|
Kartal 2. yarıda tavan yaptı

Her şeyden önce bilinmeli ki Batuhan ile Beşiktaş bir eksik oynuyor. İlk 45 dakikada bunu net bir biçimde gördük. Batuhan"dan dolayı Almeida"da sol kanatta oynatılınca Beşiktaş 9 kişiye inmiş oldu. Samet Hoca Batuhan"ı çıkartmakta çok geç kaldı. İlk devrenin ortasında kenara almalıydı.

Veli ve Necip kart cezalısı ve sakatlık nedeniyle yoktu. Yerlerine oynayan İbrahim Toraman ve Oğuzhan onları hiç aratmadı. Oğuzhan bugüne kadar neden oynatılmamış anlayamadım. Evet fizik olarak güçlü değil. Ancak ayakları çok yumuşak. İnce işler yapıyor. Karşı kaleye bakıyor. Bu çocukta ısrar etmek gerekir. Fernandes"in işini kolaylaştırabilir. Fernandes derken hemen belirtelim. Atılan iki gol Fernandes"in eseri. İlkinde ukalalık yaptı. Topu rakibe kaptırdı. Takımına da golü yedirdi. İkincisinde ise hatasını affettirdi. Ancak Fernandes futbolun şakaya gelmediğini bilmeli. Sorumsuzca davranmamalı.

İlk yarıda Beşiktaş sahada yoktu. Varlığını sadece 22. dakikada Oğuzhan"ın, 24. dakikada Fernandes"in şutlarıyla belli etti.

TRABZONSPOR ÇARESİZDİ

İkinci yarıda Batuhan"ın soyunma odasında kalmasıyla bambaşka bir Beşiktaş izlemeye başladık. Trabzonspor"u bunalttılar, nefes aldırmadılar. Koskoca Trabzonspor sadece Onur ile ayakta kalmaya çalıştı. Bunun dışında en ufak bir şekilde etkili olamadılar. Atak geliştiremedikleri gibi savunmalarında da büyük açıklar verdiler. Trabzonspor"u hiç bu kadar kötü ve izlememiştim. Doğrusu üzüldüm. Özellikle gol noktalarında son derece yetersizler. Kanatları iyi kullanamıyorlar. İleri uçtaki oyuncuları savunmalara yardım etmiyor. Orta saha karşı kalede tehlike yaratamıyor.

Bilemiyorum. Trabzonspor"u böylesine çaresizliğe iten belki de Beşiktaş"ın ikinci yarıdaki son derece iştahlı oyunuydu. İkinci yarıdaki oyun için Beşiktaş"ı ne kadar alkışlasak azdır. Üç puan için gönülden savaştılar. Buna çok da yaklaştılar. Son vuruşlardaki beceriksizlik ve kaleci Onur hedefe ulaşmaya engel oldu.

Beşiktaş"ta en çok koşan iki oyuncu Almeida ve Fernandes. Düşünün artık siz gerisini. Bu sezon ilk kez Beşiktaş son 45 dakikadaki oyunuyla tavan yaptı. Ancak bu arada belirtelim. Holosko Beşiktaş"ın oyuncusu değil. Ne yazık ki Olcay da fazla umut vermiyor. Almeida bu sezon çok hevesli. Kaptan İbrahim Toraman, "Gözlerimi kaparım, görevimi yaparım" diyor.

Üst üste 3 yenilgiden sonra bile Beşiktaş taraftarları tribünleri doldurmuştu. Yitirdikleri 2 puana elbette üzüldüler, ancak futbolu da beğendiler. Umarım Beşiktaş, çizgisini daha yukarılara taşımak becerisini gösterir.

12 yıl önce
Kartal 2. yarıda tavan yaptı
“Almanlar et başında”
Varsıllar vergi ödemesin!
Amerikan Evanjelizminin Trump’la imtihanı
Genişletilmiş teröristan projesi böyle çöktü
İsrail’le ticaret ve Deutsche Welle