|
Beşiktaş kısmeti tepti

Büyük takım attığı golü korumasını bilmeli. Avantajını bu kadar kolay yitirmemeli. Yediği 3 gole bakalım. Birincide Uğur, ters kademede değil. Rakibi bomboş. Ve hediye edilen bir gol. İkincisi hediyenin de ötesinde. Gaziantepspor"un bir köşe atışında Sivok ceza alanı içinde topa yumruğu çakıyor. Tartışılmaz bir penaltı. Üçüncü golde Orhan"a Beşiktaş ceza alanı önünde kimse bastırmadı. Kimse engel olmadı. Ve bomboş durumda vurdu, top da ağlarla buluştu. Orhan"ın vuruşu çok güzeldi. Ama Orhan"a bastırmayan Beşiktaşlı oyuncuların suçu da çok büyüktü. Bu denli bir gaflet olacak iş değil. Beşiktaş"ın en deneyimlileri bu hataları nasıl yapıyorlar.

Almeida, Beşiktaş"taki en yararlı adamdı. Bir attı, bir attırdı. Çok koştu, çok çalıştı. Kendi kalesinden top çıkardı. Orta alanına yardım etti. Almeida"nın golünde Fernandes, başrol oyuncusuydu. Fernandes oynadığı süre içersinde durdu durdu sonunda Almeida"ya golünü attırdı. Bu pozisyon da olmasaydı Fernandes"i fark edemeyecektik.

FUTBOL SADECE KOŞMAK DEĞİL

Orta alandaki Veli ve Necip yine çok koştular, çok mücadele ettiler. Rakipten top çaldılar, ancak yine karşı kaleyle ilgileri yoktu. Futbol iki yönlü bir oyun. Bunun bir de ofansif yönü var. Bu yönde sorumluluk yüklenmezsen hiçbir zaman ön plana geçemezsin. Necip ve Veli 10 santimetre yanlarındaki Fernandes"e topu veriyorlar. Beşiktaş orta alanında oynayan bir oyuncu hücum aksiyonlarından bu denli kaçar mı? Tek silah Fernandes ve Almeida mı olacak? Orta alanın üretkenliği ve etkinliği azalırsa o takım rakip üzerinde belirgin bir üstünlük kuramaz. İşte gördük, Gaziantep bu bölgede Beşiktaş"a üstünlüğünü kabul ettirdi. İlk 40 dakikadan sonra oyunu güzelleştirmek isteyen, gol arayan taraf Gaziantep"ti. Beşiktaş ceza alanının önünde adeta cirit attılar. McGregor"un yediği 3 golde de en ufak bir hatası yok.

Holosko, Galatasaray maçındaki o parlayışından sonra kayboldu gitti. Ne yaptığı belli değil. İnanılmaz top kaybıyla oynuyor. Her zaman vurguluyorum Beşiktaş"ın oyuncusu değil. Olcay güzel bir gol attı. Onun dışında ara ki bulasın. Evet çok koşuyor ancak futbol sadece koşmak değil. Bir forvet olarak rakibini zorlamak, güç durumlara düşürmek zorundasın. Uğur, her geçen gün daha kötü oynuyor. Fizik yönden yetersiz. Tekniği de mükemmel olmadığı için fazla sırıtıyor. Gaziantep, durmadan onun tarafından Beşiktaş"ın üstüne geldi.

Aslında iki takım da gol sayılarını arttırabilirlerdi. Beşiktaş özellikle ilk yarıda pozisyonları hovardaca harcadı. Bunun faturasını da ağır ödedi. Beşiktaş ayağına gelen kısmeti tepti.

12 yıl önce
Beşiktaş kısmeti tepti
Türkiye’nin tezlerini kim anlatacak…
Enflasyon ile mücadelede beklentileri kırmak ve fiyat yapışkanlığının önüne geçmek
Cari açık ve Gabar’dan gelecek 3,2 milyar dolar
Küresel savaşın kaçınılmazlığına dâir
Yeni tehditler ve Türkiye’nin kurumsal güncellenmesi