"na ne demelidir?

Brad Pitt;

"Ben daima dinle ilgili oldum. Çünkü dinî bir ortamda büyüdüm." derken, bizimkiler de, bizim toplumsal ve ailevî hayatımıza dinamit atmak için, zıplayıp duruyorlar!

Demek ki Allahı sevmek, ona kulluk etmek ve verdiklerine şükr etmek için, kimlik sahibi olunmalı ve "kapkaçcı" ve "taklitçi" düzenden yana olmamak gerekir(miş).

-------------

(1) Harun Yahya, Batı dünyası Allah''a yöneliyor, İst/2001, sh: 15

23 yıl önce
Şükreden kazanır!
Kolonyalizm, oryantalizm ve Avrupa’nın taşralaştırılması
Trump’la mı yola devam edecekler?
Bakkalı kim öldürdü?
Evvelbahar
Siz hiç “ayben”e para gönderdiniz mi?