|
Kartal harakiri yaptı

Öyle bir ilk yarı ki, Beşiktaş''ı araki bulasın. Bir takım bundan daha kötü oynayamaz. Sanki narkoz alıp sahaya çıkmışlar. Üzerlerine ölü toprağı serilmiş. Peş peşe iki pas yapan yok. İnanılmaz top kaybı. Boş alana kaçan yok. Boş alan yaratan yok.

Defans kendi ceza alanı önüne demir atmış duruyor. İlerideki oyuncularla arasında en az 60 metre var. 5 kişi geride, 5 kişi ileride. Ortada kimse yok. O bölgeye yerleşen Fenerbahçe. Onlar pas yapıyor, Beşiktaş sessizce izliyor. Hiçbir tepki yok. Sanki rüya aleminde. Maç elden kayıp gidiyor, kimse farkında değil. O kadar sakinler ki, sanki jübile maçına çıkmışlar. Şöyle ufacık bir tepki gösterseniz acaba ne olur? Yok hayır. Kımıldamaya niyetli değiller. Takımda o kadar çok kötü oynayan oyuncu var ki... Aslında Rüştü ve Ekrem dışındakiler içler acısı. Delgado ve Tello''nun en ufak bir etkinlikleri yok. Adeta top kaybetme yarışındalar. Sözüm ona bu ikili Kartal''ın en önemli gol silahları. Delgado, Eskişehir maçında biraz kıpırdamıştı “tamam kendine geldi” diye düşünmüştük. Ne gezer. Beyefendinin canlanışı bir maçlıkmış.

TEK İSYAN EDEN HOLOSKO

İkinci yarıda Denizli, Gökhan ve Delgado''yu kenara aldı. Oyuncu değiştirmek serbest olsayda herhalde yeni bir on bir çıkartırdı. Bu yarının Beşiktaş''taki kahramanı Holosko. Tek isyan eden oyuncu oydu. Attığı gol müthişti. Aldı, götürdü ve güzel bir şutla işi bitirdi. “Bu gol Beşiktaş''ı toparlar” diye düşünenler yanıldı. Kartal skoru değiştirecek güçte değildi. Yetenekli oyuncuları sahada saklanbaç oynuyordu. Tüm bunların ötesinde de inanç yoktu, kararlılık yoktu. Eskişehir maçının kahramanı Yusuf da arananlar listesindeydi. O inci işleri yapamıyordu. Arkadaşlarını gol pozisyonlarına sokamıyordu. Her iki kanattan yapılan ortalarda Bobo, son derece yetersizdi. Sanki ihtiyar adam gibiydi.

Fenerbahçe, ligden kopmuş gitmiş. En önemli oyuncuları yok ve Beşiktaş böyle bir rakip karşısında dahi dişini gösteremedi. Ayağına kadar gelen liderlik şansını yine elinin tersiyle itti. Sivas''ın mağlup olduğu bir haftada Beşiktaş harakiri yaptı. Derbiyi yüzüne gözüne bulaştırdı. Tribündeki o coşkulu taraftarını bile pasifize etti. Fenerbahçe''yi yürekten kutluyorum. “İki başkan yemek yedi. Fenerbahçe ligi bırakacak, Beşiktaş da kupayı” diyenler acaba şimdi ne yumurtlayacaklar doğrusu çok merak ediyorum.

15 yıl önce
Kartal harakiri yaptı
Ukbe b. Nâfi’nin cehdi
İğne ve çuvaldız…
İhracatta Türkiye
Hizmet sektöründeki enflasyon işleri zorlaştırıyor!
Tarihin sonu ve ABD üniversiteleri