|
Bu millet affetmez

Maçtan önceki yazımda Malta için keklik demiştim. Keklik en azından seker. Bunlar onu da yapamıyorlar. Yani keklik bile değiller.

Ve biz.... Ne yazık ki böyle bir rakip karşısında dokuz doğurduk. Malta''ya bin bastığımız kesin. Peki bunun sahaya yansıması nerede? İlk yarıda tam kadro tatildeydik. Özellikle de golü yiyene kadar havamızdan geçilmiyordu. Malta keklik ya, nasıl olsa avlarız. Yediğimiz ilk gol biraz olsun bizi kendimize getirdi. İşin ciddiyetini kavrayabildik. İlk yarının sonunda Halil''in golü gelmeseydi son 45 dakikada iyice çırpınır dururduk.

Kalite farkı ne denli fazla olursa olsun günümüz futbolunda rakip kadar koşmaz, mücadele etmez ve tempoyu arttırmazsan zorluklarla karşı karşıya kalırsın. Bizim problemimiz işte buydu. Bir başka problemimizde Fatih Terim''in 2 sakatlık (Arda ve Sabri) nedeniyle mecburi değişiklikler yapmasıydı. Bu sakatlıklar yaşanmasaydı ilk dışarıya alınacak oyuncular her halde Tuncay ve Hakan Şükür olurdu. Tuncay, anlamsız driplinglerle sayısız top kaybetti. Olumlu hiç bir şey yapmadı. Belli ki İngiltere onu bozmuş. Hakan Şükür çok durarak oynuyor. İyice ağırlaşmış, dönemiyor. İki kafa vuracak diye (ki onu da yapamıyor). Şükür''e formayı vermek büyük hata. Halil''i bugüne dek oynatmanın da ne kadar yanlış olduğunu herhalde Fatih Terim anlamıştır.

Savunma güvenliğini hiçe sayarak oynamanın çok büyük bir kumar olduğunu ne zaman öğreneceğiz. İkinci golü işte böyle yedik. Bir üçüncüyü de yiyebilirdik. Maaşallah Malta''nın bizi düşürdüğü duruma bir bakın. Tuncay''ı çıkardıktan sonra Terim''in sol kanadı Deniz-İbrahim Üzülmez ikilisine emanet etmesi de çılgınlıktı. Bu ikilinin o kanadı iyi kullanması olanaksız. Fatih Terim bunu nasıl düşünemez. Emre''yi o kanada almak en doğru tercih olurdu.

Bosna Hersek''ten sonra Malta karşısında da 2 puanı keybettik. İçinde bulunduğumuz durum son derece vahim. Eğer milli takımımız finallere gidemezse Terim, bu faturayı çok ağır öder, ödemeli. Fazla komik olmaya başladık.

Kaş göz oynatarak, yüksekten atarak bu işler yürümez. Aklınızı başınıza toplayın. Bu millet sizi affetmez.

٪d سنوات قبل
Bu millet affetmez
İslâmî hareketten kavramlar savaşına…
Yaşama Sanatı ve Sinema
Bizim sorunumuz ne?
İran’da değişimin ayak sesleri…
İslâmcılık, milliyetçilik ve tam bağımsızlık